Connect with us

Reagiranja

Dr. Andrija Hebrang: U Hrvatskoj dnevno umire 13 branitelja!

Objavljeno

on

Kad se govori i piše o hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu ili bolje rečeno srpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku, gotovo da se zaboravlja istaknuti uloga zdravstvenih djelatnika, od liječnika, medicinskih sestara i tehničara, pa sve do vozača kola hitne pomoći.

Prof. dr. sc. Andrija Hebrang ovih je dana podsjetio da u Hrvatskoj umire dnevno 13 branitelja, od čega 3 – 4 od karcinoma bronha!
Više nego zastrašujuće!

– Mnogima sam dostavio i objavu znanstvenih dokaza da screening karcinoma bronha pomoću niskodoznig CT-a smanjuje smrtnost od te bolesti za 25 posto. Međutim, nikada ni jedan branitelj nije bio podvrgnut takvom pregledu, jer je preskupo!?

Pokušao sam sve da se uvede niskodoznig CT u sadašnji krnji sistematski pregled, jer ako se to ne učini, kao što se ne čini, odgovorni smo za smrt prosječno 2 branitelja i to – svaki dan! Ubijamo ih kao što su to nekada radili četnici!

Molim pomozite, objasnite to Tomi Medvedu i Andreju Plenkoviću, oni nisu medicinari i to ne razumiju!- čuli smo od dr. Hebranga, jednog od najpoznatijih i najzaslužnijih liječnika iz Domovinskog rata.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR