Connect with us

BiH

DORIS PACK: BiH se u cijelosti mora mijenjati

Objavljeno

on

Ustavna struktura BiH nije prepreka. Ako političari žele raditi za dobro svih, promjene nabolje su sasvim moguće. Ali njih nema, kazala je u intervjuu za Dnevni avaz veteranka europske politike Doris Pack.

Pack je i danas, u svojoj 76. godini, vrlo angažirana. Osim što vodi žensko krilo Europske narodne stranke (EPP), najveće i najjače političke grupacije Europe, aktivna je i u brojnim fondacijama te nevladinim organizacijama.

Naglašava da svi u BiH žele da ova država funkcionira i postane dio Europske unije.

– Nigdje na Balkanu nemate toliku želju građana da budu dio Unije. To mjesto BiH, prema svim pravima, pripada, ali političari ne žele takav scenarij jer bi mogli izgubiti privilegije koje imaju. I kao rezultat toga imate odlazak ljudi iz države. To su sve dobri, obrazovani, pametni i vrijedni ljudi, koji svoju životnu priliku ne vide u BiH, već vani. To je žalosno! – kazala je Pack.

Smatra da se sustav obrazovanja mora mijenjati. – BiH se u cijelosti mora mijenjati. Veoma sam vezana za nju i boli me kada vidim kakva je situacija u toj državi. Srce me boli za BiH!

Za tu sam državu tako vezana, provela sam toliko vremena u njoj, radeći za nju, ali željenih promjena nema ili one idu tako bolno sporo. Ali, ne odustajem. I dalje se borim, radim, dolazim u BiH često, razgovaram s ljudima. Jer ipak ima nade – kazala je, između ostalog, Doris Pack, prenosi VečernjiList

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari