Connect with us

Događaji

Došao je i taj dan – 5.svibnja, tzv. ‘Dan oslobođenja’ grada Siska

Published

on

Kao i posljednjih nekoliko godina, na partizanskom spomeniku u Parku dr. Franje Tuđmana položeni su vijenci od strane nekih političara i udruga. Nejasno je mnogima zašto su vijence položili izaslanstva PU sisačko-moslavačke, te Ureda državne uprave SMŽ. Kakve veze policijska uprava ima s ovim nadnevkom, ostaje potpuno nejasno.

Posebna zahvala ide sisačkoj podružnici MOST-a, koji su ovim činom pokazali s koliko licemjerja služe komunističkim totalitarnim lažima političkih “elita” koje i dan danas u 21.stoljeću misle da je istinu moguće sakriti, prešutjeti i lažirati!

Da bi igrokaz bio još potpuniji, poslije ove predstave, otišli su položiti vijenac na grob partizanskog bandita Vlade Janića Cape, kao i na tzv. mjesto “sisačkog dječjeg konc-logora”.

Podsjetimo, prije samo četiri dana obilježena je obljetnica VRO-a “Bljesak”. Ta manifestacija očito nije bila dovoljno bitna jer ona nije bila popraćena bojnim marševima…
“Dan oslobođenja Siska” je spomendan na ulazak “45. srpske udarne divizije” u grad, 5. svibnja 1945. Diviziju su uglavnom činili četnici koji su netom prije rata kokardu zamijenili crvenom zvijezdom.

Toga nadnevka su partizanski “osloboditelji” počeli oslobađanje Siščana od njihovih dobara, imovine, ali i života.

Samo dan poslije, 6. svibnja, 30-ak seljaka iz Posavine i Lonje odvedeno je iz svojih domova te su isti bez suda i suđenja pogubljeni na obali Ilove. Još strašniji događaj zbio se 7. svibnja iste godine, kada su partizani iz sisačke bolnice odveli 116 ranjenika, većinom pripadnika domobranske vojske. 114 od njih pogubljeno je, također bez dokazane krivnje pokraj sela Crnac; dvoje je uspjelo pobjeći te posvjedočiti ovom stravičnom događaju. Kao spomen na taj događaj udruga “Hrvatski domobran” podigla je na prostoru bolnice bijeli križ koji je blagoslovio sisački biskup Vlado Košić.

Također, u cijeloj situaciji nejasno je, koga ili što su to “osloboditelji” oslobađali? Srbi su oslobađali Sisak od Hrvata i domobrana? Hvala im lijepa…

Rezimirajmo.

1945. su srpski vojnici, s petokrakama na kapama, ušli u Sisak i pobili ranjenike iz bolnice 1991. su srpski vojnici, s petokrakama na kapama, ušli u Vukovar i pobili ranjenike iz bolnice.

Isti narod, isti način, isto znakovlje…

Dakle, današnji događaj je jednak tomu da se polažu vijenci u čast Veselina Šljivančanina i ulaska JNA u Vukovar 1991. I oni su “oslobađali vekovečne srpske zemlje”…

Sada nam samo još ostaje čekati sotonsko-retardirani 22.lipnja i nove maloumne verbalne eskapade sisačke gradonačelnice i njezinih totalitarno-titoističkih drugova i drugarica.

Ivan Sklizović, dopredsjednik HSP AS podružnica Sisak

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari