Connect with us

Politika

DP: Plenkovića nazvali ‘kunktatorom’ i pozvali ga da se odredi oko vanjske politike

Objavljeno

-

Foto: Hina

Iz Domovinskog pokreta u nedjelju su premijera Andreja Plenkovića, kojeg su nazvali “briselskim kunktatorom”, a hrvatsku politiku “(av)nojevskom”, pozvali da se odredi glede vanjske politike, događaja u Austriji i obveznog cijepljenja kao i Dodikovog plana za BiH.

Hrvatska je okružena problematičnim susjedima. Na istoku je Srbija koja se ubrzano naoružava, Dodik, kao produžena ruka Vučićeve velikosrpske politike, prijeti odcjepljenjem od BiH, Crna Gora je pod okupacijom, a srbijanske pretenzije prema Kosovu, politička su konstanta agresivne politike Beograda. Službena Hrvatska politika u takvoj se situaciji pravi grbava baš kao da se ništa ne događa, poručili su u priopćenju iz Domovinskog pokreta.

“To čini iz (av)nojevskih razloga… Kada vide opasnost, nojevi zabiju glavu u pijesak i čekaju da ona prođe… Ne gledaju li opasnosti u oči, uvjereni su da uopće ne postoji. Tako je i s ovim našim briselcima… Kada ne bi imali glavu uronjenu u pijesak, a okrenuli bi se, recimo – zapadu, tada bi vidjeli da niti 200 kilometara zračne linije od Zagreba, u Austriji, svjedočimo neviđenom teroru. Lockdown za necijepljene, sloboda za cijepljene, a od veljače – obvezno i prisilno cijepljenje za sve”, navode u priopćenju.

Domovinski pokret premijera poziva neka se odredi “i glede dramatičnih događaja u Austriji, ponajprije obveznog cijepljenja, kao i pitanju Dodikovog smrtonosnog plana za BiH”.

Zgroženi su, kažu,”kunktatorovim “hrabrim” pozivom u tzv. covid bolnice, u razgledavanje teško oboljelih koje medijski nudi kao kakve atraktivne turističke ture”.

Premijera prozivaju i zbog “izostanka bilo kakvog konkretnog stava o bilo kakvoj opasnosti, osim kada je u pitanju kunktatorova briselska domaća zadaća koja se odnosi na Rusiju i Ukrajinu”. (Hina)

Aleksandar Vučić: Komplicira se situacija u svijetu i regiji, moramo osnažiti vojsku

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari