Connect with us

Politika

Dr. Dragan Čović čestitao 31. obljetnicu utemeljenja HDZ-a BiH

Objavljeno

on

Cijenjene članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice BiH,
Uvaženi simpatizeri i partneri,
Dragi prijatelji,

Danas obilježavamo osnivanje Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine. Politička obitelj koja je 1990. godine u Sarajevu započela kao pokret organiziranja i zaštite Hrvata danas je predvodnik našega naroda, ali i čelni zagovaratelj europskih i euroatlantskih procesa zajedničke domovine Bosne i Hercegovine.

Više od tri desetljeća kasnije, naše postojanje i djelovanje neizostavan su čimbenik suvremene povijesti Hrvata i povijesti Bosne i Hercegovine. Nakon brojnih iskušenja s kojima smo bili suočeni kao politička obitelj i kao narod, zajedništvo HDZ-a BiH postojano je i jača. Neizborna godina u kojoj se nalazimo prilika je za pozitivno usmjeravanje BiH. Zaštita jednakopravnosti i osiguravanje legitimnog predstavljanja hrvatskog kao konstitutivnog naroda zadaća je kojoj smo duboko predani.

U želji za ostvarenjem budućnosti koja štiti jednakopravnost konstitutivnih naroda ali koja ne diskriminira nikoga, snažno zagovaramo dijalog, prosperitet te naš europski i euroatlantski put. Samo kao takvi možemo snažno zakoračiti naprijed. Od srca vam čestitam 31. obljetnicu osnivanja Hrvatske demokratske zajednice BiH!

Predsjednik HDZ-a BiH
Dr. Dragan Čović

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR