Connect with us

Vijesti

Doris Pack: Acta, non verba

Objavljeno

-

[quote]Zastupnica u Europskom parlamentu Doris Pack istakla je kako bh. političari moraju s riječi preći na djela, a parlamentarci moraju pozvati lidere u Bosni i Hercegovini da počnu maksimalno ozbiljno raditi svoj posao kako bi Bosna i Hercegovina mogla dalje napredovati na putu ka EU, jer su za to dobili povjerenje građana.[/quote]

Ona je pojasnila kako je tijekom današnjeg obraćanja na Međunarodnom samitu “Mir i pomirenje – korak naprijed“ čula “jako lijepe riječi, ali su potrebna dijela“.

– I parlamenti na svim razinama trebaju prisiliti političare da rade. Ne postoje opravdanja da političari u ovoj zemlji ne rade, a naročito parlamentarci trebaju na neki način natjerati političare da rade konkretne stavri – rekla je Pack u izjavi novinarima.

Komentirajući nedavni zahtjev u Europskom parlamentu da se BiH na neki način sankcionira, jer nije ispunila presudu u predmetu “Sejdić-Finci“, ona je istakla kako je njena motivacija bila uporabiti sve instrumente kako bi političari razumjeli kako moraju raditi konkretne stvari.

-Znate da EU raspolaže s veoma jakim instrumentima. Hoćemo da BiH bude dio našeg društva i stoga ona mora za to ispuniti uvjete, na isti način kako je to uradila Hrvatska – rekla je Pack i dodala kako je njen amandman, koji je nedavno predlagala u Europskom parlamentu, bio poruka da bh. lideri shvate koja je njihova obveza i učine neke stvari za budućnost svoje djece.

Naglasila je kako nije željela da se snakcioniraju građani, već samo političari, koji očito neće da rade konkretne stvari u svojoj zemlji.

Dnevnik.ba/kamenjar.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas