Connect with us

Kronika

DORH: Predložen istražni zatvor za navijače

Objavljeno

-

Foto: Hina

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu objavilo je u nedjelju kako su proveli dokazne radnje protiv trojice osumnjičenih (29), (21) i (22) zbog napada na službenu osobu i izazivanja nereda nakon utakmice Hajduk-Dinamo te su za svu trojicu predložili određivanje istražnog zatvora.

Navode da su trojica osumnjičenih 22. listopada, pet minuta nakon ponoći u skupini od najmanje 50-ak osoba, prilikom dolaska policijskih službenika upućivali uvrede. Krenuli su prema njima i gađali ih kamenjem, staklenim bocama, dijelovima betonskih blokova i drugim predmetima kojima su pogodili četvoricu policijskih službenika pri čemu su zadobili tjelesne ozljede.

“Nastavili su s daljnjim kretanjem prema policijskim službenicima i bacanjem kamenja, staklenih boca i drugih predmeta prema njima te im upućivali ozbiljne prijetnje, tražeći od prisutnih navijača da im se pridruže. S napadom su prestali nakon što je jedan policijski službenik izdao upozorenje da stanu i da će pucati te potom i ispalio hitac upozorenja u zrak”, navodi se u priopćenju.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Navijački neredi su se dogodili u petak, četiri sata nakon utakmice, u samom središtu grada gdje su policiju zbog velike buke pozvali građani. Kako je izgrednika bilo više nego policije u pomoć im je došla interventna, no navijači su i njih gađali bocama i prijetili im zbog čega je jedan od njih ispalio tri hica u zrak.

Torcida je ranije danas u otvorenom pismo upućenom ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću prozvala policiju uz poruku “Obuzdajte svoje zvijeri pod policijskim značkama”, a u medijima se u međuvremenu pojavila snimka koja prikazuje policijsku brutalnosti nad navijačima. Konferenciju za novinare popodne je sazvala splitska policija poručivši da su prilikom incidenta navijača u središtu grada morali zapucati tri puta u zrak kako bi smirili grupu od 80-ak osoba od kojih su im neki prijetili razbijenim staklenim bocama. Što se tiče snimke, najavljeno je kako će napraviti kriminalističko istraživanje te utvrditi je li ona autentična. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari