Connect with us

Događaji

DP PODRŽAO PROSVJED GRAĐANA: Tražimo od Plenkovića i Vlade da pod hitno proglase ekološku katastrofu!

Objavljeno

-

Zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić te članovi i simpatizeri DP-a pridružili su se danas građanima Osijeka na prosvjedu pod nazivom ”Za zdravlje nas i naše djece!”.

Osječani su se okupili na mirnom prosvjedu želeći izraziti nezadovoljstvo i gorčinu zbog načina na koji Vlada RH rješava posljedice ekološke katastrofe uzrokovane požarom u osječkoj tvornici Drava International.

”Tražili smo da na dnevnom redu županijske sjednice sljedećeg četvrtka bude točka o tome podržava li se proglašenje ekološke katastrofe. Kao što znamo, na sjednici Vlade RH nije donesena nikakva odluka. Znamo da su gradonačelnik i župan uputili zahtjev pa treba vidjeti jesu li ljudi u Županijskoj skupštini za proglašenje ekološke katastrofe ili ne i podupiru li zahtjev Anušića i Radića ili Plenkovića”, rekao je Mario Radić.

”Očito je namjera da se ovaj događaj spusti na najnižu razinu, jer osim nas iz DP-a više nitko o tome ne govori. Osječani osjećaju taj problem, ali vidimo da u medijima ta tema defacto više ne postoji.

Je li to zbog sprege politike, zbog gospodina Bede, za kojeg znamo da je u dobrim odnosima sa Šeksom i ljudima iz Zagreba, to ne znam, ali sigurno je da je ovo štetno. Plaši me što nemamo nikakav službeni dopis o tome koje su to čestice u zraku i koliko su štetne, a po mojim su saznanjima puno štetnije nego što oni priznaju”, poručio je Radić.

Domovinski Pokret

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas