Connect with us

Iz Svijeta

Donald Trump: ‘Trebao sam zabraniti Facebook’

Objavljeno

on

Bivši američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako je trebao zabraniti Facebook dok je bio predsjednik, ali da ga je direktor kompanije Mark Zucekerberg stalno zvao, dolazio na večere u Bijelu kuću i tom prilikom mu govorio koliko je “veličanstven”.

Nalozi Trumpa na društvenim mrežama Twitter i Facebook su zabranjeni – na Twitteru zauvijek, na Facebooku najmanje dvije godine.

Trump je u priopćenju pohvalio nigerijsku vladu zbog zabrane rada platforme Twitter u Nigeriji nakon što je nalog predsjednika te zemlje Muhammadua Buharija izbrisan zbog “kršenja pravila”, prenosi BBC, piše Tanjug.

“Tko su oni da diktiraju dobro i zlo kada su i sami zli?”, izjavio je bivši predsjednik u priopćenju i pozvao druge zemlje da slijede poteze Buharija.

Istovremeno, Trump je zamolio na građane da izbrišu naloge na platformama Facebook i Twitter jer ne dozvoljavaju “slobodan i otvoren govor”, i na kojima je njemu osobno zabranjen pristup nakon nereda u Kapitolu u siječnju, zbog optužbi da su navodno njegove objave podsticale nasilje.

“Čestitam Nigeriji koja je zabranila Twitter, jer je zabranio njihovog predsjednika”, rekao je Trump.

Zabrana Twittera u Nigeriji uslijedila je nakon što je nigerijski čelnik zaprijetio je obračunom s ljudima na jugoistoku zemlje.

Donald Trump: ‘Zahtijevam od Kine 10 bilijuna dolara! Bio sam u pravu, virus je došao iz laboratorija‘

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari