Connect with us

Vijesti

DORH: Nova optužnica protiv Zdravka Mamića, ovog puta zbog prijetnje

Objavljeno

on

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo optužnicu protiv Zdravka Mamića zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona, bez navođenja imena. Informaciju je objavio DORH na svojim službenim stranicama.

[ad id=”68099″]

Optužnicom se okrivljenika tereti da je oko 11 sati 9. prosinca 2013. u prostorijama kluba u Zagrebu, kao izvršni predsjednik Dinama na sastanku u vezi uvjeta sklapanja novog ugovora za, u to vrijeme, maloljetnika (1996.) koji je profesionalno igrao za klub; a na koji su došli maloljetnikov otac te još dvije osobe radi zastupanja interesa maloljetnika; u namjeri da ih zastraši, rekao im da će “ih ubiti, pobiti i odslužiti” ako mu uzmu maloljetnika. Tereti ga se da se potom unio u lice jednom od muškaraca i rekao mu da će mu “iščupati grkljan” te je nakon toga trojici muškaraca u nekoliko navrata ponovio da će “ih ubiti i odslužiti”.

Okrivljenikove izrečene prijetnje su kod trojice muškaraca izazvale osjećaj straha i nesigurnosti za njihov život, navode u DORH-u.

Riječ je o nogometašu Robertu Muriću i njegovom ocu Branku, a sukob je nastao zbog želje nogometaša da ode iz kluba. Kasnije je potpisao za nizozemski Ajax. Ostala dvojica su Murićev prijatelj Željko Pakasin i nogometni menadžer Davor Ćurković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari