Connect with us

BiH

Dr. Čović – Radman: Nastavak potpore legitimnim predstavnicima hrvatskoga naroda i razvoju europske BiH

Objavljeno

on

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je u Zagrebu održao sastanak s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Sastanak je obuhvatio razgovor o euro-atlantskom putu Bosne i Hercegovine, prekograničnoj suradnji i zaštiti prava hrvatskog kao konstitutivnog naroda. Također, razgovarali su o rezultatima Lokalnih izbora, izmjenama izbornog zakonodavstva i unutarnjim prilikama.

Ministar vanjskih i europskih poslova RH Grlić Radman izrazio je zadovoljstvo snažnim odazivom hrvatskoga naroda na održanim Lokalnim izborima, na kojima je, kako je kazao, hrvatski narod pokazao nepobitnu opredijeljenost zajedništvu i pro-europskom putu BiH.


Istaknuo je prioritetom zaštitu prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini te važnost političkog dijaloga u ostvarenju pomaka na putu BiH ka Europskoj uniji i NATO-u.

Kazao je kako će partneri u Republici Hrvatskoj nastaviti pružati potporu legitimnim političkim predstavnicima Hrvata u BiH te pitanjima i projektima od važnosti za hrvatski narod u BiH.


Zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH dr. Čović izrazio je zadovoljstvo rezultatima Lokalnih izbora, naglašavajući iznova da su Hrvati Bosne i Hercegovine nezaobilazan politički čimbenik.

Izražavajući zadovoljstvo suradnjom s partnerima iz Republike Hrvatske, uputio je i zahvale na prepoznavanju izazova s kojima su Hrvati u BiH kontinuirano suočeni.

Put ka stabilnosti, razvoju i euro-atlantskim integracijama put je za koji se hrvatski narod u Bosni i Hercegovini snažno izjasnio, zaključeno je tijekom sastanka zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragana Čovića i ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari