Connect with us

Iz Svijeta

Donald Trump: Postoji šansa da dođe do velikog, velikog konflikta sa Sjevernom Korejom

Objavljeno

-

Američki predsjednik Donald Trump rekao je kako je moguć ‘veliki sukob’ sa Sjevernom Korejom iako bi preferirao rješenje problema oko nuklearnog i raketnog programa zemlje kroz diplomaciju.

Trumpovo upozorenje dolazi na kraju tjedna u kojem je administracija učinila zajedničke poteze da se Pyongyang zaustavi u obavljanju novih velikih testova naoružanja.

U isto vrijeme američki dužnosnici nastoje razjasniti američku politiku nakon različitih signala koji su dolazili u prvih 100 dana administracije, javlja Guardian.

Postoji šansa da dođe do velikog, velikog konflikta sa Sjevernom Korejom. Apsolutno postoji. Voljeli bismo riješiti stvari diplomatski, no to je vrlo teško – rekao je Trump.

Trump je sugerirao kako je došlo do napretka u spremnosti Kine da pomogne primijeniti pritisak na Kim Jong Una otkako je Xi Jinping posjetio američkog predsjednika na Floridi.

Vjerujem da se (kineski predsjednik) jako trudi. On sigurno ne želi vidjeti previranja i smrt. On to ne želi. On je dobar čovjek. On je vrlo dobar čovjek i dobro sam ga poznavao – rekao je Trump.

> Donald Trump: Sjeverna Koreja je velik svjetski problem kojeg moramo napokon riješiti

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari