Connect with us

Promo

Doživite dašak čarolije na Božićnom balu lipicanaca

Objavljeno

on

Kao godina osnutka Ergele u Đakovu navodi se 1506., kada se prvi put u pisanom dokumentu spominje ta riječ, ali postoje podaci da je egzistirala i prije pisanog spominjanja, odnosno da su je utemeljili bosansko-srijemski biskupi na posjedima dobivenim darovnicom ugarsko-hrvatskog kralja Kolomana jos 1239. godine.

Božićni bal lipicanaca je sam po sebi turistička atrakcija, ali ta manifestacija kao posebnu vrstu kulturnog turizma pozicionira i Ergelu, koja opet na takav način želi potaknuti gospodarski razvoj cijele Đakovštine.

Dresurno jahanje potječe iz doba baroka. Španjolski i napolitanski konji te njihovi izravni nasljednici, lipicanci, bili su najcjenjeniji kraljevski konji tog vremena. To je 500 godina stara rasa konja stvorena za ekskluzivne dvorske svečanosti i simbol je baroka. Izuzetne mogućnosti ovih prekrasnih konja, njihova elegancija, poseban način na koji se kreću i sposobnost učenja učinili su da oni ubrzo postanu ljubimci publike u cijelom svijetu.

Uzimajući u obzir prethodno rečeno, ovogodišnja Božićna priča „Tajna bijele kočije“, bit će ispričana na  Božićnom balu lipicanaca koji će se održati 15. prosinca godine u zatvorenoj jahaonici ergele u Đakovu. Za istu su organizirana dva termina. U 17:00 i u 20:00 sati. Dođite i oduševite se.

Baš kao oko 1.400 posjetitelja prethodne godine. Doživite dašak čarolije. Neka vam ova jedinstvena priča dočara božićno vrijeme u zatvorenoj jahaonici Državne ergele lipicanaca u Đakovu gdje će se koristili raskošni efekti, kako bi u središtu svega bili zanosni, bijeli lipicanci, koji su, skromno je reći, kulturno bogatstvo Hrvatske!

Za vrijeme održavanja ove znakovite manifestacije, ispred jahaonice organiziran je i adventski sajam domaćih obrta i OPG-a. Zahvaljujući tome, imat ćete jedinstvenu priliku razdragati i svoje nepce, a kućama se, jamčimo Vam, nećete vratiti praznih ruku.

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari