Pratite nas

Komentar

DORH odbio sudjelovati u pakiranju Brkiću?

Objavljeno

na

DORH očito nije pristao na političko pakiranje zamjeniku predsjednika HDZ-a i potpredsjedniku Sabora Milijanu Brkiću. U DORH-u očito jako dobro znaju  da je postupanje po “presretanju računalnih podataka” propisano člankom 269. Kaznenog zakona i odnosi se na podatke bankovnih kartica, plaćanja, računa i osobnih podataka te nije u njihovoj nadležnosti.

Zanimljivo, nakon toga u priču ulazi policijski USKOK, koji je pod izravnom ingerencijom Davora Božinovića, desne ruke Andreja Plenkovića, i podiže kaznenu prijavu protiv Milijana Brkića. I to nedugo nakon što je ova priča problematizirana putem problematičnih informacija koje su iz sustava, putem jedne novinarke, plasirane u javnost.

Bago: Po zakonu koji je na snazi DORH je taj koji provodi istrage

Takav pristup problematizirao je i Mislav Bago u informativnom programu Nove TV.

-Treba odgovoriti na neka pitanja, recimo otkad to policijski USKOK preuzima slučaj SMS afere. Do jučer smo mislili da to radi Državno odvjetništvo, bar su javno tako govorili. Zašto DORH nije išlo do kraja jer po zakonu koji je na snazi DORH je taj koji provodi istrage, a policija statira. Da li je došlo do nekog razlaza ili sukoba između DORH-a i policijskog USKOK-a o kvalificiranju djela koji se odnosi na Milijana Brkića? Ako jest, to bi bilo najopasnije i na tome treba inzistirati – upozorio je Bago.

Smatra da bi Andrej Plenković zbog ovoga trebao biti i te kako zabrinut.

– Brkić je bio zamjenik ravnatelja policije, u konačnici bio je i u tajnim službama. Zna kako funkcionira represivni aparat, pogotovo kada ste na drugoj strani. Andrej Plenković ne može biti suzdržan i praviti se kao da se to njega ne tiče – ocijenio je Bago.

Upozorava kako bi se u “bratoubilačkom ratu” koji bi mogao biti otvoren u HDZ-u svi “kupati u blatu do koljena”.

-Ako se ovdje koristi represivni aparat za unutarstranačke borbe, a Brkić vrlo dobro zna kako taj aparat funkcionira i jako puno toga zna. Treba se vratiti unazad, 2016. je imao ključnu ulogu u trenucima kada je Andrej Plenković dolazio na vlast. U konačnici, kod Istanbulske konvencije Brkić je bio protiv, ali nije Plenkoviću radio probleme. On mu je nekoliko puta pružio ruku, bio mu je tihi saveznik. Sada je samo pitanje je li Brkić spreman ići do kraja i što sve zna o drugoj strani. Ako to krene van onda će to uistinu biti bratoubilački rat u kojem će se svi kupati u blatu do koljena – zaključio je Bago.

Izvori iz HDZ-a: Andrej Plenković se na sve načine pokušava riješiti Brkića

Nekoliko neimenovanih izvora bliskih vrhu HDZ-a uvjereni su da napadi na Milijana Brkića dolaze iz vrha HDZ-a.

– Mislim da se Andrej Plenković na sve načine pokušava riješiti Brkića. Zapravo je vrlo zanimljivo da ispada da je sve ono što je Franjo Varga rekao za skupinu Borg, komunikaciju Plenkovića i Martine Dalić, pa i za Gordana Jandrokovića – lažno, dok se nastavlja samo dio koji se odnosi na Milijana Brkića – komentirao je jedan član vrha stranke blizak Brkiću u izjavi za Jutarnji list.

Ističe da se zamjeniku predsjednika HDZ-a i potpredsjedniku Sabora “najprije pakirala elitna prostitucija, potom navodna suradnja s Franjom Vargom i probijanje mjera preko kuma Blaža Curića u aferi SMS”.

– Kad se pokazalo da tu nema ništa, nastavilo se s ovim . Vrlo je ružno na ovakav način ulaziti u nečiji privatni život i obitelj. Kako oni misle zaštiti svoju privatnost, ako ovako ulaze u privatnost nečije obitelji. Nevjerojatno mi je da se stalno govori o curenju informacija, a onda iz tajnog dijela predistrage sve iscuri u medije – kazao je neimenovani suradnik Jutarnjeg lista iz vrha HDZ-a.

Plenković i Jandroković o stanju u vrhu HDZ-a doznaju iz medija

U vrhu HDZ-a slučaj pakiranja odgovornosti Milijanu Brkiću ne žele previše komentirati. Šef stranke i premijer Andrej Plenković uporno ponavlja kako ne želi komentirati nešto o čemu nema dovoljno informacija, bez obzira što operacijom “pakiranja” očito rukovodi njegov najbliži suradnik Davor Božinović.

S Brkićem se nije čuo ni glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. I on, kao i Plenković, tvrdeći kako nema više informacija od onih koje su objavljene u medijima, pokušava uvjeriti javnost kako se o stanju unutar HDZ-a informiraju putem medija.

Kao i obično, nešto rječitiji je politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević, koji je u javnost iznova pustio spin o navodnoj uključenosti DORH-a u istragu.

– Pustimo da policija i DORH naprave svoj posao bez ikakvog pritiska od strane politike – poručio je ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević, očito ciljano insinirajući oko čitave ove situacije.

Ministar unutarnjih poslova i desna ruka Andreja Plenkovića, Davor Božinović, o svemu i dalje šuti.

Brkić: Sramotno je u što su pojedinci pretvorili državne institucije

Milijan Brkić aferu je kratko komentirao još u subotu navečer, očito neizravno ciljajući na Božinovića i Plenkovića.

– Cirkus koji je počeo prije 10 mjeseci se nastavlja, a u njemu i dalje ne želim sudjelovati. Za sada ću samo nadodati da je sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije – poručio je u subotu Brkić.

U međuvremenu o svemu se oglasio i Brkićev odvjetnik Ivo Farčić kao i Karmen Brkić, bivša supruga Milijana Brkića.

M. M./Hrsvijet.net

Bivša supruga Milijana Brkića: Ovakve konstrukcije prevršile su svaku mjeru…

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Tihomir Dujmović: Trasiran je put prema velikoj koaliciji – Iduća lovina su Vukovar i Penava

Objavljeno

na

Objavio

Najprije prebacivanjem medijske krivnje za nenabavu vojnih zrakoplova na ministra Krstičevića, ( kao da je moguće da je Krstičević tu bilo što radio na svoju ruku) ali, da se razumijemo, time i uništenjem dobrog dijela njegove karizme, onda još i eliminacijom Tolušića i Marića iz vrha stranke, Plenković si je do kraja otvorio put prema potpunom uništenju nacionalne dimenzije HDZ-a, pa je sad na redu ćirilica u Vukovaru, s tim da je već ovom rekonstrukcijom jasno trasiran put prema velikoj koaliciji. Plenković sada ide nezaustavljivo tom cilju, komentirao je na Facebooku Tihomir Dujmović.

I samo nas Bernardić od toga može spasiti! Kakav paradoks! Kakva perverzija i inverzija!

Sad naime, nakon zadnjih čistki, vise nema niti potencijalne šanse da netko u vrhu HDZ-a progovori jednu negativnu riječ u tom kontekstu. Sad je zadnja crta obrane Butković koji nema ni snage ni hrabrosti reci ništa vise od toga da mu nije drago da je Tolušić otišao.To je “najdesnija” rečenica koja se danas javno može čuti u HDZ-u! Kakav trijumf Andreja Plenkovića! Na sto ih je sveo za samo tri godine!

No, to je de facto, retorika točno iz 1972, kad je palo hrvatsko proljeće. Do tuda smo danas naime pali.Ovo nije 1990-ta, ovo je 1972.

Svi čitamo novine i svi vidimo da nitko nije čist, ali baciti na cesti Žalac, Marića i Tolušiša a ne taknuvši Vrdoljaka, Štromara, Kalmetu i Kujundžića, da dalje ne nabrajam, pustiti nekoliko godina da ti Saucha drži većinu u Saboru, a pričati o borbi protiv korupcije, sve to jasno govori da su ove rekonstrukcijske smjene gola unutarstranačka politika a ne nikakva borba protiv korupcije. No, kad ih je sad eliminirao kao latentne lopove, stavio im je politički svima lisice na ruke i sto god oni progovorili biti će knjiženo, kao glas odbačenih, suspektnih likova koji se svete jer su prokazani kao lopovi.

Eliminacijom desnog krila stranke iz Vlade a onda i iz same stranke, Plenkoviću je otvoren put prema velikoj koaliciji, samom srcu njegovog političkog projekta. Sad još samo nekako treba kompromitirati Penavu, baciti Pupovčevim lavovima velikosrpsku hranu u Vukovaru i mirno privesti utakmicu kraju. Naime, ćirilica u Vukovaru je metafora, šifra i lozinka!

Fantastično je da to HDZ- ovci ne vide i da ne razumiju da će na parlamentarnim listama svi koji do zadnjeg zareza ne prate Plenkovićevu posve anacionalnu politiku biti zbrisani kao sto su Kovač i Stier bili ignorirani na europskim izborima!

Vidjevši da zapravo ima posla sa šakom jada, koja bi sutra eventualno bila suzdržana cak i da se Pupovca ustoliči za ministra policije, ali samo da se njih ne dira, Plenković se s osmijehom na licu priprema za završni udarac.

Mediji za to vrijeme kao dresirani psi čekaju komandu o tome koga po narudžbi sada treba razderati! Kada ne bi bilo tako, kad bi ovo bio početak borbe protiv korupcije čitali bi po medijima barem o lopovlucima ministra Jakovine, suspektnim predstečajnim nagodbama Slavka Linića ili poslu odnosno kriminalu stoljeća glede vjetroelektrana, jednog Ivana Vrdoljaka, o čemu cak i jedan Čačić otvoreno progovara.

Ali nitko od njih neće se protiviti velikoj koaliciji, stoga su psi mirni. Nema naredbe da krenu dalje.

Zato je glavna tema po naslovnicama medija jesmo li doista bili na Mjesecu, sto radi Maja Šuput i što je zdravije: dunja ili lubenica?
Naime ne radi se o sezoni kiselih krastavaca, da eto nema tema jer je ljeto, nego su sve teme koje mogu dugoročno odmagati velikoj koaliciji zabranjene. Dok dreser ne pukne bičem, na iduću lovinu se ne ide.

A iduća lovina je Vukovar i Penava. Kad bi mediji bili mediji a ne dresirani psi iz Plenkovićevog političkog Dumovca, nacija bi mjesecima čitala po novinama o strahotama, nepravdama i neprocesuiranim ratnim zlikovcima iz Podunavlja. Zamislite da se radi o ustaškim zločinima, koliko bi milijardi tekstova i tv reportaža izašlo? Ali, takvih tekstova kad se radi o Stanimirovićevim i Pupovčevim sunarodnjacima nema jer bi javnost tada pitala i premijera i sefa policije zasto su takvi zlikovci na slobodi i u Vašem mandatu?

Umjesto da o tome raspravljamo mi tjednima raspravljamo o roštilju ministra Tolušića. Žurim reci da mi ne pada na pamet štititi bilo čiju nezakonitost, ali više od roštilja bilo kojeg ministra me zanima: kako i zašto, po čijem dopuštenju i uz čiju pomoć silovatelji vukovarskih zena i 30 godina nakon zločina mirno šetaju tim gradom, a oni koji su ga sravnili da zemljom za to nikada nisu odgovarali. Ne samo da se s rekonstrukcijom Vlade na ta pitanja ni na koji način ne odgovara, nego je prilično jasno da će slijedeći biti rekonstruiran vukovarski gradonačelnik Penava, napisao je Tihomir Dujmović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Željko Huljev o presudi Ercegu: Na tuđoj bi krvi ubirao poene

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je odbio kao neosnovanu tužbu Zorana Ercega, u javnosti poznatog aktivista iz Splita koji je tužio Željka Huljeva, nekadašnjeg novinara, tražeći 60 tisuća kuna zbog povrede časti.

Općinski sud u Splitu je odlučio: Zoran Erceg bio je u službi Ratka Mladića, nije izgledao kao slučajni gost, avanturist ili osoba koja odaje strahom.

SlobodnaDalmacija je uspjeli doći i do Huljeva koji je rekao kako ga raduje da pravna država funkcionira. – Naravno, zadovoljan sam presudom ne toliko zbog sebe koliko zbog očuvanja diginiteta Domovinskog rata. Hvala časnom sudu što je pravilno i profesionalno procijenio činjenične elemente u postupku koji bi trebao biti poučan za bilo koga tko se drzne ubirati bilo kakve osobne i ine poene na tuđoj krvarini – komentirao je Huljev, piše SlobodnaDalmacija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari