Pratite nas

Pregled

Dr. Ivan Kirin: Milanovićeve zadnje izjave slične su postupcima Kreše Beljaka, to je isti nivo!

Objavljeno

na

Ja sam sa 28 godina kao kirurg operirao svog prvog pacijenta, a Krešo Beljak je “operirao” po autima!

Mislim da je sa 28 godina netko već dovoljno zreo i zna što smije, a što ne smije i koji si je smjer odredio u životu. Oni koji biraju partnere u politici trebali bi se bolje interesirati s kime koaliraju. Ovo je drastičan primjer, a Milanović je mogao barem čitati Alan Forda.

Kod “Broja 1” Beljak ne bi došao u obzir – izjavio je dr. Kirin i dodao: – Milanovićeve zadnje izjave slične su postupcima Kreše Beljaka, to je isti nivo!

U Bujici je gostovao dr. Ivan Kirin, poznati riječki kirurg i pravaš, 5. na listi HDZ-a u 8. izbornoj jedinici.

Komentirao je aktualnu političku situaciju, ali i presudu Kreši Beljaku, predsjedniku HSS-a, kojeg Milanović predstavlja kao “budućeg potpredsjednika Vlade”, iako je riječ o osobi kriminalne prošlosti, osuđenoj na 8 mjeseci zatvora zbog teške krađe i brojnih provala u automobile…

(Opširnije uskoro…)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Miroslav Tuđman: Presuda je programirana manipulacija svjetskih moćnika, Bakir Izetbegović odavno je najavio obračun s Hrvatima

Objavljeno

na

Objavio

Komemoracija generalu Slobodanu Praljku održana je u dvorani “Vatroslav Lisinski”. Ondje su došli mnogi njegovi prijatelji i suborci među kojima Milijan Brkić, Vladimir Šeks, Luka Bebić, Davor Domazet Lošo, Dario Kordić, Ivan Penić, Zdravko Tomac, Pero Kovačević, Đuro Glogoški, Marko Perković Thompson, Mirko Norac, Andrija Hebrang i drugi.

Miroslav Tuđman u svom je govoru na komemoraciji istaknuo kako su se okupili da izraze sućut Praljkovoj obitelji i odaju počast suborcu i prijatelju.

“Danas smo ovdje da kao prijatelji, suborci, poštovatelji generala Praljka izrazimo najdublju sućut njegovoj supruzi i obitelji, da iskažemo naše poštovanje, odanost i zahvalnost čovjeku.

Nema tih riječi kojima možemo opisati ni nadoknaditi gubitak ljudine poput Slobodana. Nema toga među nama koji bi mu mogao biti ravan po fizičkoj neustrašivosti, moralnoj beskompromisnosti, intelektualnoj superiornosti, odanosti domovini ili socijalnoj požrtvovnosti. Možda se neki od nas u nečemu mogu mjeriti Slobodanu, ali nitko u svemu, zato mu nitko nije ravan.

Sve što je radio, radio je sa strašću, ali svjestan racionalnih i iracionalnih silnica svijeta u kojem živimo. Njegov zadnji čin u Haškoj sudnici nije bio teatralna gesta niti bijeg od odgovornosti za svoje čine niti gesta kukavice u strahu pred osudom niti potez očajnika koji u depresiji bježi od kazne. Njegova poruka kristalno je jasna: Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu. Dosljedan u svojoj etičkoj beskompromisnosti, general Praljak je s prijezirom odbacio nepravednu presudu kojom su on i ostala petorica osuđeni za zločine koje nisu zapovijedili, koje nisu mogli spriječiti i za koje nisu znali”.

“Politički i zapovjedni vrh Hrvata Herceg Bosne nije ni bio optužen da je osobno počinio ili zapovijedio zločine. Nitko od njih nije zanijekao da su počinjeni zločini od strane Hrvata, zato je presuda jednako nepravedna prema žrtvama koje nisu dobile zadovoljštinu jer nisu osuđeni zločinci koji su počinili zločine. General Praljak s prijezirom je odbacio presudu koja je uvreda za samu pravdu i degradacija institucije međunarodne pravde. Odvjetnici svjedoče da je dio ostavštine ICTY-a školski primjer kako ne treba voditi predmet, kako ne treba birati sudsko vijeće, kako ne treba voditi sudsku raspravu, kako ne treba analizirati dokazni materijal, kako ne treba pisati presudu. To je bila parodija, šarada, teatar apsurda zamaskiran suđenjem.

General Slobodan Praljak s prijezirom je odbacio presudu jer nije potvrdila povijesne činjenice o sukobu Muslimana i Hrvata u srednjoj Bosni. Prijezir prema sucima dokumenirao je s 18 knjiga činjenica i tisućama stranica kako su se Hrvati u srednoj Bosni branili kako bi sačuvali gole živote pred napadima Armije BiH. Bio je dostatan samo jedan dokument, izvješće zapovjednika Armije BiH Rasima Delića iz veljače 1994. Aliji Izetbegoviću. ‘HVO je eliminisan s područja Jablanice, Fojnice, Kaknja, Zenice, Travnika i Bugojna’. 153 tisuće Hrvata je prognano, 1700 civila i zarobljenih pripadnika HVO-a ubijeno dok su se branili u svojem zavičajnom prostoru koji je i prema mirovnom planu međunarodne zajednice predviđen za većinsku hrvatsku provinciju.

Presuda je iskoristila UZP kao podvalu i manipulaciju s ciljem uskraćivanja prava Hrvatima na suverenost i ravnopravnost. Bio je duboko svjestan političkih posljedica korištenja sintagme UZP od strane bošnjačkog vodstva. Obračun s Hrvatima Bakir Izetbegović već je odavno najavio. Svako spominjanje trećeg entiteta, federalnih jedinica, federalizacije, samo je nastavak UZP-a Tuđmanovog režima.

General Slobodan Praljak s krajnim prijezirom odbacio je presudu koja je programirana manipulacija svjetskih moćnika i samoobmana međunarodne zajednice da će osuda političkog i zapovjednog vrha Hrvata u BiH na lažnim istinama i krivotvorinama donijeti pomirenje.

Nije imao iluzija da će svjetski moćnici stati u obranu prava malobrojnog hrvatskog naroda i njegovih prava u BiH. Dobro je znao da u međunarodnim odnosima nema sentimentalnosti, nego samo interesa. Praljak ne bi bio Praljak da je ustuknuo pred pristranim sucima, programiranom tužiteljstvu, propagandnim presudama, povijesnim krivotvorinama i međunarodnoj nepravdi. Ni jednu jedinu minutu nije htio živjeti kao ratni zločinac jer to nije bio”.

 

 

Davor Domazet Lošo: Hrvatska je vodila najčišći rat u povijesti ratovanja

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Davor Domazet Lošo: Hrvatska je vodila najčišći rat u povijesti ratovanja

Objavljeno

na

Objavio

Komemoracija za generala Praljka održava se danas u 12 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Tajnik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić poručio je kako na komemoraciji Praljku neće govoriti političari.

Činjenicu kako ni predsjednica ni premijer danas nisu u Zagrebu prokomentirao je riječima: “Njihovo ponašanje kaznit će birači”

Komemoracija počinje u podne, a od 10 sati posjetitelji su počeli ulaziti u dvoranu i upisivati se u knjige žalosti. Organizatori očekuju velik broj posjetitelja pa je u predvorju dvorane postavljen i video zid za slučaj da svi ne stanu u samu dvoranu.

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac kazao je kako će sam program trajati oko 40 minuta, a Praljkova obitelj vjerojatno neće prisustvovati.

“Komemoracija će biti više skromna, neće biti nekakvih velikih govora, neće biti nekakvih velikih muzičkih točaka”, rekao je Miljavac u razgovoru za HRT

Na komemoraciji će tako govoriti zapovjednik Druge gardijske brigade HVO-a Stanko Sopta, Miroslav Tuđman i Pavao Miljavac, dok će Zlatko Vitez recitirati Shakespearea.

“Neće biti pompe, protokola i političkih govora. Pozvani su svi koji žele doći dostojanstveno”, izjavio je tajnik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić.

“Komemoracija je otvorena za sve, ali ćemo imati osiguranje. Vani će policija regulirati promet jer se očekuje dosta autobusa. To što će se događati vani mi ne možemo kontrolirati, ali unutra je osiguranje i neće biti nikakvih čudnih zastava ili natpisa. To će se kontrolirati”, rekao je Miljavac u izjavi za HRT

Stigao je i umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo.

“Hrvatska je vodila najčišći rat u povijesti ratovanja. Domovinski rat je temelj hrvatske države. Smrt Praljka je uzvišena smrt. On je u sudnici umro kao nevin čovjek jer presuda nije bila do kraja završena”, kazao je Lošo.

HODAK: Koliko Hrvati tuguju za svojim herojem vidjet će se pred dvoranom Lisinski

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari