Pratite nas

Hrvatska

DOSSIER – Kriminal u HAVC-u

Objavljeno

na

Izvješćujemo  javnost da smo dana 14.10.2016.godine od tijela  koje istražuju kriminal u HAVC-u, primili  službenu pisanu obavijest  ur .br  620/13 o istrazi  koja je u tijeku te daljnjem postupanju po našoj kaznenoj prijavi.

Također, ovime javnost izvješćujemo kako smo zasuti novim dokumentima i dokazima za najteža kršenja Zakona od strane ravnatelja i UO HAVC-a.

Očito,kriminalu i ismijavanju pravne države i sustava vrijednosti na kojima počiva Hrvatska, nikada kraja u HAVC-u!

Dokumente o zadnjim  kriminalnim radnjama u HAVC-u koje smo primili nakon našeg zadnjeg zahtjeva, provjerili smo višestruko, jer nam se učinilo da je takva drskost i pljačka nemoguća čak i u HAVC-u!   Obratite pažnju na ovo:

HAVC je  23.09.2016.godine  OPET DODIJELIO  NOVAC PRODUCENTU ANTIHRVATSKOG PAMFLETA “15 minuta-MASAKR U DVORU” , NUKLEUS FILMU ,očito, kao nagradu!

Tu se naravno radi o NAJTEŽEM KRŠENJU ZAKONA, čl.6. PRAVILNIKA O RADU HAVC-a, jer je PRODUCENTIMA KOJI SU PREKRŠILI UGOVORNE OBAVEZE  ZABRANJENO SUDJELOVATI NA JAVNIM POZIVIMA HAVC-a što je više puta javno izjavilo vodstvo HAVC-a pokušavajući obmanuti javnost “da nisu znali..i da su prevareni” vezano uz koprodukciju „Nukleus filma“ za antihrvatski pamflet „15 minuta – masakar u Dvoru“.. Iz ovoga je sasvim jasno da nije vodstvo HAVC-a prevareno, nego da pokušava na osobito drzak način PREVARITI SVE NAS!

Izvješćujemo javnost kako smo u petak 14.10.2016. PODNIJELI NOVU KAZNENU PRIJAVU PROTIV RAVNATELJA I UO HAVCa I SVIH ODGOVORNIH!

Ovdje se više ne radi “samo” o “recidivistima” u kriminalu i “samo” o organiziranom kriminalu. Radi se o drskoj provokaciji interesne klike koja nam se svima smije u lice i pljuje na sve vredmote za koje smo se borili i dali svoje zdravlje i živote.

Ovaj zadnji slučaj kriminala, više je nego dovoljan razlog da svi umiješani u kriminal i prikrivanje kriminala u HAVC-u  odmah odu i budu procesuirani od strane nadležnih tijela!

Sve ovo događa se pod pokroviteljstvom UO HAVC-a koji je zadnjih dana pokušao lažima obmanjivati javnost kako se u HAVC-u ne krše Zakoni i kako su nalazi upravnog nadzora nad zakonitošću rada pozitivni. Istina je naravno savim suprotna. A sve je to UO HAVC-a radio jer njegovi članovi, suprotno Zakonu, od HAVC-a primaju preko svojih udruga, tvrtki, članova najbliže obitelji  MILIJUNE KUNA!  Javnosti  dostavljamo OTVORENO PISMO koje smo poslali  mandataru Vlade g. Plenkoviću, Predsjedniku  Hrvatskog sabora  g. Petrovu i svim saborskim zastupnicima, uz priložene dokumente i izvatke iz nalaza upravnog nadzora koji dokazuju više od stotinu teških kršenja Zakona, Pravilnika, Statuta.

Sva dokumentacija više nego jasno demantira javne istupe članice UO HAVC-a Nine Obuljen i cijelog vodstva HAVC-a. Oni prijete tužbama djelatnicima HAVC-a, DORH-a, Ministarstva kulture i financija, PNUSKOK-a i USKOK-a zato jer  su nama i javnosti navodno dostavili  nalaze nadzora i revizija, dokumentirane dokaze o kriminalu i kršenju Zakona u HAVC-u! Stotine njih! Nama i njima prijete, jer smo razotkrili njihov kriminal!

Danas smo uputili novo otvoreno pismo gospođi Nini Obuljen potaknuti njenim istupima u kojima je pokušala, bez ijednog argumenta, braniti najteža kršenja zakona u HAVC-u, tvrdeći nesitinito da ih nema.

U međuvremenu su na njihovu veliku žalost, u javnost izašli dokumenti koji jasno dokazuju stotine(!!!) slučajeva kršenja zakona u HAVC-u i protuzakonitog izvlačenja javnog novca u privatne džepove.

UO HAVC-a i ravnatelj HAVC-a nisu demantirali ništa – jer ne mogu demantirati pisane dokaze i nalaze nadzora koje smo mi proslijedili dalje na postupanje nadležnim državnim institucijama za progon kriminala.

No, kako je to moguće, da u državi Hrvatskoj, neko tako prozirno i drsko laže cijeloj javnosti?

Što na ovaj zadnji kriminal kažu  gospođa Nina Obuljen i članovi UO HAVC-a?

Mi smo izbrojali, u sada  javno dostupnim nalazima upravnog nadzora i revizije, više stotina najtežih  kršenja Zakona od kojih su u našem otvorenom pismu državnom vrhu navedena samo neka, jer bi za sva trebalo objaviti “SABRANA NEDJELA U HAVC-u”.

Mi ćemo ovaj odvratni slučaj istjerati do kraja. Pozivamo nadležne institucije da ODMAH RAZRIJEŠI CIJELO VODSTVO HAVC-a. U tome imamo najširu  podršku hrvatske javnosti, hrvatskih branitelja  i više desetaka saborskih zastupnika. Jer, ravnatelj i UO HAVC-a očito ne znaju da mogu varati neke ljude neko vrijeme – ali ne mogu sve ljude cijelo vrijeme! Od novog državnog vodstva očekujemo hitno postupanje!

ZA KOORDINACIJU UDRUGA BRANITELJA I STRADALNIKA DOMOVINSKOG RATA

ZORICA GREGURIĆ

DRAGOVOLJKA DOMOVINSKOG RATA

Drugo otvoreno pismo g. Plenkoviću Koordinacije braniteljskih udruga

Poštovani gospodine Plenković,

uz ispriku što Vam uzimamo vrijeme u ovom vremenu sastavljanja hrvatske vlade, molimo Vas da pročitate naše priopćenje, novu kaznenu prijavu protiv UO HAVC-a i cijelog vodstva HAVC-a, te novo otvoreno pismo gospođi Nini Obuljen.

Kako smo se i Vama osobno obraćali višekratno (prvi put 6. rujna 2016.godine), smatramo kako je hrvatska javnost sada iscrpnije informirana o kriminalu i teškim kršenjima zakona  u radu Javne ustanove HAVC. Tako nešto niti su europske još manje hrvatske vrednote  za koje smo se izborili u Domovinskom ratu, a koje  biste Vi kao budući predsjednik Vlade Republike Hrvatske trebali vrednovati.  Temelje ove države postavili su hrvatski dragovoljci i branitelji u Domovinskom ratu te bez lažne skromnosti da nas nije bilo niti Vi danas ne biste imali mogućnost sastavljati novu Vladu Republike Hrvatske.

U petak 14. listopada poslali smo Vam dokumente  nadzora nad zakonitošću rada HAVC-a. Ljudi  iz HAVC-a , Ministarstva kulture, ali i DORH-a, USKOK-a i MUP-a RH dostavili su kako nama tako i medijima desetke dokumenata koji dokazuju činjenje najtežih oblika kriminala.

Dokumentirano je dokazano više od 100 (!!!) teških kršenja Zakona u HAVC-u i protuzakonite milijunske isplate.

Također u petak, 14. listopada primili smo službenu obavijest o daljnjim koracima u istrazi kriminala u HAVC-u. U međuvremenu smo primili nove dokumente i dokaze o kriminalu u HAVC-u.

U Vukovaru , na dan pogibije hrvatskog heroja Blage Zadre, dogovorili smo slijedeće korake Udruga, obzirom kako do sada, institucije države nisu obavljale svoj posao.

Ovo uistinu nećete vjerovati: HAVC je 23.09.2016. donio odluku da ponovo financira producenta filma “15 minuta-Masakr u Dvoru”, “NUKLEUS FILM” što je temeljem  čl.6. Pravilnika izričito zabranjeno.

UO HAVC-a je nakon toga , na konferenciji  za novinare 14.10.2016.godine tvrdio kako je sve to legalno!!!

HAVC nije demantirao ništa , samo je prijetio tužbama onima koji su javnosti dostavili negativne nalaze  nadzora i dokaze njihovog kriminala!

Ono što za razumijevanje ovog slučaja trebate znati jest kako je UO HAVC-a  višekratno odbio postupiti po Zakonu i smijeniti ravnatelja HAVC-a Hribara.

Razlog je  sasvim očit : ČLANOVI UO HAVC-a, suprotno Zakonu, čl. 21. Zakona o audiovizualnoj djelatnosti  preko svojih udruga , tvrtki kojima su suvlasnici  i članova najuže obitelj ; i supruga i djece , do sada su protuzakonito od HAVC-a primili VIŠE DESETAKA MILIJUNA KUNA!

Sav taj kriminal i otvorenu antihrvatsku djelatnost pokriva i neuspješno pokušava braniti članica Upravnog odbora HAVC-a  Nina Obuljen.

Uistinu nam nije jasno, kako i zašto se gospođa Nina Obuljen, kao nekadašnja visoka dužnosnica Ministarstva kulture, upušta u lakoprovjerljive i prozirne laži te pri tome zloupotrebljava i spominje okolo  Vaše ime. Jednako tako i vodstvo HAVC-a!

Svaki od dokumenata , svaki od , redom izrazito negativnih nalaza  nadzora jednoznačno i jasno govore kako je u HAVC-u na djelu organizirani kriminal najširih razmjera. U prilogu ovog pisma dostavljamo Vam na znanje dopunu kaznenoj prijavi koju smo podnijeli prije nekoliko dana, priopćenje Koordinacije braniteljskih i stradalničkih udruga te  otvoreno pismo gospođi Obuljen na koje se u svojim mnogobrojnim javnim i medijskim nastupima nije očitovala niti odgovorila, a koje sadržava itekako važna pitanja na koja hrvatska javnost i mi hrvatski dragovoljci i branitelji imamo pravo dobiti odgovore. Također svu opsežnu dokumentaciju vezanom uz aferu HAVC dostavili smo i svim saborskim zastupnicima.

Taj zadnji slučaj, ponovnog financiranja producenta koji je, po tvrdnjama samog vodstva HAVC-a, “prevario HAVC”, ne ostavlja nikakvog prostora sumnji.

Potez  govori o nevjerojatnoj bahatosti i bezobrazluku. Emisari koji su nas posjećivali usudili su se, nama hrvatskim braniteljima, prijetiti i smijati se u lice kako im ne možemo ništa jer će u novoj vladi imati svog čovjeka. Da nije toga, ne bi se usudili, na takvo očito kršenje Zakona i takvu drskost i  bezobrazluk!

Molimo Vas da se u sve osobno uvjerite. Od Vas, sa pravom očekujemo da ovakve kriminalne i za Hrvatsku pogubne pojave zaustavite, a njihove nositelje sankcionirate. Promoviranje i podrška osoba koje su prikrivale i podržavale kriminalne radnje u HAVC-u, uvjereni smo ne može i ne smije biti politika hrvatske vlade. Podsjećamo Vas kako se glavni tajnik HDZ-a gospodin Gordan Jandroković tijekom kampanje, ogradio u ime novog HDZ-a od podrške Hrvoju Hribaru  od strane g. Jasena Mesića nakon skandala sa antihrvatskim pamfletom „15 minuta-Masakr u Dvoru“.

Afera HAVC je lakmus papir koji će pokazati smjer u kojem ide Hrvatska. Je li to smjer prema „balkanskoj krčmi“ u kojoj nadležna tijela pokrivaju kriminal, jer u njemu sudjeluju i primaju milijune kuna kao što je slučaj sa UO HAVC-a,  ili prema HRVATSKOJ DOMOVINI uređenoj državi koja poštuje europske vrednote i u kojima se svaki i najmanji kriminal te njihovi nositelji odmah sankcioniraju, a ni u kom slučaju promoviraju.

Sa cijelim skandalom ćemo upoznati  Predsjednicu Republike i zatražiti zaštitu vrednota  na kojima počiva Hrvatska te sankcioniranje kriminala u HAVC-u.

Za koordinaciju Udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata

Zorica Gregurić

U Vukovaru, 16.listopada 2016.godine

Prilog: havc-kaznena-prijava-nukleus

Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Predsjednica najavila proširenu sjednicu gospodarskog vijeća o poljoprivredi

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar – Kitarović u utorak se u izmještenom Uredu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji susrela s predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije te poručila da će inicirati proširenu sjednicu gospodarskog vijeća na temu poljoprivrede.

„Problema u poljoprivrednom sektoru daleko je više nego što smo imali priliku čuti danas, no kao glavni ističe se problem neravnopravnog odnosa koji otkupljivači imaju prema hrvatskim poljoprivrednicima u odnosu na one u drugim državama“, naglasila je predsjednica Republike dodavši kako će resornom ministru prenijeti poruke s današnjeg sastanka, a glavna je ta da se seljacima omoguće jednaka „pravila igre“ kao u ostalim EU državama.

Mladen Šolčić, jedan od najvećih mljekara na području Bjelovarsko-bilogorske županije, iznio je alarmantan podatak da je od 19 tisuća mljekara u Hrvatskoj ostalo njih manje od šest tisuća, s tim da i oni preostali neće dugo izdržati uz sadašnju nisku otkupnu cijenu mlijeka i ostale loše uvjete.

„Mi od otkupljivača ne tražimo ništa više od toga nego da se u Hrvatskoj ponašaju kao u vlastitim državama. Da Dukat u Hrvatskoj posluje kao u Francuskoj, mi ne bismo bili u problemima“, istaknuo je Šolčić, jedan u nizu poljoprivrednika koji su se za pomoć obratili predsjednici Republike.

Drugi radni dan u izmještenom Uredu, predsjednica Republike započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-području Barutana, gdje je u rujnu 1991. godine poginulo 11 hrvatskih vojnika nakon što je, odbivši predati vojarnu, major JNA Milan Tepić aktivirao eksploziju vojnog skladišta u kojemu je bilo 170 tona eksploziva.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas će na Trgovačkom sudu u Bjelovaru nazočiti otvaranju pilot projekta „e-komunikacija“ koji će omogućiti bržu, bolju, moderniju i efikasniju komunikaciju svih sudionika sudskih postupaka.

Obići će drvoprerađivačku tvrtku Bjelin, gdje je u tijeku izgradnja novih proizvodnih pogona, jedne od trenutno najvećih investicija u Bjelovaru.

Predsjednica Republike posjetit će danas sve gradove u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji (Daruvar, Grubišno Polje, Garešnica i Čazma), a na putu će obići gradilište u Velikoj Cigleni, gdje turski invetitori, MB Holding, grade najveću geotermalnu elektranu u Hrvatskoj te jednu od većih u Europi. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović promaknula časnike HRZ i PZO

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović promaknula je u prigodi Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) 16 pripadnika HRZ i PZO, odnosno jednu časnicu i 15 časnika.

Oni koji su zamijenjeni ili odlaze u mirovinu ili na nove dužnosti.

U čin brigadnog generala promaknut je brigadir Mato Mikić, on je novi zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. U mirovinu ide brigadni general i dosadašnji zapovjednik brigadni general Miroslav Kovač.

Novi zapovjednik Hrvatske ratne mornarice je komodor Ivo Raffanelli, a u mirovinu ide dosadašnji zapovjednik, kontraadmiral Predrag Stipanović.

Brigadni general Siniša Jurković novi je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, a u mirovinu odlazi general pukovnik Mate Ostović.

U čin brigadira promaknut su pukovnici Damir Perak i Ivica Črne. Jedan bojnik promaknut je u čin pukovnika. Jedan satnik promaknut je u čin bojnika. Sedam natporučnika promaknuto je u čin satnika. Četiri poručnika promaknuta su u natporučnika.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom vrhovne zapovjednice pohvaljen je brigadir Mato Mikić.

Predsjednica Grabar-Kitarović odluku je donijela na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog ministra obrane, odluke o promicanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike HRZ i PZO.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari