Pratite nas

Reagiranja

Dosta ste gazili, mrzili i pljuvali Vukovar!

Objavljeno

na

Mediji javljaju da se pojedini vukovarski hrvatski branitelji ponovno pozivaju na tzv. informativne razgovore u PU Vukovarsko – srijemsku. Razlog ovog nevjerojatnog čina nisu dvojezične ploče, nije ni bivši četnik Stanimirović, već navodni ratni zločini počinjeni od strane onih koji su branili i obranili ovaj grad, ali i cijelu Hrvatsku od srpskih četnika.

Neka žena iz Srbije prijavila je ubojstvo svoga supruga od prije 23 godine, (navodno su ga mobilizirali i nakon toga je nađen mrtav). Bilo je to u vrijeme kada su Srbi, pripadnici zloglasne JNA, Crnogorci i domaće izdajice svakodnevno rušili i ubijali u Vukovaru sve što hrvatski diše. Međutim, pravda je pravda, i nitko ne može izbjeći odgovornosti. No, na to se možemo samo nasmijati, jer to ne važi za Vukovar, Škabrnje, Knin, Šibenik, Drniš, Gospić, Karlovac, Kijevo, Aljmaš, Ilok, Vinkovce, Županju, Novu Gradišku, Petrinju, Sisak, Slavonski Brod i još niz gradova i mjesta diljem Hrvatske, gdje su srpski agresori sravnali sa zemljom: bolnice, dječje vrtiće, škole, gospodarske objekte, obiteljske kuće, poubijali i masakrirali te protjerali na stotine tisuća Hrvata. U tom košmaru, kojeg predvode bivši Udbaši ubačeni početkom devedesetih u sve pore našeg društva, namjerno se zaboravljaju i na desetine tisuća ratnih zločina nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini, a poglavito u bosanskoj Posavini, koju su četnici okupirali početkom listopada 1992.

Na te informativne razgovore pozvani su pojedini pripadnici satnije vojne policije Atila, koja je djelovala u okviru slavne 204. vukovarske brigade. I umjesto da se njih zove da hrvatskoj policiji pričaju što su sve prošli i što su sve doživjeli tijekom hrvatskom Domovinskog rata, oni moraju odgovarati zbog čega su se i kako branili od srpskog agresora?

Ako se nastavi ovakvo maltretiranje i ponovno “ubijanje” onih koji su branili i obranili Hrvatsku, koji su podnijeli najveće žrtve, bojimo se da se netko ne sjeti pa da sumnjive branitelje Vukovara, ali i ne samo njih, kao Veljka Marića, izruči Srbiji.

Je li bi vas to iznenadilo?

Kad je riječ o Vukovaru iz ratnih dana onda se sve više čini da je to bilo jako davno te da se više “nitko” i ne sjeća što se tamo događalo, a najmanje se sjeća onih koji su kao okupatori činili ratne zločine. Naime, ako već hoće netko istraživati zločine u Vukovaru onda neka ne okreće ploču i zamagljuje stvari. Prvo se treba krenuti od vukovarskog Memorijalnog groblja iz Domovinskog rata, odnosno od 943 tamo postavljena bijela križa. Dakle, tko je pobio sve te ljude? Potom istražitelji trebaju ponovno prošetati do masovne grobnice Ovčara, ali i do ostalih masovnih grobnica u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Put bi ih dalje trebao voditi do vukovarske bolnice koja se u vrijeme okupacije zvala “Sv. Sava” i na informativni razgovor pozvati tadašnjeg ravnatelja, srpskog četnika dr. Vojislava Stanimirovića, koji je u vrijeme okupacije bio i gradonačelnik ovoga grada. Ako im ni to nije dovoljno onda neka posjete crkvu “Sv. Filipa i Jakova”, bivši gigant “Borovo”, vukovarsku gimnaziju, dječje vrtiće, muzej, neka obiđu sve Hrvate koji su se nakon mirne integracije vratili u svoj grad, i neka istražuju tko je počinio najstrašnije zločine u Europi nakon II. svjetskog rata.

Na taj način vrlo brzo će doći do istine. Ali, ako je suditi po ponovnom pozivanju (provokaciji) vukovarskih branitelja na tzv. informativne razgovore, onda nekima očito nije ni stalo do povijesnih činjenica ili još bolje do pravde.

Inače, kraj Vukovara je Borovo Selo. Iako je riječ uistinu o selu tamo nema ni govora o hrvatskim zakonima, tamo je “država u državi”, tamo vladaju srpski zakoni. Svi to znaju i svi o tome šute.

Gdje su hrvatski povjesničari? Gdje su redatelji igranih filmova? Gdje su političari kad treba konkretno pomoći Vukovarcima, a ne samo dolaziti jednom godišnje i zapaliti svijeću? Gdje su uostalom članovi HAZU?

I ne samo to: gdje su Državno odvjetništvo, policija, tajne i ine službe? Zbog čega još ni jedan srpski ratni zločinac nije priveden pravdi, a samo po Vukovaru i okolnim mjestima slobodno se šeću na stotine njih? Što ih se barem ne zove na tzv. informativne razgovore, tim više što ti ljudi itekako dobro znaju gdje su pokopani Hrvati čije se kosti i dalje traže, a oni najbolje znaju i tko je i što je u Domovinskom ratu bio jedan Stanimirović, ali i ostala njihova bliža i daljnja rodbina, prijatelji i susjedi?

Kad se govori o Vukovaru, onda se u medijima, poglavito režimskim, u kojima prednjači Hrvatska radio-televizija (HRT), uglavnom govori o “slučaju Sabo”, Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara, dvojezičnim pločama i… to bi uglavnom bilo – sve!

Kako je nekima Vukovar smetao u vrijeme Domovinskoga rata, tako je očito i danas. Neki bi ga najradije (da ne povjeruješ) ponovno (da ti pamet stane) vidjeli u ruševinama, a njegove građane kako u koloni s najlonskim vrećicama odlaze, ili im se mrtva tijela nalaze po cestama.

Stoga je vrijeme da se kaže – dosta. Dosta ste gazili, pljuvali i mrzili Vukovar.

Ako mu ne želite pomoći, nemojte mu ni odmagati!

A još manje od vukovarskih ratnika stvarati zločince, jer dok ste “vi” šetali i pijuckali kavu po Zagrebu ili se odmarali u Munchenu, (svaka čast izuzecima), oni su ginuli!

Mladen Pavković

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Udruga 1. A Satnije 113. šibenske brigade zgrožena neprimjerenim istupom Franka Vidovića

Objavljeno

na

Objavio

GENERALE, UZ VAS SMO!

Hrvatski sabor je nakon jednomjesečne stanke počeo novu sjednicu (16.01.2019.), „aktualnim satom“ u kojemu su saborski zastupnici postavljali pitanja članovima 14. Vlade RH.

Sjednica je počela odavanjem počasti domovini, intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša te odavanjem počasti svima koji su dali život za Hrvatsku.

Zgroženi neprimjerenim istupom saborskog zastupnika g. Franka Vidovića prema Predsjedniku 14. Vlade RH  i Ministru obrane RH, generalu i ratnom zapovjedniku 113. šibenske brigade, a potom 4. gbr, g. Damiru Krstičeviću kao Udruga 1. A Satnije 113. šibenske brigade osjetili smo se dužnima napisati slijedeće:

Ovim putem želimo izraziti zgražanje prema užasnom postupku g. Franka Vidovića koji je ujedno i bio pripadnik 113. šibenske brigade.
G. Franko Vidović je neprimjerenim činom okaljao obraz pripadnika časne i slavne 113. šibenske brigade, a poglavito nama pripadnicima 1. A Satnije koji smo bili PRVI KAD JE TRIBALO.

Svima nam je razumljiva demokracija, saborska rasprava, sloboda govora i izražavanja pa koliko se ne slagali u nekim pogledima neovisno koja politička opcija je u pitanju. Svatko ima pravo na iznošenje mišljenja pa bilo ono i potpuno krivo.

Ponašanje saborskog zastupnika g. Franka Vidovića prešlo je sve granice „lijepog ponašanja“ i saborskog djelovanja, tj. sramote koji nam je, ali i cjelokupnom hrvatskom domoljubnom puku, nanio kao i teške uvrjede svojim postupkom donošenja maketa zrakoplova Ministru obrane RH inicirajući na taj način svoju radost što u postupku javne nabave zrakoplova RH ovaj put nije uspjela, ali ne svojom krivnjom.

General Damir Krstičević uložio je cijelog sebe kako bi ojačao HRZ a samim time i cijele OSRH, pretrpio mnoge neprospavane noći, a sve da hrvatsku pobjedničku vojsku dodatno ojača i onda se pojavi g. Franko Vidović kao „cirkusant“ i svojim neprimjerenim činom „pljune“ na sav trud, rad i zalaganje uz velike osmjehe. Pitamo se: Kako bi se g. Franko Vidović osjećao da netko tako „pljune“ i na njegov rad i trud?

„G. Franko Vidoviću, ne radi se to tako s časnikom OSRH, jer je general Damir Krstičević najprije bio “običan” vojnik, izvidnik, a tek kasnije zapovjednik….. ne radi se tako s vojnikom i s časnikom OSRH koji je “kusao” i metke, i granate, i nagledao se krvi i smrti….. ne radi se tako!!!!

Da je imalo časti u g. Franka Vidovića, najprije ne bi tako postupio, a kad već jeste došao pred generala pobjedničke vojske i Ministra obrane RH jedino što je trebao napraviti jeste pokloniti se do zemlje!“

Imajući u vidu da je general, ratni zapovjednik pobjedničke hrvatske vojske  i Ministar obrane RH uložio toliko truda u jačanje i obrambenu moć naše mlade države, čega smo i svjedoci, svaki „napad“ na našeg ratnog zapovjednika smatramo i otvorenim napadom na nas kao bivše ratnike i vojnike 1. A. SATNIJE 113. ZNG-a!

S poštovanjem,

Udruga 1. A. SATNIJE 113. ZNG-a

Predsjednik Dragan Toljan

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Generalski zbor: Hrvatska radio televizija prešućuje ili iskrivljuje činjenice

Objavljeno

na

Objavio

Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora donio je na svojoj sjednici održanoj 15. siječnja 2019. godine odluku da se uputi javnosti Otvoreno pismo vezano uz propuste u dokumentarnoj emisiji Hrvatske radiotelevizije TV kalendar od 10. siječnja 2019. godine.

Poštovani,

Hrvatski generalski zbor upozorava na rad i stanje na Hrvatskoj radioteleviziji koja u zadnje vrijeme teme vezane uz Domovinski rat i stvaranje Hrvatske države prešućuje ili iskrivljuje činjenice, prikazujući sve što simbolizira na spomenute teme kao negativno, sumnjivo, potkupljivo, kriminalno.

Nosioci takvih aktivnosti neodoljivo podsjećaju na prijašnje aktere koji su svoje aktivnosti provodili putem KOS-ovih tajnih operacija „Slog“ i „Opera“ izvještavajući i vodeći emisije u smjeru propagande o svim negativnostima Hrvatske države i o dobrom životu za vrijeme Jugoslavije, blagostanju, punoj zaposlenosti itd.

Hrvatski generalski zbor u takvoj propagandi vidi i prepoznaje elemente specijalnog rata protiv Republike Hrvatske, pogotovo kada se sugerira mladim ljudima kako je bolje i pametnije da se isele iz Hrvatske prikazujući blagostanje u zemljama useljavanja.

Posebno želimo istaknuti posljednji primjer vezan uz dokumentarni program i emisiju TV Kalendar od 10.01.2019. godine koji je bio kulminacija takve propagande. Naime, na (100-tu) godišnjicu rođenja prvog stožernog generala Hrvatske vojske, ratnog načelnika HV u Domovinskom obrambenom ratu Janka Bobetka u navedenom TV kalendaru nije bio ni spomenut, ali su zato za velikim zanimanjem napravili prilog o Milovanu Đilasu posvetivši mu gotovo ¼ emisije.

Ovim putem želimo posebno naglasiti kako namjera HGZ nije uređivati bilo koji medij u Hrvatskoj pa tako ni HRT ali je isto tako sukladno svom statutu HGZ dužan upozoriti javnost i nosioce vlasti na negativne pojave koje imaju za cilj slabljenje i rušenje Hrvatske države.

Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari