Connect with us

BiH

Đorđević: Poziv iz Komšićevog ureda nije upućen u skladu s diplomatskim protokolom

Objavljeno

on

Veleposlanik Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević oglasio se priopćenjem za javnost u povodu, kako se navodi, medijskih izvještavanja, a po pitanju poziva predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića na sastanak.

-Dana 13. rujna u 10 sati, veleposlanstvo Republike Srbije dobilo je poziv, na koji je odgovorila zaposlena u veleposlanstvu (poziv upućen od izvjesnog g. Vuletića), sa zahtjevom da dođem kod g. Komšića na razgovor u 11 sati.

Tema razgovora nije pominjana. Nakon što sam rekao da nisam u mogućnosti da pristupim na tako iznenadan poziv za sastanak, u 10:20 sati je poziv ponovio šef kabineta g. Željka Komšića, uz napomenu da može biti vrlo neprijatno, jer me poziva predsjednik, a ja neću da dođem, te će mediji o tome pisati. Naravno, tema sastanka nije pominjana, već sam pozvan da “pređem na kavicu”, navodi veleposlanik Đorđević.

Kako su se, dodaje, oko 11 sati na određenim portalima pojavile vijesti o “nekakvom mom odbijanju sastanka sa g. Željkom Komšićem, a vezano za uhićenje određene osobe u Republici Srbiji, smatram da sam dužan da se obratim, te skrenem pažnju da kao veleposlanik Republike Srbije u BiH poštujem propise, i sve međunarodne konvencije koje reguliraju status diplomate”.

-Poštujem zemlju domaćina BiH. Napominjem da način općenja u diplomatskim krugovima je vrlo precizan, te da protokol MVP BiH isti odlično poznaje i profesionalno sprovodi. Shodno tome, molio bih da se zaposleni iz kabineta g. Željka Komšića, ukoliko isti ne poznaju, obrate nadležnim službama MVP BiH, pa neka sa njima razriješe svoje nedoumice, a ne preko medija, jer kao veleposlanik Republike Srbije neću dopustiti da moju državu i mene osobno bilo koji politički čimbenik zloupotrebljava u svoje osobne političke svrhe, kršeći pri tom, sve kodificirane uzuse koje reguliraju diplomatski status, ističe Đorđević u saopćenju iz Veleposlanstva Republike Srbije.

Napominje i da su navodi portala da je preko tajnice poručio da ne želi doći netočni, zlonamjerni i usmjereni na generiranje neprijatnosti prema veleposlanstvu Republike Srbije u Sarajevu, što je, dodaje, u najmanju ruku nekorektno i nedobronamjerno. O ovome će, navodi veleposlanik Đorđević, informirati predstavnike diplomatske zajednice u BiH, jer “ovakvo ponašanje zaslužuje njihovu pažnju”.

Veleposlanik Srbije odbio Komšića, a BiH otkazala sudjelovanje na Samitu nesvrstanih u Beogradu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR