Connect with us

Iz Svijeta

Donald Trump: Ovo je skandal ravan Watergateu

Objavljeno

-

Američki predsjednik Donald Trump optužio je svog prethodnika Baracka Obamu da mu je u ured u New Yorku prije izbora stavio uređaje za prisluškivanje.

Rano jutros po američkom vremenu, Donald Trump je na Twitteru objavio da je bio prisluškivan.

Dok je još trajala kampanja, prema njegovim navodima, prisluškivao ga je, ni manje ni više nego njegov prethodnik u Bijeloj kući – Barack Obama.

Prema postovima s Twittera, Obama je prisluškivao telefonske razgovore koje je Trump vodio iz Trump Towera u kojem je sadašnjih predsjednik najviše boravio za vrijeme kampanje.

“Užas, upravo sam otkrio da je Obama ozvučio ured u Trump Tower-u neposredno prije predsjedničke pobjede. Ništa nije otkriveno. Ovo je McCarthyism!”
Obama je jako loša osoba ( ili bolesna), napisao je Donald Trump

Usporedio je ovo s aferom Watergate, skandalom koji je ranih 1970- ih “srušio” tadašnjeg republikanskog predsjednika Richarda Nixona koji je tada pokušao skriti skandal, a koji se odnosi na prisluškivanje i provalu u sjedište nacionalnog odbora Demokratske stranke u hotelsko-stambenom kompleksu ‘Watergate’ u Washingtonu.

Sljedećih 30 minuta nakon prve objave o prisluškivanju, Trump je nezastavljivo tvitao.

Napisao je da je Obama time djelovao u suprotnosti sa sudskom zabranom da se prisluškuje njegov ured te ustanovio da bi ”dobar odvjetnik” sigurno u ovome našao slučaj.

Nadalje je objavio pitanje: ”Je li legalno da predsjednik prisluškuje sudionike u utrci za predsjednika?”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas