Connect with us

Pregled

Dr. Hrvoje Tomasović: Podržavam Trumpa i Orbana

Objavljeno

on

Podržava Trumpa i Orbana, na granici bi sagradio zid, koaliciju s Pupovcem i HNS-om odmah bi prekinuo, a u utrci za potpredsjednika HDZ-a podržava ga Tomislav Karamarko!

 Meni je to drago i zahvaljujem se Tomisalvu Karamarku, komentirao je u Bujici na Z1 televiziji, dr. Hrvoje Tomasović informaciju da ga bivši šef HDZ-a podupire u kandidaturi za potpredsjednika stranke. Dodao je: – Mnogi Karamarkovi bliski suradnici moji su prijatelji i vjerujem da će u velikom broju glasovati za mene na nedjeljnim unutarstanačkim izborima.

Dr. Tomasović je posebno prokomentirao micanje bista hrvatskih velikana s Pantovčaka: – Ne bi me začudilo da Milanović makne i tepih, po kojem je hodao naš predsjednik dr. Franjo Tuđman! Ponaša se kao da je to njegova vikendica, koju je naslijedio od ćaće…

Poznati kirurg bio je i ratni dragovoljac, a zbog sudjelovanja u humanitarnom konvoju za Novu Bilu od dr. Franje Tuđmana je dobio Povelju Republike Hrvatske za hrabrost.

“Prvog rujna 1991. godine dobio sam posao liječnika sekundarca na ginekologiji u Manchesteru i već sam imao rezerviranu avionsku kartu za Englesku, ali krenuo je rat i nisam mogao napustiti dečke iz svog kvarta, pa sam ostao u Hrvatskoj, ” izjavio je dr. Tomasović, koji je zajedno s dragovoljcima iz zagrebačkog Travnog, kao liječnik prvo otišao na slavonsko ratište, da bi nakon snajperske paljbe koju je preživio u Srednjoj Bosni, godine 1995. svoj ratni put završio u bolnici u Kninu.

Hrvoje Tomasović svojedobno je bio visoki dužnosnik HSP-a: – U HSP-u sam bio jer je ta stranka bila moja mladenačka ljubav, bio je rat, a HSP je imao HOS i ja sam na to ponosan!

Na primjedbu voditelja da “više ne izgleda kao HSP-ovac” i da u studio “nije došao u crnom” te da se čak i po načinu odijevanja “pretvorio u HDZ-ovca”, Tomasović je spremno odbrusio: – Takve kravate nosi Trump! Mnogi su me pitali što mi treba politički angažman, kada već u životu imam sve, a ja sam im odgovorio protupitanjem; je li uvjet da bi se čovjek bavio politikom da nema ništa i da mu nešto treba?! Ja se politikom bavim cijeli život, bavim se zbog toga što sam nacionalan, što sam od malih nogu učen hrvatski jer mi je otac bio veliki domoljub i Hrvat, koji je trebao postati svećenik, pa nije postao, zato što su mog djeda uhapsili komunisti. Djed je bio učitelj u Omišu i ravnatelj škole, a kada su saznali da su mu dva najstarija sina u sjemeništu u Splitu, onda su djed i baka, koja je bila učiteljica, dobili otkaz i stavljeni su na crnu listu, maltretirani i doživjeli neviđenu torturu, komunitičku represiju. To je opće poznata stvar u Omišu i Zagori.

“Otac me je odgajao katolički i hrvatski,” s ponosom je istaknuo Tomasović: ”Uvijek sam želio dobru i poštenu Hrvatsku i od toga  nisam nikada odustao.”

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a ne skriva svoje simpatije prema američkom predsjedniku, nasuprot politike aktualnog stranačkog vodstva: – Mislim da je Donald Trump spasio Ameriku. Da nije došao u Bijelu kuću, Amerika bi se raspala po šavovima… Na vlast ga je dovela američka vojska, koja je čvrsto stala iza njega. Nemojte zaboraviti da je Trump završio vojnu akademiju i da su njegovi vršnajci s akademije svi poslije postali generali i važni u Glavnom stožeru, a on je bio jedini koji je imao vojnu paradu na inauguraciji. Američka ljevičarska bolumenta oko Obame i Hillary, radila je na rastakanju američke države i vojska je shvatila da je vrag odnio šalu, da to treba prekinuti i dovesti ozbiljnog čovjeka.

Na pitanje kako bi on postupio u migrantskoj krizi, dr. Tomasović je odgovorio: – Ne treba otkrivati toplu vodu, ona je već otkrivena. Pogledajte što je Orban napravio s Mađarskom i ja bih primjenio isti recept. Zatvoriti granice, staviti zid i nema prolaza! Svatko ima pravo na obranu i zaštitu svog teritorija, to je naša zemlja i mi određujemo tko će ovdje doći, a tko ne.

Hrvoje Tomasović je veliki protivnik tzv. velike koalicije sa SDP-om: – Razočaran sam što su neozbiljni likovi poput Davora Bernardića danas čelnici političkih stranaka, gradonačelnici i zastupnici, a nije im mjesto niti ispred, a kamo li u Hrvatskom saboru!

Posebno se obrušio na saborskog zastupnika SDP-a Arsena Bauka: – On je jedan neradnik, koji ništa ne radi, vrlo je škrt i ne želi platiti ni kavu, ekstra Bračanin! Matematičar je i bavi se isključivo sportskom prognozom. Svi oni skupa su bili Milanovićevi mali pajaci, koji zajedno sa svojim šefom, nisu ništa radili i zato su izgubili izbore.

Za ulazak u HDZ, Tomasovića je najviše motivirao gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, protiv kojeg je organizirao veliki prosvjed: – Isto kao što sam ja odgajan u katoličkoj obitelji, tako je Beljak odgajan u partizanskoj obitelji, gdje su vjerojatno njegovi djedovi bili gzekutori… Samobor je ‘Mali Bleiburg’, gdje god nešto otkopate oko kuće, pronaći ćete kosti nekog hrvatskog vojnika, stradalog ’45. godine.

“Dobro poznajem ljude s kojima se Beljak družio u mladosti,” nastavio je dr. Tomasović, koji ima kuću upravo u Samoboru: ”Oni o njemu govore sve najgore, drže ga za običnog kukavicu, bezveznjaka, a ima i jedan pogrdni nadimak još iz mladosti, koji sada neću spominjati… Beljak nije zaslužio da uopće bude u hrvatskoj politici, a ponajmanje da bude saborski zastupnik i gradonačelnik Samobora. Destruktivan je i sve što radi, radi na štetu Hrvatske.”

Tomasović je komentirao osobnu, ali i političku bliskost Davora Bernardića i Kreše Beljaka: – Oni su ista krvna slika. Rupa našla zakrpu! Uvijek se isti druže sa sličnima sebi. Kada je Bernardić došao na čelo SDP-a, postali su još smješniji nego kada im je načelu bio Milanović! Sve su to prefrigani komunistički sinovi, koji po cijenu bilo čega žele doći do vlasti, kako bi provodili postkomunističke ideje u Hrvatskoj državi.

Dr. Tomasoviću nije drago što HDZ ima sjedište na trgu koji nosi ime “žrtava fašizma”: – Trg žratava fašizma mi nije baš neko ime za taj trg. Da ste me pitali gdje je Trg žrtava fašizma, ja to ne bih znao jer ga zovem ‘Džamija’. Većina Zagrepčana zove ga tako, a ja sam i tu na poziciji dr. Franje Tuđmana, koji se protivio takvom nazivu.

Na pitanje što misli o koaliciji HDZ-a sa SDSS-om Milorada Pupovca, dr. Tomasović je odgovorio: – Mislim sve najgore, ja nisam za koaliciju s Pupovcem. Da me izaberu za potpredsjednika, na prvoj bih sjednici Predsjedništva HDZ-a rekao da odmah prekinemo tu koaliciju!

Sličan stav ima i o koaliranju s HNS-om: – HNS nije prirodni koalicijski partner HDZ-a, to je jednostavno neprirodno. Ne možete spajati vodu i vatru, to ne ide! Članstvo HDZ-a nikada nije željelo koaliciju s HNS-om, ljudi su radije htjeli nove izbore i bolje bi bilo da smo na njih izašli pa makar i izgubili…

Bujica je objavila informaciju da prema istraživanjima, koja su proteklih dana provedena među članovima HDZ-a, dr. Hrvoje Tomasović ima velike izglede biti izabran za potpredsjednika vladajuće stranke. Ispred njega su Stier, Tolušić i Butković, a dr. Tomasović se za četvrto potpredsjedničko mjesto bori ravnopravno s Milijanom Brkićem Vasom i Ivanom Anušićem…

U sukobe kandidata za predsjednika HDZ-a dr. Mire Kovača i Andreja Plenkovića, Tomasović nije htio ulaziti: – Sam sam sebi obećao da ako prikupim potpise, neću sudjelovati u međusobnom razračunavanju između dr. Kovača i premijera Plenkovića. To je njihov rat i neka se oni sami razračunaju!

Članovima HDZ-a uputio je posebnu poruku: – Imamo kandidate kakve imamo… Članovi znaju jesu li zadovoljni ili nisu zadovoljni politikom stranke. Mnogi su HDZ-ovci iskazali otvoreno nezadovoljstvo činjenicom da stranka nije dovoljno desno, te da je otišla ulijevo, da je skrenula s Tuđmanovog puta. Sada ti isti članovi imaju priliku izaći na izbore i reći što misle. Poslije se nemaju pravo buniti, ako bude izabran ovaj ili onaj. Zato jer su sami tako htjeli…

Dr. Tomasović je iznanadio voditelja Bujice izjavom da misli kako na izborima “neće biti puno krađe”: – Uvijek netko zna ubaciti listić više, to je standardna procedura u svim strankama, na svim izborima, nemojmo sad tu biti lažno moralni! Svatko na izborima voli malo ukrasti, ako uspije, ali ovdje će se teško ukrasti, komentirao je Tomasović u Bujici.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari