Pratite nas

Iz Svijeta

Donald Trump: Ja nisam i ne želim biti predsjednik svijeta, ja sam predsjednik SAD-a i to mi je na prvom mjestu

Objavljeno

na

U svom govoru sindikatima američkih građevinskih radnika predsjednik SAD-a Donald Trump obratio se prisutnima riječima: „Ja nisam i ne želim biti predsjednik svijeta. Ja sam predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, i to mi je na prvom mjestu.“

Trump je kritizirao dosadašnje američke vođe koji su dozvolili gubitak radnih mjesta slušajući „propale konzultante i managere“, umjesto američkog radnika, omogućavajući da se njihova radna mjesta presele u Kinu s druge strane Tihog oceana.

„Washington i Wall Street su sve odradili vrlo, vrlo dobro – ali za sebe“, naglasio je i dodao: „Sada je red na vas. Vrijeme gospodarske krize je završilo. Vi ste stup američkog gospodarstva, a sa svojom sposobnošću možete izgraditi bilo koji grad u bilo koje vrijeme bolje od bilo koga drugoga“.

Građevinski radnici su se nasmijali kada im je Trump pokazao dugački popis propisa i dozvola koje treba dobiti za izvedbu nužno potrebnih novih autocesta propale američke infrastrukture.. Naime, čuveni Empire State Building izgrađen je 1931. za samo 13 mjeseci, a danas za to vrijeme ne možeš dobiti ni građevinsku dozvolu.

„Danas ispred mene stoje muževi i žene koji, ako im se da šansa, mogu promijeniti naše društvo. Vi ste ti koji možete sagraditi naše gradove, podignuti našu industriju i obnoviti voljenu nam zemlju. Znam da ćete dati sve od sebe da uspijemo“, završio je Trump.

> Donald Trump: Moja će administracija zaustaviti krađu američkog blagostanja

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Porošenko priznao poraz na ukrajinskim izborima

Objavljeno

na

Objavio

Aktualni ukrajinski predsjednik Petro Porošenko u nedjelju je priznao pobjedu komičara Volodimira Zelenskija u drugom krugu predsjedničkih izbora

 

Zelenskij nadmoćno pobijedio na ukrajinskim izborima

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Zelenskij nadmoćno pobijedio na ukrajinskim izborima

Objavljeno

na

Objavio

Ukraijnski komičar Volodimir Zelenskij je u nedjelju drugom krugu ukrajinskih predsjedničkih izbora nadmoćno pobijedio predsjednika Petra Porošenka, pokazala je izlazna anketa.

Komičar Volodimir Zelenskij pobijedio je u drugom krugu ukrajinskih predsjedničkih izbora, otkrivaju izlazne ankete. Prema rezultatima ankete, ovaj 41-godišnjak pobijedio je dosadašnjeg predsjednika Petra Porošenka osvojivši čak 73 posto glasova.

Zelenskij je u nedjelju kažnjen manjom novčanom kaznom jer je javno pokazao svoj glasačli listić, rekao je voditelj njegove kampanje.

Pokazivanje glasačkog lista je u Ukrajini prekršaj, a pravilom se štiti anonimnost pri glasanju.

“Svatko mora poštivati zakon”, rekao je voditelj kamponje Dmitrij Razumkov u priopćenju kojem je priložena i fotografija kandidata s policajcem koji piše kaznu.

Visina kazne nije objavljena no procjenjuje se da nije veća od trideset dolara.

Zelenskij, koji glumi predsjednika u jednoj popularnoj televizijskoj seriji, i u prvom je krugu izbora ostvario uvjerljivu pobjedu.

On je iskoristio protuestablišmentsko raspoloženje javnosti vodeći neobičnu kampanju punu šala, komičarskih nastupa i domišljatih objava na društvenim mrežama na kojima ima milijune pratitelja.

Rezultati izbora poklapaju se s ispitivanjem javnog mnijenja uoči izbora s obzirom da je istraživanje predvidjeli da će Zelenskij osvojiti 72 posto glasova.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari