Connect with us

Iz Svijeta

Donald Trump se vratio u predizbornu kampanju, osjeća se “‘moćnim’ nakon oporavka od COVID-a

Published

on

Predsjednik Donald Trump vratio se u predizbornu kampanju skupom na Floridi, prvim nakon što je objavljeno da je obolio od COVID-19, te se na otvorenom pojavio ne noseći zaštitnu masku i hvaleći svoje poteze u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Dolazeći na skup održan u zračnoj luci Sanford, Trump je bacao maske okupljenima i ponavljao kako se oporavio od COVID-19.

“Ja sam kroz to prošao. Kažu da sam imun. Osjećam se moćnim”, rekao je Trump tisućama pristaša koji su stajali jedni drugima rame uz rame, većinom ne noseći zaštitne maske. “Svima ću vam dati veliki poljubac”, rekao je Trump.

Trumpovim povratkom u kampanju počela su zadnja tri tjedna do izbora 3. studenoga, dok najnovije ankete pokazuju njegov sve veći zaostatak za protukandidatom, demokratom Joeom Bidenom u državama koje bi mogle donijeti prevagu na izborima.

Prvi skup planiran za ovaj tjedan, pokazao je da Trump nije promijenio pristup kampanji otkako se zarazio virusom. “Želite li tamo ići, idite”, rekao je okupljenima.

Kritičari su optuživali Trumpa da ne potiče okupljene na skupovima, pa čak ni osoblje Bijele kuće, na nošenje zaštitnih maski i poštivanje mjera socijalnoga distanciranja.

Najmanje 11 Trumpovih bliskih suradnika bilo je pozitivno na koronavirus, kojim se u SAD-u zarazilo više od 7,8 milijuna ljudi i od kojega je umrlo više od 214 tisuća, dok su “milijuni ostali bez posla”.

Trump pokušava promijeniti dinamiku predizborne utrke, za koju ankete provedene na nacionalnoj razini te u nekoliko država pokazuju da je “gubi” u odnosu na Bidena. Američki predsjednik mjesecima nastoji “skrenuti pozornost” javnosti s virusa i svoga pristupa pandemiji.

Trump: FBI i snage reda moraju svoju energiju usmjeriti na ANTIFU i radikalnu ljevicu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari