Pratite nas

Reagiranja

Dosta je bilo te sramote zvane – Mesić

Objavljeno

na

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić umjesto da se pokrije preko glave i da se više ne javlja, poglavito kad je riječ o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, on iskorištava svaki trenutak da još nešto kaže ili bolje rečeno da se usprotivi onima koji poput predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović, argumentirano i jasno nastoje ukazati na njegovu katastrofalnu politiku.

mesic_petokrakaA samo jedna u nizu Mesićevih svjesno (!) napravljenih grešaka je bila da je, 2000 godine, nakon otvorenog pisma dvanaestorice hrvatskih generala, od kojih se za svakog od njih može reći da su Junaci hrvatskog Domovinskoga rata, poput Mao Ce – tunga, poslao u – mirovinu, s obrazloženjem da se kao aktivni vojnici ne mogu baviti politikom.

No, da je tada shvatio, a nije, o čemu su pisali generali, vjerojatno danas, nakon toliko godina od tog povijesnog i dobronamjernog pisma, hrvatski branitelji i stradalnici ne bi na ulici tražili svoja prava, niti isticali da ih se čitavo vrijeme marginalizira, gazi i pljuje. A još manje bi kandidatkinja za predsjednicu države imala razloga kazati da će ih rehabilitirati.

Dakle, Janko Bobetko, Davor Domazet Lošo, Ivan Čermak, Ivan Basarac, Krešimir Ćosić, Ante Gotovina, Damir Krstičević, Ivan Kapular, Mirko Norac, Miljenko Filipović, Ivan Korade i Nojko Marinović u tom su sjajnom pismu uz ostalo “s ogorčenjem konstatirali da dobar dio medija i političara o Domovinskome ratu govori još samo i jedino kao o nečemu negativnom, problematičnom, pa i sramotnom, premda je Domovinski rat temelj na kojem su izrasle hrvatska sloboda, suverenost i neovisnost.” Zatim su naglasili da “drže nedopustivim i nečasnim da se o braniteljima i invalidima Domovinskog rata govori samo kroz šačicu onih koji su se stvarno ogriješili o njegovu čistoću, ili o pozitivne zakone, a istodobno prešućuje sve ono pozitivno i veličanstveno u čemu je sudjelovala golema većina najboljih hrvatskih sinova.” Također su mu već tada napomenuli da posebno naglašavaju da nisu protiv sankcioniranja zločina ili kriminalnih djela, da nepotrebno demonstriranje sile, proglašavanje krivca prije sudske presude, pa čak i prije provedene istrage, uključujući tu i licitiranje haaškim optužnicama, a u čemu, na žalost, ne sudjeluju samo mediji, svakako ne pridonosi klimi tolerancije i izgradnje demokratske Hrvatske, da nikakvi sukobi, a najmanje terorizma ili bilo kakvo nasilje, o kojima se tako olako govori, nisu i ne mogu biti u interesu nikoga te da se na zapovjedna mjesta u vojsci postave školovani i najsposobniji ljudi, koji su se prije svega dokazali u Domovinskom ratu. Na kraju su pozvali najodgovornije osobe i institucije države, kao i mjerodavne čimbenike civilnog društva, a napose medije, da se odupru negativističkom i povijesno nekorektnom i neistinitom prikazivanju Domovinskog rata, da zaštite čast i dostojanstvo hrvatskih časnika i vojnika, itd., i tako redom.

Gdje su Mesić i njegovi poltroni u tome vidjeli “politiku”, odnosno što sagledavajući danas, nakon toliko godina, ovaj i ovakav čovjek može reći što je neistinito i nedobronamjerno u ovom pismu?

No, stječe se dojam da su hrvatski generali, prije vremena, kao vidovnjaci, u svemu što smo i nismo nabrojali uz ostale vidjeli Mesića, ili bolje rečeno njegovu sramnu politiku, prema ljudima koji su istinski, čestito i junački stvarali hrvatsku državu. On se jednostavno prepoznao u ovom pismu, pa je brže – bolje poslao Junake hrvatskog Domovinskoga rata u “ropotarnicu”, kako bi se izvukao od svoje, blago rečeno, “ne higijenske” uloge.

Stoga je Kolinda Grabar Kitarović itekako u pravu kad je rekla da će kao svoj treći potez u slučaju da postane predsjednica rehabilitirati umirovljene generale, a to bi, za jednog Mesića, značilo da mora na “optuženičku klupu”, da nije bio u pravu, a kako i bi kad se tijekom svoja dva mandata, pa sve do danas zalagao i zalaže suprotno od onoga što su mu poručili hrvatski generali. Kad bi se to dogodilo, tada bi Mesiću prvo trebalo oduzeti čin, koji inače nije ničim zaslužio, generala Hrvatske vojske, a potom i sve privilegije koje i nakon odlaska s dužnosti predsjednika još uvijek, na žalost, uživa. Mesić zna dobro da bi nešto takvoga bilo moguće, pa je opet brže-bolje bez argumenata, s vikom i galamom, kao u nekoj balkanskoj krčmi, nastojao omalovažiti prijedlog Kitarović, ali ovoga puta to mu nije i ne će uspjeti.

Bivši predsjednik države (sjetimo se samo kako se odnosi prema djelu i članovima obitelji dr. Franje Tuđmana) mora odgovarati, prije svega hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskoga rata, a potom i cijelom hrvatskom narodu.

Dosta je bilo te sramote zvane – Mesić!

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Sramota. U svijetu nitko  ne zna ništa o Vukovaru!

Objavljeno

na

Sipa Press

Prolazi još jedna obljetnica sjećanja na nevine žrtve Grada Vukovara, ali i Škabrnje u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu. Koliko djeca u školi uistinu znaju o ovim velikim tragedijama hrvatskog naroda, koliko znaju o agresorima? Malo ili ništa. Međutim, još je žalosnija činjenica da se recimo o onome što se događalo u Vukovaru tijekom 1991. gotovo ne zna ništa u Europi, a kamoli u svijetu.

Mnogi ne znaju ni pokazati na zemljopisnoj karti gdje je Vukovar, a kamoli Škabrnja, iako je riječ o jednoj od najvećih ratnih katastrofa nakon II. svjetskog rata. O ovom razorenom gradu vrlo malo ili bolje rečeno ništa ne znaju ni žitelji susjednih država, poput Madžarske, Italije…

U školama diljem Europe se ne uči o Domovinskome ratu. Tome se ne treba čuditi kad se ni u hrvatskim školama ovoj temi ne pridaje zaslužena pažnja. Međutim, što rade hrvatska veleposlanstva diljem svijeta, je li ona barem prigodom ovakvih događanja upozoravaju tamošnje medije, odnosno iznose istinitu sliku o onome što ste događalo na ovim prostorima? Prema šutnji europskih medija vrlo lako se da zaključiti da se u ime nečijih interesa ova tema zaobilazi, marginalizira i prešućuje! Zašto?

S druge pak strane svjedoci smo da se svijetom širi lažna istina o Domovinskome ratu, pa čak i da se agresora pretvara u žrtvu. Nitko to ni demantira. To traje iz godine u godinu, pa će na kraju laž  ipak  postati – istina.

Dakle, pitanje glasi: što ste gospodo hrvatski veleposlanici učinili ili što činite da se 26 godina nakon okupacije Vukovara i Škabrnje zna o tim događajima u državama u kojima predstavljate Hrvate, odnosno zašto šutite, umjesto da „urličite“ o onome što ste nadamo se gledali i ovih dana u ovome gradu i ovome selu?

U vrijeme Domovinskoga rata hrvatska je diplomacija odnijela pobjedu, baš kao što su to učinili i mediji, ali u miru opet gubimo.

Ne, ništa se u Europi ne zna o Vukovaru, o bijelim križevima na Memorijalnom groblju ili pak o Ovčari.

Sramotno, ali je tako!

Inače, svjetski mediji su relativno dobro informirani o „ustaškoj Hrvatskoj“, pa i o „genocidu Hrvata nad Srbima“, o čemu im ne svjedoče samo Srbi, već i pojedini hrvatski (?) političari, domaće izdajice i dezerteri.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

Objavljeno

na

Objavio

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, zatražio je od Ministarstva uprave da se očituje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrijednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani , među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) optužio je Aleksandra Stankovića za ‘povredu novinarskog kodeksa i Deklaracije o Domovinskom ratu’.

Smatraju da se Stanković u emisiji ‘Nedjeljom u 2‘ ‘ogriješio i ponizio ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu  oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira tko je agresor’.

Također traže i da se Stankovića makne s mjesta voditelja Nedjeljom u 2 te da ga se suspendira.

Potaknuti emisijom „ Nedjeljom u dva“ emitiranoj u nedjelju  19.  studenog na HRT 1,  kao jednoj od krovnih braniteljskih udruga u RH , smatramo da je naša dužnost reagirati po tom pitanju.

Voditelj  Aleksandar Stanković ogriješio se i ponizio, ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu  oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira tko je agresor. Gost emisije bio je Predrag Mišić Peđa.

Srbin koji je branio Vukovar prisjetio se ratnih dana, komentirao aktualne događaje i status hrvatskih branitelja u društvu, te u nekoliko navrata negirao Stankovićevu upornu i skandaloznu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat.

Članak 2. Deklaracije o Domovinskom ratu posve je jasan.

“Republika Hrvatska vodila je pravedan i legitiman, obrambeni i osloboditeljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica”.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, zatražio je od Ministarstva uprave da se očituje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrijednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu  i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani , među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Također, zbog javnog pokušaja da se lažnom manipulacijom gledateljstvo dovede u zabludu , zbog širenja  neistina o Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, kojeg dotični voditelj  javno naziva građanskim,  smatramo kako bi bilo primjereno smijeniti ga s mjesta TV voditelja emisije „Nedjeljom u 2“, te ga suspendirati s Nacionalne televiziji’, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik ZUV HGP-a Miljenko Kolobarić.

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Marko Ljubić: Zahtjevam stegovni postupak protiv Aleksandra Stankovića!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari