Pratite nas

Magazin

Doza kulture, adrenalina i zabave na Splitskoj rivijeri

Objavljeno

na

Splitsku rivijeru čine gradovi bogate kulture i mnoštvo destinacija aktivnog turizma i zabave.

split

Splitsku rivijeru čine gradovi bogate kulture i mnoštvo destinacija aktivnog turizma i zabave. Uvijek sunčani grad u samom srcu Dalmacije – Split dinamično je i živo kulturno središte koje je turistima zanimljivo i u zimskim mjesecima. Grad se razvio oko palače koju je rimski car Dioklecijan podignuo upravo na ovom mjestu prije više od 1700 godina, a ona je i danas srce grada te uvelike određuje puls gradskog života. U Splitu možete opušteno šetati povijesnom jezgrom koja je živi spomenik kulture i povijesti, polako otkrivati skrivene kutke splitske svakodnevice, zaviriti u uske kalete, diviti se zvoniku sv. Duje, spomeniku Grguru Ninskom, Peristilu i drugim splitskim atrakcijama ili se jednostavno prepustiti zimskim zrakama sunca na splitskoj Rivi. Edukativne radionice koje su organizirane u muzejima pružit će vam potpuno nov pogled na povijest i tradiciju ove destinacije, a tu su i stalne izložbe osam muzeja i šest galerija.

„Rivijera kulture“, kako vole za sebe reći osim kulturnih atrakcija Splita, Omiša i otoka Šolte, uključuje brojne manifestacije glazbenog, dramskog i vjerskog predznaka koje se odvijaju u vremenu posezone, kao što su Mag festival, Montreux jazz festival, Split film festival, Likovna kolonija Eugen Buktenica, Večeri folklora u Omišu.

Uzmite svoju dozu adrenalina

stijene

Ako se umorite od prevelike doze kulture i povijesti odmorite se šetnjom kroz Zapadnu obalu grada prema Marjanu gdje vam se pruža prilika da biciklističkim i trekking stazama istražite ovaj krajolik i pritom uživate u pogledu. Raznovrsnu sportsko-rekreacijsku ponudu nudi i gradić Omiš smješten svega nekoliko kilometara od Splita. Omiš je gradić i luka na ušću Cetine u Poljičkom primorju, i upravo Cetina i njen kanjon plijene pažnju i zaslužni su za posebnost ovog gradića. Omiš kao destinacija istovremeno nudi raznovrsnost, autentičnost te očuvanu prirodu i ambijent. Ovdje ćete upoznati gastronomske užitke poput soparnika, riječni i riblji specijaliteta i peke. Uz dašak tradicije i povijesti Poljičke Republike te gusare koji su posebno poznati u Omišu upoznat ćete novu dimenziju grada.

Zbog jedinstvenog spoja i doživljaja rijeke, planine i mora, Omiš je idealna destinacija za turiste željne aktivnog odmora, ali i za šetnje po planinarskim i tematskim stazama poput staze sv. Leopolda Mandića, Ilirsko – riječne staze te eko-etno sela Tugare. Tamo se možete napuniti dozom adrenalina i od mnoštva aktivnosti odabrati onu koja vam najviše odgovara. Iskušajte se u zip-linu u kanjonu rijeke Cetine, raftingu na brzacima rijeke Cetine, upoznajte Omiš free climbing ponudu ili kroz Canyoning-basic ljepote kanjona Cetine ili se možete okušati u planinarenju na Gospu Snježnu. Ukratko, raj za obožavatelje sportova i sve željne naleta adrenalina koji vam omogućuje zabavu kroz cijelu godinu.

Gastronomija, nautički i kongresni turizam

Splitska rivijera može se pohvaliti i bogatom ponudom nautičkog turizma koja je baziran na marinama u Splitu i na otoku Šolti. Uz to imaju i razgranatu ponudu kongresnog turizma. Eno-gastronomska ponuda Splitske rivijere temelji se na tradicionalnim okusima i autohtonim sortama vina.

Svakako iskoristite i gastronomsku turu koju ova destinacija nudi i posjetite poznatu oazu mira i prirode na otoku Šolti udaljenom samo 50 minuta vožnje trajektom od Splita. Ovaj otok pravi je dragulj za ljubitelje prirode. Šolta ima i svoju vrstu meda od ružmarina koja je još od antike poznat, a ovdje raste i autohtona sorta maslina Levantinka te autohtone vinske sorte.

Obiđite brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstava otoka i zaokružite svoj posjet destinaciji kroz edukativne radionice izrade ulje, vina, meda i prihvatite priliku da naučite nešto sasvim novo i neuobičajeno.

Više informacija na www.hrvatska365.eu

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Magazin

Što je trulo u državi Hrvatskoj? A što nije?

Objavljeno

na

Objavio

Pogledajte emisiju ZOOM Zagreb emitiranu na Z1 televiziji u kojoj se otvoreno progovara o pravim temama u Hrvatskoj.

Gostovali su politički komentator Marko Ljubić i glavni urednik Hrvatske danas Neven Pavelić.

facebook komentari

Nastavi čitati

Magazin

Što je zdravom čovjeku odvratno i strano, ‘maloumnim degenericima’ je super, privlačno i uzbudljivo.

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što je u Supertalentu izvela svoju novu točku, Sarah Seifert nikog nije ostavila ravnodušnim. “Oskvrnula” je hrvatski folklor, koristeći narodne nošnje i pjesmu “Moja Diridika”, koje je ukomponirala u ‘seks ples’. Martina Tomčić opet je stisla crveni gumb i očitala bukvicu mladoj Sarah:

“Radi se o seksualnoj provokaciji, seksualnom podražaju kao takvom. Ova vrsta plesa može biti više no pogubna, da ne kažem da može ostaviti velike traume na lumbalnom dijelu kralježnice. Krajnje degutantno oskvrnjivanje hrvatske tradicijske glazbe, i za mene sramotno”, zaključila je Tomčić

Na stranu sad što se radi o odvratnoj afro-američkoj plemensko-seksualnoj manifestaciji koja nema nikakve poveznice sa bjelačkom kulturom jer predstavlja nešto što bi radile bezumne životinje, a ne žena koja drži do sebe, do svoje časti i morala, ovo nije trebalo proći prvi put ni pod razno jer nema ni T od talenta i jedino što je kokoš sa tri grama mozga pokazala je masno dupe i ništa više, scenska, koreografska, sadržajna nula.

No kako je program za uništenje bijele rase, tradicije, kulture, temeljnih vrijednosti društva, obitelji i nacija puno širi od mišljenja jedne Maje Šuput onda takve ‘moralne nakaze’ moraju proći dalje (kao što transvestit mora biti žena godine, crnkinja miss Finske i sl.) i to uz nažalost veliku podršku dekadentne javnosti koja u animalističkom seksualizmu vidi bunt protiv konzervativizma, a sa svojom plitkom svijesti ne shvaća da radi na vlastitom uništenju.

Filip Strahija

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari