Connect with us

DOSTA JE SRAMOĆENJA HRVATSKE U MEĐUNARODNIM ODNOSIMA!

Published

on

Milorad Dodik iskoristio je pomoć HV u spašavanju stradalih u poplavama u jednom dijelu  Bosne i Hercegovine koji je pod njegovom kontrolom kako bi se u najmanju ruku narugao  ministru obrane RH  praveći ga ratnim zlocincem.

dodikOdgovoran za ovakvo neprihvatljivo ponašanje je predsjednik Josipovic koji je dopustio da pripadnici HV-a (pukovnik Božo Vukasović)  budu nazočni dodjeli priznanja u Banja Luci u kojoj  istovremeno našeg ministra obrane  de facto proglašavaju ratnim zlocincem.

Cijenimo zalaganje posada nasih helikoptera koji su se iskazali spašavajuci sirotinju u Bosni i Hercegovini, ali je neprihvatljivo da se dopušta Miloradu Dodiku da se na ovakav  nacin izruguje pomoci HV-a i RH.

Ne može  niti će Milorad Dodik odlučivati o tome tko je i tko će biti ministar obrane RH. Posebno mu ne može u tome de facto pomagati predsjednik RH Ivo Josipovic koji je dopuštanjem odlaska vojnog izaslanika u BiH pukovnika Vukasovica omogućio javnu blamažu najviših državnih dužnosnika pri tomu dajući Miloradu Dodiku legitimitet koji mu  pozicijom nikakao ne odgovara jer  Republika Hrvatska je pomagala  Bosni i Hercegovini i ona ona je ta koja je međunarodni pravni subjekt, a ne Rapublika Srpska.

Ogorceni smo ovakvim ponasanjem i predsjednika i ministrice vanjskih poslova jer ovo nije prvi put da se Hrvatskoj izruguju koristeci Josipovićevu orjentiranost na jugosferu i dokazivanje prijateljstva sa Srbijom i Republikom Srpskom pod svaku cijenu.

Ne može se voditi vanjska politika na beskrajnom dopuštanju vlastitog ponižavanja od srpskih nacionalista, bilo onih iz Srbije ili onih iz Bosne i Hercegovine. Dosta je takve  vanjske politike  Republike Hrvatske kojom se podilazi nositeljima velikosrpskog programa  uz naivno vjerovanje da ce se promjeniti. Nedavno smo kao narod krvlju platili takvu naivnu politiku.

Ako predsjednik Josipović  ministrica vanjskih poslova Pusić hitno to ne shvate, ponovno ćemo skupo plaćati njihovu naivnost.

Hrvatska mora voditi svoju vanjsku politiku, a ne vanjsku politiku bratstva i jedinstva bivše Jugoslavije!

Daniel Srb/HSP

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari