Pratite nas

Double spin Barbika

Objavljeno

na

Igrači biljara su navodno specijalisti u davanju zaokreta kugli. Nije mi poznato postoji li neki igrač biljara, možda Lončar, koji zna kako se radi dvostruki spin. To bi bila tehnika da sam spin proizvede još jedan spin da bi kugla završila u onoj rupi u koju igrač želi kuglu upucati.

No ja nisam nikakav igrač biljara, o tome pojma nemam i ne zanima me, al me posebno zanima politika i ponešto žene, ako su plavuše, a u ovoj našoj priči je jedna plavuša glavna zvijezda dvostrukog spina.
Kako je to moguće?

kolinda-grabar-kitarovic-110Svi znamo da ova vlada i mnoštvo udbaških agenata i naivnih domoljuba uporno i manje više uspješno šefu oporbene stranke, Karamarku, prišivaju epitet špijunčine. Da paradoks bude veći oni mu za crimen uzimaju činjenicu da je bio šef hrvatske tajne policije. Čak i ta činjenica bi u normalnim državama izazvala čuđenje jer je po toj logici nemoralno biti šef tajne policije vlastite države, no to je neka druga tema za područje hrvatske političke psihopatologije.

Druga važna informacija je da se narod uskoro sprema da izabere predsjednika bez ikakvih ovlasti, osim da vjerojatno malo ljubi balkanske drugove i sere po vlastitoj državi ili eventualno nešto popravi. U utrku su se upustila dva jaka kandidata, zapravo jedan bljedoliki Ken i jedna plavuša, neka vrsta u godine zašle Barbike.

Treća važna spoznaja je da je sadašnji predsjednik Ivo Josipović osoba koja javno o sebi gaji dojam da je korektan i da će voditi poštenu kampanju. Tako nastupaju skoro svi hrvatski političari, lupetaju o poštenoj kampanji, a sva dražva i narod grcaju zbog njihovog lopovluka. U čitavoj hrvatskoj perverziji to i prolazi jer samo budale vjeruju da je Ivo pošten, a samo budale misle da se poštenom i čistom kampanjom služe političari koji su dobili izbore.

Prljavi veš protivnika u kampanji je standard i po meni legalan sve dok se ne iznose laži, ali to je stvar kaznenih i drugih zakona, a ne marketinga. Osnovna priprema kampanje bi trebala uvijek sadražvati i te elemento: što će oni negoativno iznositi o tebi, a što mi možemo o njemu. Da bis e taj prljavi veš iznio potrebno je narodu sve priakzati ako slučajno, daleko od tebe i tvojega stožera. Potrebno je raditi zaokret i preusmjeriti temu sa sebe na protivnika, ali u negativnom smislu. Narodu je to poznato kao spin, a tipovi koji se tim bave su takozvani spin doktori, dakle osobe koje bolesno naivnom narodu prodaju priču da njihova ekipa vodi pozitivnu kampanju. Što katoličkija i konzervativnija biračka publika to više priče o poštenju.

Ivo Josipović i njegova ekipa to dobro znaju i normalno je i očekivano je bilo da će i ovaj put voditi prljavu kampanju, iznosit će negativnosti o Kolindi, u njihovom slangu Barbiki. Sasvim očekivano, o tome sam već pisao. Zato sam sumnjičav kad se govori i Kolindinim šansama da pobijedi jer sam uvjeren da će mnogi nasjesti na obmanu da Ivo vodi poštenu kampanju, a da je evo HDZ već počeo raditi prljavo. Ivo Josipović i drugovi su odrasli u okruženju u kojemu je njihova istina jedino u što oni vjeruju, oni su odrasli na komunsitičkim metodama i nije čudno da i sada tako rade.
Da Josipović ozbiljno misli pobijediti i da će postupati partizanski to po meni pokazuje i ova navodna afera oko navodno tajnog materijala navodne špijunske ekipe oko navodnog HDZ-a. Poprilično dobro zamišljeno. Izbaci se poluradni papir koji se onda odmah objavi javno da se pokaže da mu netko podmeće, vjerojatno taj zli Karamarko, bivši šef hrvatske policije, a ne UDBE, što je u ovoj prolupaloj naciji sasvim u redu. Narod je već pripremljen na tu igru. Pa naravno HDZ opet nešto prljavo radi, a drug Ivo, partizansko čedo, u napadu moralnog orgazma naciji priopćava da mu se pokušalo podmetnuti da će on eto voditi prljavu kampanju jer će o Barbiki, koji dobro smišljen naziv, govoriti neke privatne stvari, što druga Ivu stavlja u podređeni položaj jer će on sada morati pokazati svoju skojevsku čaaaaaast i poštivanje političkog protivnika, što je osnovna odlika partizanije i komunsita, ruke će mu biti vezane jer eto ne će više moći goovriti niti istinu da nebi bilo da je ovo stvarno bio papir njegovih drugova, a ne špijunskog podzemlja te neprihvaćene države zvane Hrvatska.

Podzemlje-Josipovicu-podmetnulo-Barbiku_ca_largeDa jadni Ivo sada ne će moći voditi korektnu kampanju koja je njemu na crvenom srcu, njemu poštenjačini koji se zgraža od same pomisli na nešto amoralno. Kao uplakani Boško Buha Ivo stupa pred anciju i objavljuje da mu opet podmeću. ovaj put ga nije spasio Perković, ali eto slučajno je hrvatska pošta funkcionirala i dostavila mu taj ogavni radni papir u kojemu se iznosi broj grudnjaka i vrsta uložaka koje Barbika kupuje na račun poreznih obveznika. uplakani partizančić sažaljeva svoju protivnicu, koju poštuje, ali je sažaljeva zbog njezine ekipe iz HDZ-a. Tuga da ne može biti veća. Čitava nacija plače i nariče zbog ove ogavne igre oko predsjedničke kampanje koja je trebala biti ne smao slika nego i ton, ali podmukli ton, onaj nečujni, onaj koji ulazi pod kožu, a da i ne vidiš.

Nacija bi trebala sada spoznatio tko je žrtva, komu se podmeće, tko je dobri partizan, a tko ogavni desničar. Jadni Ivo je eto i prije same kampanje izložen spinovima. Gadno, već i sama riječ zvuči tako amoralno, užasno, skoro pa fašistički. Još samo da se dignu mladi jugofašisti i počnu braniti druga antifašista. Zamislite tog bezobrazluka, spin!!!
Pismo je naravno došlo do svih drugih sudionika, ipak se radi o tajnom dokumentu proizvedenom u kuhinji koje se UDBA nebi posramila.

Ivo je prisiljen objaviti naciji da on nije taj koji će koristiti ove podatke, aiako bi mogao jer u tim dokumentima je istina.Zbog dprovjere i kao dokaz da njegov tim nije autor tog radnog materijala on javnosti podastire dokumente i sadrža, a novinari će se od sada moći baviti tim sadržajem koji je bio predviđen da jadnog Ivu ugura u nepodnošljivu sferu prljavog kampanjona, što on nikako nije.

Partizansko udbaška kampanja je počela, kugla se vrti i ide prema rupi koju su smislili kreatori. Ivo ne treba više puno oko toga gubiti vremena. Samo neka kaže da je to iz Karamarkove kuhinje i to je to. Od sada on samo neka pere svoje blijede rukice.
Možda bismo ipak mogli provjeriti je li dokument izrađen u onoj kuhinji o kojoj govori Ivo. Ima za to metoda, ali naravno da nema potrebe provjeravati odakle su stvarno ti papiri. Vještačenaj i slično su nepotrebna jer Ivo i njegova ekipa to znaju, a narod je i tako i tako samo štap u balkanskoj igri džepnog biljara.

Vinko Vukadin / kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Izetbegovićevu ponovnu prijetnju ratom HNS BiH ocijenio pokušajem radikalizacije Bošnjaka

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski narodni sabor BiH koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji ocijenio je u priopćenju objavljenom u subotu kako su nove prijetnje ratom, koje je ponovno u Mostaru uputio bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović pokušaj radikaliziranja Bošnjaka i njihova okretanja od Europske unije i NATO-a.

Sudjelujući na obilježavanju obljetnice 4. Korpusa Armije BiH u Mostaru, Izetbegović je rekao kako su Mostar i Bošnjaci bili izloženi agresiji Hrvata i Srba, te je dodao da takav scenarij bošnjačka politika više nikada neće dopustiti.

“Ako prijete ustavnom poretku, teritorijalnom integritetu zemlje, ako misle da mogu dijeliti Mostar i druga mjesta, onda ću ponoviti da će dobiti rat! Neka ne prijete i mi nećemo prijetiti. Nećemo dopustiti da se revidira povijest”, rekao je Izetbegović.

Iz HNS-a BiH ističu da takvim istupima Izetbegović pokušava preusmjeriti Bošnjake protiv euroatlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu.

“Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma”, dodaje se u priopćenju. HNS BiH upozorava kako će radikalni Izetbegovićevi istupi pogoršati međunacionalne odnose u zemlji.

“To će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta”, zaključuje HNS BiH.

Izetbegović je nedavno u intervju za Deutsche Welle ustvrdio kako bi bio spreman na rat ukoliko se Republika Srpska pokuša odcijepiti od Bosne i Hercegovine.  HINA

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Krstičević: Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska je danas u mislima sa simbolima žrtve Domovinskog rata Vukovarom i Škabrnjom.

S tugom i bolom prisjećamo se 18.11.1991. godine, žrtava Vukovara i Škabrnje, naših poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Naša je zadaća čuvati istinu o obrambenom, Domovinskom ratu i našim hrvatskim braniteljima! Čuvajmo sjećanja, ali budimo okrenuti budućnosti i stvaranju boljeg života za sve nas!

Upravo zbog Škabrnje i Vukovara, trebamo graditi sigurno okružje kako se ti tragični događaji hrvatske povijesti više nikada ne bi ponovili.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari