Connect with us

Kolumne

Dr. Hasanbegović je glas državotvornosti u Hrvatskoj

Objavljeno

on

Ura istine i kazne će doći. Sve će biti golo,

sve će biti jasno, ali (možda) kasno!”

(Tin Ujević)  

Autor: Rudi Tomić

Nakon izvanrednih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj napisao sam u osvrtu – Izbori u  RH otvorili su Pandorinu kutiju, gdje sam među ostalim naglasio: Bez dr. Hasanbegovića – ni govora o sastavu vlade! Dr. Zlatan Hasanbegović je moderni dr. Ante Starčević u ovom 21. stoljeću: u idejnom, državotvornom i političkom osmišljenju samostalen, slobodne i demokratske države hrvatskog naroda. (…) Na kraju osvrta iskazao sam zabrinutost: Ako dr. Zlatan Hasanbegović, nedaj Bože, ne ostane na mjestu ministra kulture, onda će neprijatelji hrvatskog naroda, odnosno četnici i peta kolona upravljati Hrvatskom.

 Izgonom  dr. Hasanbegovića s položaja ministra kulture otvoreno je novo poglavlje veleizdaje hrvatskih nacionalnih interesa za volju Pupovčevih i Vučićevih četnika; Briselskih neprijatelja hrvatske posebnosti; domaće jugokomunističke pete kolone (Mesić, Josipović, Pusići i drugi) i  Sorosovih masonskih medija u Hrvtskoj. Jedino lustracija je solucija za demokratsku Hrvatsku, jer ”kad nema brze osude za zlo djelo, ljudsko je srce sklono činiti zlo”, citat je iz  Biblije.

”Politika nije najvažnija stvar u životu, nego je kultura. Kultura predstavlja dušu jednog naroda i svakako mora u sebi sadržavati elemente naraštaja koji su živjeli i stvarali prije nas. To uključuje i vjeru, moralnost  i prihvaćanje društvene norme uspostavljene u zapadnoj kršćanskoj civilizaciji.” (Vice Batarelo)  Klutura (tradicija) je spasila židovsku naciju i vjeru. Dakle, vidi se koliko je bila važna uloga ministra kulture dr. Hasanbegovića, stoga je i zamijenjen s osobom koja navija za  Zvezdu, puši nišku Drinu, čita Politiku.(hr.fok.)

Plenković strmoglavio u samom početku!?

Netom je u Hrvatskom (državnom) saboru izglasano povjerene predsjedniku HDZ-a gosp. Andreju Plenkoviću za formiranje Vlade, bilo je očevidno da će dr. Zlatan Hasanbegović biti žrtva zbog ”viših” interesa, odnosno zbog zahtjeva srpske nacionalne manjine, srpske pravoslavne sekte, srbijanske vlade i izdajničkih  gnjida u Hrvatskoj.  ”Izdajnik razgrađuje dušu nacije, on u potaji (u Hrvatskoj i javno!) potkopava temelje države, on inficira politička tijela tako da se ne može više braniti. Manje se treba bojati ubojica nego izdajnika. Izdajnik je kuga.” (Cicero)

Rimski je filozof Cicero ukazao koliko je zlo veleizdaja u općem smislu, a naše su hrabre ”Žene u Domovinskom ratu – Zadar”,  u prosvjedu (22.10.2016.) na glavnom trgu u Zagrebu poslale slijedeću poruku: ”Dr. Zlatana Hasanbegovića napadaju sve vrste šišmiša i vrana, spotiču mu noge oni koji su došli na vlast zahvaljujući njemu i takvima kao što je on, njegove stranačke kolege pognute glave među sobom i miču se od njega kao da je on problem, a ne upravo suprotno. Zamislite samo da su tako naši branitelji ostavili svoje ljude po bojištima, ranjene i napadnute?”, bila je poruka javnosti.

Dok su se braniteljice iz Domovinskog  obrambenog rata (DOR) ”šetale” tužne na Jelačića trgu, srpski mediji, kao i mediji u Hrvatskoj, u prvim reakcijama na izbor nove Vlade, najprije su naglasili da je premijer dr. Anderj Plenković iz svog tima izostavio dosadašnje ministre Dr. Zlatka Hasanbegovića i Dr. Miru Kovača, iznoseći da oni pripadaju ekstremnoj desnoj struji unutar HDZ-a. Mediji također ističu da je tom odlukom Plenković pokazao kako je spreman popraviti ugled Hrvatske, nakon višemjesečnog tobož koketiranja i otvorene potpore ustaštvu i NDH.

Predsjednik srpske vlade Aleksandar Vučić poslao je čestitku novom hrvatskom premijeru dr. Andreju Plenkoviću na  imenovanju nove vlade  i ponudio dobrosusjedske odnose dviju država i suradnju na očuvanju stabilnosti regije. (!?)

Ne samo srpski mediji, srpska vlada, nego i međunardni čimbenici, u prvom redu Europska Unija, izrazili su svoje zadovoljstvo izborom dr. Andreja Plenovića za predsjednika Vlade u Republici Hrvatskoj.  Dakle, premijer Plenković je svojim izborom i postupkom oduševio vanjske čimbenike i domaće petokolonaše, ali iznevjerio je hrvatske domoljube, branitelje, mnoge stranačke kolege i većinu hrvatskog naroda, jer se nije dosljedno suprostavio neprijateljima hrvatske dražave. Naime, ako vas okorijeli neprijatelji hrvatskog naroda hvale, to je priznanje da ste ispunili njihove nade, odnosno da ste ljudska ništarija – hipokrati !

Dr. Hasanbegović je žrtva diskriminacije.

Dr. Zlatko Hasanbegović se dokazao u vršenju svoje dužnosti ministra kulture u RH da je bio najbolji ministar u Hrvatskoj. Na izborima se moglo vidjeti da se radi o zavjeri, jer su Brkić i Hasanbegović bili stavljeni na istu listu. Da bi Brkić s 14. mjesta mogao ući u Sabor, trebalo mu je dati preferencijalne glasove, koji su uzeti od Hasanbegovića. Sada se govori da je dobio malo glasova te da stoga nije tako popularan kako se vjerovalo te da ga Plenković može maknuti bez straha od prosvjeda – zaključak je jednog mog prijatelja.

Čim je premijer Plenković rekao da je Vladimir Šeks njegov glavni savjetnik i slijepi bi trebali vidjeti,  da gospodin Šeks vuče nečije antihrvatske konce; jer nakon skandala s dr. Ivom Sanaderom prilijepio se uz gospođu Jadranku Kosor koja je dovela HDZ do rasula i dr. Josipovića za predsjednika RH. Dok je gospodin Šeks bio savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, u dogovoru s Josipom Manolićem namjestio je Tomislava Karamarka kako bi zagrijao radikalizam u HDZ-u zbog čega su njegovi partneri Mostovci tražili i dobili njegovu ostavku i – srušili Oreškovićevu Vladu. Zaslugom gospodina Šeksa doveden je Europejac iz Bruxsellsa, Andrej Plenkovic  biva izabran bez protukandidata na čelo HDZ-a. Na prijevremenim zastupničkim izborima dobio je relativnu većinu, te je s Mostom i manjincima formirao Vladu.

Dr. Hasanbegović je bio velika smetnja u državnoj vrhuški, i to iz više razloga: Prvo, antihrvatski mediji su ga prozivali ”balijom”, jer je muslimanske vjeroispovijedi, što  smeta ”kršćanima” u Hrvatskoj.

Drugo, po nacionalnosti nije Bošnjak nego Hrvat, a to  smeta  Srbima, jer su shvatili da bi njegovim  posredstvom moglo doći do dobrih odnosa Hrvata s Bošnjacima, što bi ugrozilo položaj RS  u BiH.

Treće, bošnjačko političko i vjersko vodstvo u BiH nije moglo prihvatiti Hasanbegovića za ministra kulture u Hrvatskoj vladi, jer s njegovom popularnošću moglo bi se nacionalno osvijestiti i ohrabriti dijelove muslimana u BiH da se osjećaju Hrvatima. Ejvallah!

Predsjednik Vlade dr. Andrej Plenković postavio je dr. Ninu Obuljan, s kojom je prijatelj već dvadeset godina, za ministricu kulture. (Talk to me baby!) Dr. Obuljan dobila je od francuskog poslanstva Odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti, jer je poticala jačanje francusko-hrvatskih  kulturnih veza. Bravo! Branila je Gorana Radmana, zadnjeg direktora komunističke televizije u Zagrebu, a kritizirala je dr. Hasanbegovića, koji je micao s državnog korita ”dobrotvorne ” (komunističke i pročetničke) udruge.

Dr. Hasanbegović je osoba s karizmom. Karizma se dobiva od Boga i zato je uspio osvojiti srca gotovo cijelog hrvatskog naroda u Domovini i izvan nje. O tome bi Predsjednik Vlade RH i te kako trebao voditi računa.

Je li Predsjednik vlade dr. Plenković pao već na prvom ispitu hrvatske državotvornosti i nacionalne svijesti? Hoće li se uspjeti održati na vlasti obzirom da Most dolazi sa svojim novim  ucjenama? Isto kao što su ucjenjivali gospodina Karamarka, dok se ovaj nije odlučio na rušenje Vlade, jer nije mogao pristati na zahtjeve grabežljivih ćuprijaša. Mogli bismo uskoro imati ponovne prijevremene parlamentarne izbore u Hrvatskoj. Latinska poslovica kaže: Svaka ptica od svog kljuna gine. (Avis ipsa sibi mortem creat!)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari