Connect with us

Iz Svijeta

Donald Tusk: Njemačka mora energičnije čuvati europske granice

Published

on

Njemačka mora biti odlučnija u izbjegličkoj krizi i učiniti više na osiguravanju europskih vanjskih granica, kazao predsjednik Europskog vijeća  Donald Tusk uoči sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom  Merkel.

[ad id=”68099″]

Iako je Tusk hvalio njemačko vodstvo kao najliberalnije i najtolerantnije u europskoj povijesti, pozvao je Berlin da učini više kako bi se trenutna situacija stavila pod kontrolu.

Odgovornost liderstva znači i osiguravanje europskih vanjskih granica zajedno s drugim državama članicama – kazao je Tusk za Die Welt am Sonntag.

Razumijem da je zbog povijesnih razloga Njemačkoj teško uspostaviti strogi režim na svojim granicama. No za Njemačku odgovornost vodstva u Europi znači i kontrolu europskih vanjskih granica ukoliko je potrebno – energično.

Tusk, bivši poljski premijer, opetovano je istaknuo hitnost jačanja europskih granica dok Merkel ustrajava na tome da zemlje pokažu solidarnost i dijele odgovornost za izbjeglice.

Prerdsjednik Europskog vijeća danas trebao sastati s Merkel uoči summita EU-Afrika na Malti u srijedu i summita EU o izbjeglicama u četvrtak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari