Connect with us

Pregled

Dr. Boštjan Marko Turk o Ivi Goldsteinu: Sramota je da takvog čovjeka Hrvatska ima za veleposlanika u Parizu! (VIDEO)

Objavljeno

on

Bujica u kojoj su objavljeni intrigantne video snimke Stipe Mesića iz siječnja 1992. godine, u kojima hvali dr. Andriju Artukovića i osporava “istinu” o Jasenovcu!

Gostujući u Bujici, snimke je komentirao i dr. Boštjan Marko Turk, profesor francuske književnosti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani.

Dr. Turk je progovorio i o odnosu kontroverznog Mesića sa Božom Dimnikom, počasnim konzulom RH u Ljubljani i predsjednikom Hrvatsko-slovenskog društva.

Odgovorio je na pitanje vjeruje li stvarno da je Dimnik Mesiću “posudio” novac za kupnju atraktivnog stana u Zagrebu: – To su udbaške veze i udbaški kapital! Ali, kada bih sada rekao da je Mesićev prijatelj Dimnik radio za Udbu, on bi me sigurno tužio!

Mesićeve video-snimke komentirao je i odvjetnik dr. Andrije Artukovića Željko Olujić, koji je Stipu Mesića nazvao “prevarantom”.

Dr. Boštjan M. Turk u emisiji je ocijenio i znanje francuskog jezika, hrvatskog veleposlanika u Parizu Ive Goldsteina: “Kod mene bi Goldstein sigurno pao na ispitu!”

Komentirao i je dr. Miroslava Brandta koji je Ivu Goldsteina optužio za plagijat, nazvao ga “falsifikatorom” i znanstveno “nepoštenim” čovjekom: – Sramota je da takvog čovjeka Hrvatska ima za veleposlanika u Parizu!

Ne zna francuski, a bio je tamo na doktoratu dvije godine… U njegovom slučaju ipak je najvažnije da ga je za doktorat predložio Savez komunista, pa ne čudi da ima i Titovu sliku u veleposlanstvu.

Skandalozno je imati sliku tog kriminalca i zlikovca! Vaš diplomat dr. Tomislav Sunić, perfektno govori francuski i sjajan je diplomat, besprijekorni znanstvenik, no on očito, ne može biti veleposlanik jer on nikada ne bi stavio Tita na zid…

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari