Connect with us

Iz Svijeta

Donald Trump glasao na Floridi

Objavljeno

-

Američki predsjednik Donald Trump glasao je u subotu na Floridi, iskoristivši mogućnost ranijeg glasanja na predsjedničkim izborima zakazanim za 3. studenoga.

“UPRAVO GLASAO. Velika čast!”, napisao je na Tweeteru američki predsjednik, koji je glasao u Palm Beachu, u blizini svoga imanja Mar-a-Lago.

Trump je prošle godine stalno prebivalište preselio iz New Yorka na Floridu, gdje je sada i registriran za glasanje, nadajući se da će selidba u jednu od ključnih država za ishod predsjedničkih izbora pozitivno utjecati na njegove šanse za reizbor.

Američki predsjednik nekoliko je puta u predizborne svrhe već posjetio Floridu, a u petak je održao dva skupa pokušavajući popraviti svoje izglede na izborima 3. studenoga.

Smatra se da je Florida država koju Trump mora osvojiti želi li se domoći drugog mandata, no ankete trenutno govore o njegovom laganom zaostajanju za demokratskim kandidatom Joeom Bidenom.

Na izborima 2016. Trump je tijesno osvojio Floridu ispred Hillary Clinton.

Na ovim izborima ankete pokazuju vodstvo Bidena na nacionalnoj razini, iako je utrka dosta tijesna u nekima od ključnih kolebljivih država.

Bivši predsjednik Barack Obama također bi u subotu trebao doći na Floridu kako bi vodio kampanju za kandidata demokrata Bidena, koji je u njegovom predsjedničkom mandatu bio potpredsjednik.
Trump se današnjim glasanjem priključio “vojci” od 50 milijuna Amerikanaca koji su iskoristili pravo ranijeg glasanja, 10 dana prije zakazanih izbora.

Prema službenim podacima, ranije glasovanje već je sada brojnije nego li je to bio slučaj u cijelom razdoblju uoči izbora 2016.

Trumpov potpredsjednik Mike Pence također je iskoristio mogućnost ranijeg glasanja te je glasao u petak u Indianopolisu. (Hina)

Janez Janša podržao Trumpa: Svijet treba ‘jakog’ američkog predsjednika

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas