Connect with us

Iz Svijeta

Donald Trump: Napadač je vrlo bolesna i neuravnotežena osoba

Objavljeno

-

Američki predsjednik Donald Trump oglasio se na twitteru povodom napada u kojem je u utorak u New Yorku poginulo osam osoba, a najmanje 11 ih je ozlijeđeno, nazvavši napadača “vrlo bolesnom i neuravnoteženom osobom”.

Dodao je i kako gradske vlasti “pozorno istražuju ovaj slučaj” , a objavu je zaključio riječima “Ne u SAD-u!”.

I prva dama Melania Trump je na twitteru stavila objavu kao reakciju na napad: “Srce mi je slomljeno zbog #NYC. Misli&molitve dok pratimo situaciju”.

Vozač kamioneta se zaletio na biciklističku stazu u utorak u poslijepodnevnim satima na jugu Manhattana, a uhićen je nakon pucnjave.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio je na konferenciji za novinare nazvao napad “kukavičkim terorističkim napadom”.

“Na temelju informacija kojima trenutačno raspolažamo, radi se o terorističkom činu”, rekao je De Blasio. “Ovo je težak dan za New York”, dodao je.

Na konferenciji za novinare je uz gradonačelnika stajao i povjerenik newyorške policije James O’Neill koji je izjavio da je napadač 29-godišnji muškarac.

ABC News je izvijestio da je Saipov porijeklom iz Uzbekistana, a da je sa sobom imao dokumente američke savezne države Floride.

CNN javlja da je u Ameriku doselio 2010. godine te da je kamionet unajmio nekoliko sati prije napada u državi New Jersey.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari