Connect with us

Hrvatska

Donesena Odluka o financiranju remonta helikoptera Mi171Sh

Objavljeno

on

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj u četvrtak, 16. studenog 2017. godine donijela Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2018. i 2019. godini, za kapitalni remont helikoptera Mi-171Sh, , priopćeno je iz MORH-a.

Za kapitalni remont helikoptera Mi-171Sh Ministarstvo obrane dobilo je pozitivno mišljenje Odbora za obranu Hrvatskog sabora.

Ministarstvo obrane provelo je postupak nabave za uslugu kapitalnog remonta deset helikoptera Mi-171Sh, u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi, s tvrtkom Zrakoplovno-tehnički centar d.d., Velika Gorica te je donesena Odluka o odabiru.

Za navedenu uslugu provedeno je neposredno pregovaranje sa tvrtkom Zrakoplovno-tehnički centar d.d., sukladno Sporazumu Ministarstva obrane i Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. o poslovnoj suradnji te Odluci Vlade Republike Hrvatske o osnivanju trgovačkog društva Zrakoplovno-tehnički centar d.d..

Ukupna vrijednost usluge kapitalnog remonta helikoptera Mi-171Sh iznosi  206.943.143,20 kn.

Sredstva potrebna u 2017. godini osigurana su u Državnom proračunu za 2017. i projekcijama za 2018. i 2019. godinu, na pozicijama Ministarstva obrane.

Nakon dostavljene ponude od strane ZTC-a d.d. za uslugu remonta, u MORH-u je izvršena analiza i ocjena ponuda na osnovu kriterija navedenih u dokumentaciji o nabavi, prihvaćena je ponuda ponuditelja koji je dokazao sposobnost za izvršenje predmeta nabave sukladno tehničkoj specifikaciji i iskazao prihvatljivu cijenu u okviru odobrenih i osiguranih financijskih sredstava. Dostavljenom  ponudom je utvrđeno posjedovanje svih traženih certifikata relevantnih za remont helikoptera.

Predložena Odluka je u funkciji nacionalnih interesa i održavanja sposobnosti Hrvatskoga ratnog zrakoplovstava i protuzračne obrane.

Prva samostalna gađanja hrvatskih pilota helikopterima Kiowa

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari