Dr. Božo Petrov, gradonačelnik Metkovića na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

0

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) organizira predavanje dr. Bože Petrova na temu „Mladi u politici-uloga i zastupljenost“. Predavanje će se održati u srijedu 17.12.2014. godine u 14:00h u Amfiteatru Antun Branko Šimić na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Božo PetrovJedan od osnovnih ciljeva Hrvatskog studentskog politološkog foruma je poticanje studenata na politološko promišljanje i njihov uvid u praktičnu stranu političkih procesa. Ovim predavanjem počinju „Dani politološkog foruma“ kojima će se obilježiti peta obljetnica postojanja i djelovanja Udruge.

Dr. Božo Petrov predsjednik je nezavisnih lista „MOST“ koje su osnovali mladi ljudi bez prethodnog političkog iskustva, a funkciju gradonačelnika preuzeo je na izborima 2013.godine. Preuzimanjem dužnosti zatekao je dug od 17,6 milijuna kuna, koliko iznosi i gradski proračun za cijelu godinu. Za sedam mjeseci dug Grada je smanjen za čak 6,4 milijuna kuna, odnosno 35 posto.

Kako bi vratio gradske dugove ovaj gradonačelnik nije uzeo kredit, već sebi srezao plaću na zakonski minimalni iznos. Plaće su smanjene i cijeloj gradskoj administraciji i ustanovama.

Sa smanjenjem troškova gradske administracije istovremeno se do dodatnog novca za Grad nastoji doći, ne zaduživanjem, već apliciranjem na projekte iz fondova Europske unije.

Kakva je trenutna uloga mladih u politici? Imaju li načina, mogućnosti, volje i želje za poticanje pozitivnih promjena u društvu?

Odgovore na ova pitanja ponudit će uvaženi gost, priopćeno je iz Hrvatskog politološkog foruma.

facebook komentari