Pratite nas

Politika

dr. Hrvoje Tomasović se upisao u HDZ

Objavljeno

na

Ugledni kirurg s Klinike za tumore u Zagrebu i dugogodišnji političar, dr. Hrvoje Tomasović objavio je na facebooku kako je pristupio u HDZ

Moram naglasiti da mi je dosta više natezanja na navodnoj desnici koja to zapravo nije, s umišljenim likovima koji misle za sebe da su najpametniji, da trebaju biti vođe desnice!

Na moju žalost ili sreću sve sam ih upoznao i poznam ih u dušu kakvi su, pa će mi njihova osuda ovoga moga čina značiti kao lanjski snijeg. Svi ti lažni vođe desnice su u svojoj biti ulizice HDZ-eu koji su mislili da je lakši put do sinekura (para) preko manjih stranaka jer je manja konkurencija.

U HDZ-eu bi morali imati bar minimum neke škole ili fakulteta za razliku. Ne znam koji od pravaških čelnika ima ikakav fakultet, a predstavljaju stranku hrvatskog intelektualizma osnovanu od vrhunskih intelektualaca poput Starčevića?

Dosadila mi ta luzerska, posvađana, zavidna, razjedinjena kvazi desnica koja nije mogla čak ni na ove EU izbore zajedno pa sada imamo posvađane neke suvereniste i neke nezavisne koji zajedno dobivaju 9 posto, a ovako će dobiti svaki po 3 posto, tj k….!

Tako gospodo moja dosta mi je budala i puno mi je manje licemjerno onda raskrstiti s tim kvazidesničarskim lažnjacima i otići u HDZ. Pa dragi moji desničari čestitam na još jednom gubitku izbora i još jednoj svađi između Hasanbegovića, Esih, Ruže s kompanijom i nemogućnosti zajedničkog izlaska na izbore!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Ivan Anušić: Volio bih da Škoro bude nositelj u 4. izbornoj jedinici

Objavljeno

na

Objavio

Na potpisivanju Ugovora za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području Slavonije nazočio je i župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić koji je tom prilikom komentirao nadolazeće parlamentarne izbore i HDZ- ove izborne liste u Slavoniji.

“Nositelji lista su predstavljeni, kada budemo imali imena kod drugih političkih opcija, znat ćemo tko će se kome suprotstaviti. Četiri godine smo imali priliku voditi politiku i napravili smo pomake unaprijed, ključno je imati kontinuitet uzlazne putanje i tu ne bi trebalo pojašnjavati zašto treba nastaviti strategiju koja je dobra”, rekao je Anušić i istaknuo kako su obje krize, Agrokor i koronavirus, dobro odradili.

U 4. i 5. izbornoj jedinici očekuje više mandata no prije četiri godine, a smatra da su kroz brojne aktivnosti i projekte Slavoniju i Baranju vratili na političku scenu.

“Slavoniji najmanje treba promjena političkog smjera, već joj treba kontinuitet, ne trebaju nam eksperimenti, vrsta inata i vraćanje na pozicije od prije pet godina. U 4. izbornoj jedinici očekujem ozbiljnu bitku, volio bih vidjeti najjače kandidate SDP-a, Mosta, Domovinskog pokreta, s njima razgovarati o tome što smo radili četiri godine i kroz sučeljavanja raspraviti o budućnosti. Želio bih da nositelj bude Škoro i najjači nositelj iz SDP-a da možemo suočiti činjenice, a ne razgovarati o ustašama i partizanima”.

Što se Ivana Penave tiče, Anušić smatra da je on svoj politički put nastavio dalje, no da je stranka bitnija od svakog pojedinca.

“Tu smo da odradimo dalje ili da nestanemo s političke scene, kada govorimo o Vukovaru, govorimo o činjenicama da je za istok Hrvatske ova Vlada napravila više od svih drugih zajedno. Uvijek je Slavonija ključna i bitna, 1991. je bila ključ obrane Hrvatske, a imala je ključnu odluku kada se zbrajaju mandati, kada netko dobiva ili gubi izbore. Problem je što to nikada nije iskoristila, uvijek smo bili na rubu političkih, društvenih i gospodarskih događanja i to je proizvelo određen otpor. Ovoga puta Slavonija ima šansu nastaviti dobar kontinuitet i početi novu eru”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

EK: dobri izgledi da bude prihvaćen plan za gospodarski oporavak

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč rezervama koje pojedine članice EU-a imaju oko predloženog Višegodišnjeg financijskog okvira (VFO) i plana za gospodarski oporavak, EK izrazila je u petak uvjerenost da je njezin prijedlog dobra osnova za dogovor i da ima sve izgled da bude usvojen.

“Prijedlog Europske komisije ima sve izglede da bude usvojen u Europskom vijeću i Europskom parlamentu. Znamo da postoje različita stajališta o tome prijedlogu, da treba postići dogovor, ali nismo izlazili s tim prijedlogom, a da pritom nismo bili uvjereni da je dobra osnova za dogovor”, rekao je glasnogovornik Komisije Eric Mamer, zamoljen da komentira stajalište finske vlade.

Vlada u Helsinkiju je u četvrtak objavila da joj paket za oporavak nije prihvatljiv u obliku u kojem ga je predložila Komisija.

Komisija je 27. svibnja objavila novi prijedlog sedmogodišnjeg proračuna za razdoblje od 2021. do 2027. godine u visini od 1100 milijardi eura te plan za gospodarski oporavak od posljedica pandemije koronavirusa od 750 milijardi eura, od čega 500 milijardi kroz bespovratnu pomoć, a 250 milijardi kroz povoljne zajmove.

Finska vlada  je objavila da je otvorena za razgovor o tom paketu, ali da traži da se smanje sredstva za bespovratnu pomoć i povećaju ona za zajmove.

Prije toga je i austrijska vlada, koja se u posljednje vrijeme prometnula u glasnogovornika “štedljive četvorke”, u kojoj su još Nizozemska, Danska i Švedska, najavila da neće podržati paket u obliku koji je predložila Komisija.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel objavio je da će se o paketu Europske komisije razgovarati na sljedećoj video-konferenciji čelnika zemalja članica Europske unije 19. lipnja.

Na toj video-konferenciji ne očekuje se dogovor zemalja članica o predloženom paketu, a Michel to vidi kao “temeljitu pripremu za sljedeći samit, koji će, bude li moguće, biti održan kao fizički sastanak”.

Neslužbeno se spominje da bi se fizički sastanak čelnika zemalja članica mogao održati u prvoj polovici srpnja. Michel ističe da “treba učiniti sve da do dogovora dođe prije ljetne stanke”.

Da bi prijedlozi Europske komisije prošli moraju dobiti jednoglasnu potporu država članica i pristanak Europskog parlamenta.  (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari