Connect with us

Iz Svijeta

Donald Trump: Moja će administracija zaustaviti krađu američkog blagostanja

Objavljeno

-

Američki predsjednik Donald Trump potpisao je u petak izvršne uredbe o trgovini koje bi trebale postrožiti provedbu carinjenja uvozne robe koja se zahvaljujući subvencijama stranih vlada na tržištu SAD-a prodaje po cijenama nižim od troškova.

Trump je rekao da će te trgovinske uredbe postaviti temelje “velike obnove američke industrijske proizvodnje”.

Govoreći u Bijeloj kući nakon potpisivanja uredbi, Trump se referirao na američke regije koje su, kako je tvrdio tijekom prošlogodišnje predizborne kampanje, uništene nepoštenom trgovinskom politikom.

“Tisuće tvornica ukradene su iz naše zemlje”, rekao je Trump, nazvavši ljude koji su izgubili posao u tim tvornicama “Amerikancima u čije ime nitko nije govorio, a koji sada imaju zagovornika u Bijeloj kući”. “Moja će administracija zaustaviti krađu američkog blagostanja”, rekao je Trump. Dodao je da će SAD zaštititi svoju industriju i prihvatiti pravila igre koja će biti poštena prema američkim radnicima.

Prva izvršna uredba trebala bi osigurati da se u potpunosti prikupe sve uvozne carine te da se kazne uvoznici koji varaju, dok bi druga uredba trebala uključiti 90-dnevnu studiju kojom bi se prikupile informacije o “trgovinskim zloporabama” i antitržišnom ponašanju stranih zemalja.

Ti bi se podaci kasnije upotrijebili da se oblikuju i donesu nove mjere trgovinske politike.

Donald Trump odlučio smanjiti financiranje neučinkovitih UN-ovih programa!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari