Connect with us

Politika

DP: Šesnaest mandata na prošlim izborima nije slučajnost, ali ni isključiva zasluga Miroslava Škore

Objavljeno

on

Bolje osobe za vrh stranke nema, uvjereni su u Domovinskom pokretu, koji bi 9. listopada u hotelu “International” za novog predsjednika trebao odabrati vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penavu. Nitko od saborskih zastupnika i istaknutijih članova DP-a neće se kandidirati za tu funkciju, iako za prikupljanje potpisa imaju vremena do kraja rujna.

Domovinski pokret je raspisao izbore. Točnije, Predsjedništvo je prekjučer donijelo odluku o izvanrednom saboru, na kojem bi se osim unutarstranačkih pitanja trebala urediti i pitanja iz Statuta, piše Večernji List

– Tijela stranke donijela su sve potrebne odluke za održavanje sabora stranke i izbor predsjednika stranke. Predaja kandidatura počela je 22. rujna, a krajnji rok za predaju je 1. listopada. Kandidirati se mogu svi članovi koji prikupe najmanje 200 potpisa podrške članova stranke upisanih u bazu članstva s danom raspisivanja izbora.

Kandidature moraju dospjeti u središte stranke – poručili su iz Domovinskog pokreta pa dodali kako članovi obrasce za prikupljanje potpisa mogu pronaći na njihovim internetskim stranicama. Istaknuli su ondje kao naslovnu vijest da je Ivan Penava postao njihov član, a pohvalili su ga i da je “izborni pobjednik s tri osvojena gradonačelnička mandata i čovjek koji je nosio najuspješniju parlamentarnu listu DP-a”. Prepoznao je, kažu, politički trenutak “i potpisom na pristupnicu Pokretu dao novi vjetar u leđa svim istinskim domoljubima koji vjeruju da je okupljanje i zajedništvo ključ uspjeha u stvaranju bolje Hrvatske”.

– Trenutačno ne postoji čovjek koji bi efektnije mogao pozicionirati stranku tamo kamo i pripada – kažu u Domovinskom pokretu, a mi pitamo odmah i kamo to stranka pripada, piše Večernji list

– Među tri najsnažnije u Hrvatskoj, s tendencijom penjanja prema vrhu – kažu. Šesnaest mandata na prošlim izborima, ističu, nije slučajnost, ali ni isključiva zasluga bivšeg predsjednika Miroslava Škore, koji je, podsjetimo, 20. srpnja dao ostavku. Upravo on je ovih dana ponovno spominjan jer mu je, čini se, zasmetalo Penavino preuzimanje Pokreta. Vukovarski ga je gradonačelnik, kad je pojašnjavao kako je i kada ispunio pristupnicu za DP, nazvao prijateljem, na što mu je Škoro odgovorio da je “svatko tko se pridružuje toj ekipi i pristaje biti njihova marioneta, isti kao i oni, a on s takvima ne želi imati posla”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR