Connect with us

Iz Svijeta

Donald Trump najavio pobjedu u Michiganu

Published

on

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak na skupu u Michiganu da će pobijediti u toj saveznoj državi dok su mu tisuće pristaša pljeskale, a tek rijetki od njih nosili maske i pridržavali se mjera protiv koronavirusa.

“Ovako ne izgleda skup čovjeka koji će biti na drugom mjestu”, rekao je Trump muškarcima, ženama i djeci od kojih su mnogi nosili crvene majice i kape s natpisom “Make America Great Again”. Obratio im se ispred predsjedničkog aviona Air Force One u zračnoj luci blizu Midlanda u Michiganu.

Trumpovi voditelji kampane rekli su da će do izbora 3. studenog provoditi “puno” vremena u Michiganu, industrijskoj saveznoj državi koja je, zajedno s Wisconsinom i Pennsylvanijom, Trumpu pomogla ostvariti pobjedu na izborima 2016.

Demokratski kandidat Joe Biden “vodi” ispred republikanca Trumpa za 12 postotnih bodova, prema “anketi Reutersa i Ipsosa”. No “vodstvo” Bidena je nešto slabije u Michiganu i iznosi oko 4.2 postotna boda, prema podacima Real Clear Politics.

Biden je posjetio Michigan u srijedu i prozvao Trumpa zbog njegovih razgovora s novinarom Washington Posta Bobom Woodwardom u kojima je rekao da je namjerno umanjivao prijetnju koronavirusa kako bi izbjegao paniku u javnosti.

Trump je na skupu kritizirao guvernericu Michigana Gretchen Whitmer zbog uvedenih restrikcija protiv koronavirusa. Rekao je da ona “nema pojma” o ponovnom pokretanju državnog gospodarstva i dobio ovacije publike.

Whitmer je ranije u četvrtak rekla da je zabrinuta zbog planiranog skupa i da će pomno pratiti stopu zaraze u regiji.

Greg Fernandez (63), koji se bavi prodajom nekretnina, rekao je da ne nosi masku na skupu jer je već bio zaražen koronavirusom pa je “sada dobro”.

Očekuje da će Trump pobijediti u Michiganu. “Ne globalistima, ne novom svjetskom poretku. Trebamo biznismena koji će voditi našu zemlju, a on je napravio dobar posao“, rekao je Fernandez. (Hina)

Donald Trump nominiran za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari