Pratite nas

Pregled

Dr. Andrija Hebrang: U 2019. želim Zakon o Vukovaru kojim bi se ukinuo teror ćirilice!

Objavljeno

na

Godina na izmaku u Hrvatskoj preslik je događaja u zapadnom svijetu. U fokusu je sukob suverenističke patriotske politike i globalizma.

Svjetlo s Pantovčaka zasjalo je istica­njem problema demografske kri­ze koja je, kako reče predsjednica “pitanje opstanka hrvatskoga na­roda i Hrvatske”, ističe o 2018. godini za Hrvatski tjednik dr. Andrija Hebrang, professor emeritus.

U jeku masov­noga iseljavanja predložila je te­matsku sjednicu Vlade, ali uzalud. Uz sadašnji in­deks nataliteta od 1,3 (djeteta po paru), a za opstanak naroda potrebno je 2,11 minimal­no, bez hitnih operativnih odluka prijeti nam da postanemo manjina u svojoj zemlji i to vrlo brzo.

S istog brda stigao je i kritički stav o Marakeškoj konvenciji, koja je nametnuta da umjesto interesa nacionalnih državnih politika preuzme re­guliranje migracija.

U njoj nema ni jedne obveze migranata, čak ni one o poštivanju običaja i zakona zemlje domaćina, ali postoje stotine prava. U člancima 42. i 44. izrijekom piše da ju moramo primijeniti (“we will implement”) pa su i gla­sine o neobveznom tekstu raskrinkane.

Na žalost, svjetlo s Pantovčaka zatamnjeno je najavom otpuštanja savjetnika g. Radeljića, s kojim smo Predsjednicu doveli do pobjede. Čvrsto vjerujemo da će i u novim kombinacijama predsjed­nica zadržati svoj suverenistički smjer.

Na drugom brdu, u Banskim dvorima, neprincipijelna lijevo-desna koalicija okrenula je reformu kurikula prema pogodovanju raznim dobavljačima umjesto sadržaju prilagođenom gospodarskim. potrebama.

Koalicija nije pokrenula ukidanje birokratskih barijera poduzetnicima i značajno financijsko rasterećenje poslova­nja pa smo po investicijama i po rastu BDP-a posljednji u EU.

Na žalost, nije pokrenuto ni liječenje, najveće rak rane, zdravstva koje grca u više od osam milijarda duga. Ima novca za robote, ali nema za analizatore krvi i stimulirajuće plaće osoblju. Umjesto demokracije, uveli smo postizbornu kalkulaciju.

To je zapreka reformama! Političari sličnoga svjetonazora imaju prednost pred mješavinom ideologija jer ne troše vrijeme na prepucavanja već rade posao. Negativnu ukupnu ocjenu spašava jačanje Hrvatske vojske, što je temelj svekolikog razvoja zemlje.

U Novoj godini priželjkujem i Zakon o Vukovaru, s kojim bi se barem djelomično odužili gradu koji je slomio kralježnicu srpskom agresoru i omogućio oslobađanje Hrvatske.

U tom zakonu treba izjednačiti nastavne programe u srpskim školama s hrvatskim programima, ukinuti teror ćirilice, koju smo nalazili na svakoj ispaljenoj granati i proglasiti barem petogodišnje oslobađanje vukovarskih tvrtki i ustanova od po­reza na dohodak i dobit te od doprinosa.

Novac treba naplatiti od tužbe Srbiji i Crnoj Gori za ratne gospodarske štete koje su stručnjaci procijenili u visini od 9 izgubljenih BDP-a ili oko 300 milijarda dolara.

Hrvatski tjednik

 

Hebrang: Neprocesuiranje zločina nije problem samo Vukovara već cijele Hrvatske

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Valentin Ćorić stigao u Zagreb, od danas je na slobodi

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Valentin Ćorić danas je pušten na slobodu i stigao je u Zagreb.

Valentin Ćorić u srijedu je sletio na zagrebačku zračnu luku “Franjo Tuđman”, nakon što je pušten na uvjetnu slobodu jer je odslužio dvije trećine kazne.

Ćorića, koji je u zagrebačku zračnu luku na letu iz Amsterdama sletio oko 13,45 sati, dočekali su supruga, dva brata i dvije sestre, rodbina te prijatelji i suborci, među kojima je i bivši predsjednik HR Herceg-Bosne Dario Kordić.

Ćorić pušten uz uvjet da medijski ne istupa ni kontaktira sa žrtvama i svjedocima

Ćorić medijima nije dao izjavu jer ima zabranu medijskog istupanja.

Izrazivši zadovoljstvo što je njegov klijent izašao iz zatvora, odvjetnik Dražen Plavec rekao je novinarima da je Ćorić dvije trećine svoje kazne odslužio već 24. rujna 2018.

Pojasnio je kako je Haški sud promijenio svoju praksu i više ne pušta zatvorenike na slobodu automatski nakon dvije trećine odslužene kazne, već smatra da su tada tek stečeni uvjeti za njihovo puštanje. Tada sud odlučuje o puštanju zatvorenika pri čemu ocjenjuje njegovo ponašanje u pritvoru, mogućnost rehabilitacije i težinu zločina.

Plavec je rekao kako je Ćorić pušten uz uvjet da ne smije medijski istupati i kontaktirati sa žrtvama i svjedocima, ali se smije slobodno kretati.

Naveo je da su nakon drugostupanjske presude podnijeli zahtjev za djelomičnom revizijom tražeći da se Ćoriću u zatvorsku kaznu uračuna i vrijeme koje je proveo u bolnici, ali su odbijeni uz obrazloženje da su to već prvostupanjski i drugostupanjski sud uzeli u obzir.

Na novinarski upit je li sada pravda zadovoljena, odgovorio je kako na neki način jest jer Ćorić sada ide kući, te je podsjetio da su u žalbi za njega tražili oslobađajuću presudu.

“Sve ispod oslobađajuće presude s našeg aspekta gledanja nije zadovoljenje pravde, a sada gledamo da reduciramo štetu. Zadovoljni smo što izlazi jer je to bio vrlo iscrpljujući i težak te najopsežniji predmet koji se vodio na nekom međunarodnosm sudu. Samo prvostupanjski postupak je trajao pet godina, a sam postupak oko 14 godina”, kazao je Plavec.

Sreću zbog Ćorićeva izlaska iskazao je i njegov brat fra Šimun Šito Ćorić rekavši da su nesretni što su, kako je rekao, drugi osuđenici iz “šestorke” žrtva Haškog suda. Smatra da takva presuda Haškog suda ne bi prošla niti na jednom drugom sudu.

“Svaki zločin treba kazniti, ali oni nisu tražili zločince. Tako da pravda nije zadovoljena za žrtve kojih je bilo na svim stranama”, kazao je Šito Ćorić.

Ibrica Jusić: Ćorić me spasio u Mostaru

Valentina Ćorića došao je pozdraviti i kantautor Ibrica Jusić koji je s obitelji Ćorić prijatelj više od 40 godina. Upitan kako komentira sam proces rekao je da “neće politiku u svoju butigu” ali smatra “da su nas prodali mangupi”.

Dodao je kako ga je Valentin Ćorić spasio kada je u Mostaru “skoro izgubio glavu”, što je i jedan od dodatnih razloga zašto je danas tu.

Nakon što je krajem 2017. osuđen na 16 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije HVO-a ostao je u sudskom pritvoru u Scheweningenu i nije bio upućen na izdržavanja kazne u neku treću državu, a  Međunarodni mehanizam za kaznene sudove, nasljednik Haškog suda, odluku o Ćorićevu puštanju objavio je u srijedu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Traži se muškarac s fotografija: On je išarao spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu?

Objavljeno

na

Objavio

Foto: PUZ

Zagrebačka policija objavila je danas fotografije nepoznatog muškarca kojeg se sumnjiči da je ispisao komunistički simbol srpa i čekića na nedavno postavljenom spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Prema policijskom priopćenju, muškarac čiji identitet još nije utvrđen u subotu, 5. siječnja, pet minuta prije ponoći počinio je kazneno djelo ‘oštećenje tuđe stvari’, na način da je crnim sprejem iscrtao grafit na spomeniku.

– Na fotografiji je muškarac kojeg potražujemo, a za kojeg se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenom kaznenom djelu. Radi se o muškarcu starosti 25 do 30 godina, visine oko 175-185 centimetara, srednje tjelesne građe, svjetlije smeđe kose srednje dužine svezane u rep i svjetlije puti – priopćila je policija.

Podsjetimo, spomenik Tuđmanu oštećen je na način da je na njemu iscrtan komunistički simbol srpa i čekića, a policija je neko vrijeme čak i čuvala spomenik od moguće dodatne destrukcije.

Molimo građane da, ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografija, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, pozivom na broj 192 ili e-mailom na adresu [email protected] Molimo građane da, ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografija, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, pozivom na broj 192 ili e-mailom na adresu [email protected], zamolili su iz Policijske uprave zagrebačke.

 

Zagreb: Na spomeniku Franji Tuđmanu nacrtali srp i čekić

 

 

 

Mladen Pavković: Hoće li biti sankcija? Srpske Novosti objavile stravičan crtež Franje Tuđmana

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari