Pratite nas

Komentar

dr. Gordana Zelenika: Teško je opet biti Hrvat

Objavljeno

na

Je li se smjelo reći da si Hrvat ???
Što znači u opće riječ  “reći “??!!!…

I mogu li crveni buržuji u svojoj bahatoj jednodimenzionalnosti shvatiti da se “ govori “ na različite načine.
Da govor može biti i pjesma i recitacija i deklaracija i odlazak u crkvu .

Zamišljam pismo neke jako zabrinute majke, danas da su joj dijete svake godine na Božić od prvog razreda OŠ pitali “ neka se ustanu oni koji su sinoć bili na ponoćki “.
I ja sam stajala sama.
Dijete od 7 godina.
Žao mi bilo učiteljice koja je vikala na mene.
Bila je dobra žena.
Znam da su je natjerali.
I tako svake godine .

Sjećam se ja i 71 .. u bakino selo došla je milicija tražiti Icu, sina jedinca bakine susjede. Kažu da je pjevao neku Vilu Velebita.

Morala sam se odmah zakleti baki da nigdje vani neću pjevati
“ Ja sam mlada Hrvatica “.
Samo kod kuće.

I da ne smijem spominjati strica Andriju u školi.
Jeste li vi kolektivno zaboravili 71???

Sjećam se kao jučer kako na betonskom podu u predsoblju članovi komisije “ odmjeravaju “ našu kuću … a jedan kaže mami

“ Marija ne tražite više kredit jer dobro znate zasto ga nećete dobiti “..
Bilo mi je normalno i prihvatljivo da ne idem na more.
Ni na skijanja.

Bila sam kod bake na praznicima a ona mi je, drugovi, u detalje ispričala tko su bili Titovi partizani.
I znala sam zasto joj ruke drhte cijeli život.
Shvatila sam brzo da se tatin direktor u Belju zove Jovan.

Da je generalizirano “ Jovan “ jako popularno biti.
Da su svugdje to neki bitni ljudi.
Nikada im nisam zavidjela.
Da.

Problem je bilo biti Hrvat u Jugi.
Problem je ponovo biti Hrvat u Hrvatskoj.

Izgleda da je to neki generalni, svevremenski problem i od svega što je predsjednica rekla ja bih samo ovu zadnju rečenicu dodala.

Sa odmakom od 19 godina provedenih u inozemstvu sto je očito karizma i životopis svake generacije Hrvata ..
Gledam, slušam i govorim vam
Teško je opet biti Hrvat .

A jogurta imate.
Pedeset vrsta.
Sa svim nijansama…

dr. Gordana Zelenika

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentar

Željko Huljev o presudi Ercegu: Na tuđoj bi krvi ubirao poene

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je odbio kao neosnovanu tužbu Zorana Ercega, u javnosti poznatog aktivista iz Splita koji je tužio Željka Huljeva, nekadašnjeg novinara, tražeći 60 tisuća kuna zbog povrede časti.

Općinski sud u Splitu je odlučio: Zoran Erceg bio je u službi Ratka Mladića, nije izgledao kao slučajni gost, avanturist ili osoba koja odaje strahom.

SlobodnaDalmacija je uspjeli doći i do Huljeva koji je rekao kako ga raduje da pravna država funkcionira. – Naravno, zadovoljan sam presudom ne toliko zbog sebe koliko zbog očuvanja diginiteta Domovinskog rata. Hvala časnom sudu što je pravilno i profesionalno procijenio činjenične elemente u postupku koji bi trebao biti poučan za bilo koga tko se drzne ubirati bilo kakve osobne i ine poene na tuđoj krvarini – komentirao je Huljev, piše SlobodnaDalmacija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Mate Knezović: ‘Šeparovićeva prijetnja upućena narodu’

Objavljeno

na

Objavio

”Dobro zapamtite ovaj intervju. Sasvim je izvjesno da Miroslav Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada. Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, napisao je Mate Knezović na svom FB profilu

Mate Knezović, zagrebački odvjetnik i predsjednik Obiteljske stranke, na svom je Facebook profilu  prokomentirao intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda, objavljen u subotu u Jutarnjem listu, piše Promise.hr

Šeparović je, podsjetimo, izjavio da bi, prema njegovu mišljenju, na čelu Povjerenstva za sukob interesa –  institucije koje u Hrvatskoj koliko toliko nezavisno preispituje hrvatske političare i dijeli im packe – trebao biti predsjednik Vrhovnog suda, dakle osoba koju pomno biraju isti ti političari.

Šeparović se usprotivio najavljenoj inicijativi predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, koji je kazao da će zatražiti izmjene Ustava i povećanje ovlasti predsjednika države – kao jedine osobe koja se neposredno bira od strane hrvatskih građana.

”Načelno ću reći da je nezamislivo da bi u državi vladavine prava bilo moguće Ustav donijeti na referendumu. Možete li zamisliti situaciju u kojoj bi građani koji izlaze iz crkava, koji su obavili kupovinu na tržnicama, izašli u šetnju gradom, zaokruživali da ili ne i tako odlučili o usvajanju novog Ustava? To je nemoguće!”, kazao je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda, za Jutarnji list.

Šeparovićeve izjave njegov je kolega – pravnik i odvjetnik Mate Knezović – nazvao prijetnjom upućenom narodu.

”Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda RH, je danas objavio hrvatskom narodu da u RH postoji politika ograničenog suvereniteta naroda. Poučio je hrvatski narod da on nema izvornu vlast, nego neke druge silnice.

Iz današnjeg intervjua YUlistu potpuno je jasno zašto su odluke Ustavnog suda usmjerene protiv dosadašnjih narodnih inicijativa (3 referenduma).

Šeparović je također najavio da će Ustavni sud spriječiti svaki pokušaj hrvatskog naroda da se ozbiljnije promijeni politički sustav i raspodjela moći. Najavio je da će u slučaju pobjede Miroslava Škore onemogućiti najavljeni referendum o promjeni Ustava, ako bi te promjene dirale u postojeću raspodjelu moći. Također će se onemogućiti donošenje novog Ustava na referendumu.

Drugim riječima javno je najavljen rat narodu ako izabere drugačiji put.

Dobro zapamtite ovaj intervju. On je javno objavljena prijetnja hrvatskom narodu da i ne pokušava nešto promijeniti.

Sasvim je izvjesno da Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada.

Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, istaknuo je odvjetnik Mate Knezović na svom Facebook profilu.

Cijeli, opširni intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske Jutarnjem listu, možete pročitati OVDJE.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari