Connect with us

Donatorska konferencija za BiH

Published

on

Nadam se da će ključna donatorska konferencija za saniranje šteta prouzročenih poplavama u BiH biti upriličena u prvih deset dana mjeseca srpnja u Briselu – kazao je danas u Sarajevu novinarima predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

susretom-sa-bevandom-slovenska-premijerka-bratusek-zapocela-posjetu-bih_1402927549_1
On je to kazao nakon sastanka s predsjednicom Vlade Republike Slovenije Alenkom Bratušek, povodom katastrofalnih poplava u BiH.

Bevanda je dodao da će prezentacija procjene šteta koju su napravili Europska komisija, Ujedinjeni narodi i Svjetska banka biti upriličena u srijedu.

Zahvalio je na inicijativi Slovenije da Europska unija obrati pažnju na BiH te na brzim reakcijama ove zemlje koja je uslijedila u prvim danima prirodne nesreće i pružila pomoć BiH slanjem helikoptera i obučenih spasitelja.

Bratušek je kazala da će poduzeti sve mjere za dobrobit BiH, dodajući da je Slovenija iskreni prijatelj ovoj zemlji.

– Odmah smo organizirali akcije prikupljanja pomoći i financijskih sredstava koje još uvijek traju – naglasila je.

Ona je istaknula da su potrebe na terenu velike te da se treba fokusirati na saniranje šteta za koje su potrebna velika financijska sredstva.

Naglasila je da se Slovenija angažirala u organiziranju donatorske konferencije za Srbiju i BiH, ali da je Hrvatska rekla da im međunarodna pomoć u ovom trenutku ne treba.

– Za sada su uključene Slovenija, Francuska i Europska komisija, ali se nadam da će nam se priključiti više država – zaključila je Bratušek.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari