Connect with us

Vijesti

Doris Pack o Bosni i Hercegovini: “Tamo vlada popuni nered i kaos”

Objavljeno

-

Izvjestiteljica Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Doris Pack založila se za odlučnije sankcioniranje te zemlje zbog krivnje njenih političara za ukupno stanje koje je nazvala “kaotičnim”.

“Tamo vlada popuni nered i kaos”, izjavila je u četvrtak Pack tijekom rasprave o izvještaju o napreku Bih za 2013. koja je vođena na sjednici Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta održanoj u Strasbourgu, izvijestili su elektronički mediji u BiH.

Pack je izjavila kako bi trebalo poduprijeti nakanu Europske komisije da se BiH uskrate novci iz IPA fondova zbog neprovođenje presude Europskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić-Finci”.

Kazala je i kako bez provedbe te presude koja inzistira na ukidanju diskriminacije pripadnika nacionalnih manjina iz izbornog procesa rezultati narednih izbora u BiH naredni izbori u BiH ne bi trebali biti priznati.

“Vodeći političari u BiH ne žele reforme a one su nužne. Njima nedostaje dobre volje i svijesti da se promjene ne mogu ni izbjeći niti zaustaviti. Mi možemo ukazivati, moliti, pokušati pomoći. Na raspolaganju nemamo mehanizme prisile. Imamo IPA fondove no političare to ne zanima, pa se ni ti fondovi ne troše. U BiH je potpuni nered i kaos”, izjavila je Pack.

Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari