Pratite nas

Pregled

Dr. Jonjić u Bujici: Uklanjanje Tita iz Zagreba temeljni je uvijet za koaliciju s Bandićem, bez referenduma!

Objavljeno

na

Nemamo kontakata s gradonačelnikom Bandićem i njegovim suradnicima, ali postavili smo jasan uvjet; ako se Tita ne makne iz Zagreba, u vlast nećemo!

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se sada postaviti HDZ, jer su i oni prije izbora bili protiv Tita – izjavio je u Bujici dr. Tomislav Jonjić, član predsjedništva stranke Neovisni za Hrvatsku i gradski zastupnik liste Brune Esih u Zagrebačkoj skupštini.

Potvrdio je informaciju da je upravo HDZ taj koji posljednjih dana radi pritisak na Bandića samo da bi spriječio dolazak Brune Esih i dr. Zlatka Hasanbegovića na vlast u Zagrebu. “Neće nas moći kupiti mjestima ni sinekurama,” izjavio je Jonjić.

Zagrebački odvjetnik rodom iz Imotskog dr. Tomislav Jonjić bio je dugogodišnji urednik lista ‘Politički zatvorenik’, povjesničar je i publicist te jedan od osnivača nove stranke dr. Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih – Neovisni za Hrvatsku (NHR). Nastupajući u Bujici Z1 televizije komentirao je pismo sisačkog biskupa Vlade Košića Andreju Plenkoviću, ostavku Davora Ive Stiera, ali i Trg maršala Tita u Zagrebu…

“Dublji su ideološki razlozi koji u hrvatskom društvu stvaraju omrazu prema Crkvi jer su svjesni njene povijesne uloge i današnje političke težine. Treba poduprijeti biskupa Košića, nije poslanje Crkve samo briga za pojedinca nego brinuti i za narod. To im nije samo pravo, to je obveza. Svaki biskup se treba očitovati o duhovnom stanju u hrvatskom narodu,“ rekao je dr. Jonjić i dodao:

“Ne treba zaboraviti kada je prije 20-ak godina kardinal Bozanić osudio ‘grijeh struktura’ što je bitno pridonijelo urušavanju HDZ-ove vlasti u posljednjim godinama života predsjednika Tuđmana, tada nije bilo nikakvih zamjerki iz istih ovih krugova, oni su zloupotrebljavali Bozanićevu ocjenu…”

Na opasku voditelja da su na isti način napadali i kardinala Stepinca kada je govorio protiv režima, gost Bujice jasno je rekao: “To je simptom patološkog stanja u hrvatskom društvu!“

STIERU NISU SMETALI JOSIPOVIĆ I PICULA…

Ostavku ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera zbog suradnje HDZ-a i HNS-a vidi kao logičan potez.

“Nema nikakve dvojbe da treba poduprijeti njegovu ostavku i taj čin proglasiti moralnim, ali trebamo se prisjetiti i nekih drugih događaja. Ne treba pretjerivati u pohvalama Stieru, on je u politički život ušao prije desetak godina kao savjetnik Jadranke Kosor, a vinuo se u političku orbitu time što je posredovao u tajnim pregovorima sa Slovencima. Sada smo sretni da smo izašli iz arbitraže, a položaj nam je bitno lošiji!“

Prozvao ga je i za suradnju sa SDP-om.

“Kao europarlamentarac tijesno je surađivao s Toninom Piculom, kojemu je najveće diplomatsko dostignuće bilo to što je Clintona u Bijeloj kući pitao gdje je njegov psić Barney! Stier, koji sada negoduje zbog koalicije HDZ-a i HNS-a, pripomogao je da se proces razvija u tom smjeru, jer se u eseju Nova hrvatska paradigma založio za proces koji rezultira stvaranjem velike koalicije HDZ-a i SDP-a. Razlika je jedino što se proces razvio u smjeru ‘male’ velike koalicije…”

Voditelj je podsjetio kako je Stier uz druge HDZ-ovce poput Martine Dalić i još nekih koji su sada čak i ministri, na predsjedničkim izborima podržavao Ivu Josipovića, a ne kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar – Kitarović. Jedan od razloga za ostavku su navodno i dogovori u Rusiji nakon kojih je Stier ostao izigran od strane Plenkovića, Martine Dalić i ostalih…

NOVAC DAJU PUPOVČEVIM ‘NOVOSTIMA’, A ZA LIST ‘POLITIČKI ZATVORENIK’ – NI KUNE!

Na upit zašto je dao podršku Esih i dr. Hasanbegoviću, gost Bujice odgovorio je da svaka ptica svome jatu leti.

“Dijelom zbog svog odgoja, a dijelom i zbog ‘Političkog zatvorenika’, prilično sam dobro upućen u ljude i istraživanja hrvatskog stradanja u Jugoslaviji i hrvatsko-jugoslavenskog konflikta. Znam tko se time bavi iz pomodarstva, a tko iz uvjerenja! Hasanbegovića poznajem dugi niz godina, a kod Esih mi imponira njena hrabrost. Mogla je čitavi život uživati i šutjeti kao zastupnica HDZ-a, ali ušla je u napornu bitku i tek će uslijediti klevete i dodatni problem…”

Jonjićevi roditelji 1959. godine su kao imotski maturanti završili u zatvoru zbog pripadnosti organizaciji Hrvatska revolucionarna mladež.

“Osuđeni su desetak dana prije mature na višegodišnje robije! Moja majka je dobila šest, a otac pet godina zatvora. Majka je amnestirana nakon tri godine jer je bila članica organizacije, nije joj bilo suđeno kao organizatoru, a otac je odlužio punu kaznu. No, zatvor ih nije slomio!“

Zanimljivo je da je list ‘Politički zatvorenik’, koji je bio mjesečnik, sada postao tromjesečnik jer ga država ignorira. S druge strane, izdašna proračunska sredstva daju se Pupovčevim ‘Novostima’. Kao objašnjenje zašto država ne pomaže listu bivših političkih zatvorenika kojih u Hrvatskoj danas ima 8.000, naveden je suludi razlog: “Kada smo tražili sredstva od nadležnih tijela dobili smo odgovor da nam nedostaje razvojna komponenta!” Voditelj je dometnuo: Valjda bi vas trebalo opet zatvarati! U takvoj varijanti imate razvojni kapacitet!

NEĆE NAS KUPITI, NE PRISTAJEMO NA REFERENDUM, MAKNITE TITA IZ ZAGREBA!

Dr. Jonjić je u Bujici otkrio što se događa u pozadini pirča o referendumu o Trgu maršala Tita te potvrdio da postoje pritisci od strane HDZ-a na Milana Bandića da ne dopusti ulazak u vlast Bruni Esih i dr. Zlatku Hasanbegoviću.

“Nemamo kontakata s gradonačelnikom Bandićem i njegovim suradnicima, ali postavili smo jasan uvjet, ako se Tita ne makne iz Zagreba, u vlast nećemo. Neće nas moći kupiti mjestima ni sinekurama! Bit će zanimljivo vidjeti potez HDZ-a, jer su se prije izbora priklonili tome da se promijeni naziv trga… Vidjet ćemo hoće li se držati toga ili će iznevjeriti birače i na lokalnoj razini kao na nacionalnoj. 08. svibnja 1945. u Zagreb nisu ušli nikakvi hrvatski partizani ni antifašisti, nego formacija koja se nazivala Jugoslavenska armija. Tada je skinuta hrvatska zastava, doduše sa slovom ‘U’, ali stavljena je jugoslavenska zastava sa petokrakom! Znam da danas ima mnogo ljudi koji bi trgove u Zagrebu nazvali i po Aleksandru Rankoviću, a da ne pričamo o useljavanju u tuđe – hrvatske i židovske stanove, u kojima još uvijek žive,“ rekao je Jonjić i dodao:

“Danas grade pozicije na onima koje su osvojili 1945. godine, a politika tzv. pomirbe od 1990. naovamo omogućila im je da se prometnu u tzv. demokrate! Primjer je Žarko Puhovski koji kao profesionalni svjedok ima ambiciju pretvoriti se u profesionalnog suca, a karijeru je ostvario svjedočenjima protiv Hrvatske…“

OSNIVAČ MLADEŽI HNS-a PRIJETI SMRĆU ZBOG TITA!

Jonjić je akademsku zajednicu optužio za dvostruke kriterije. Dok se bivšeg ministra Pavu Barišića napadalo zbog plagiranja (opravdano, rekao je Jonjić), ignorirale su se optužbe predsjednika Hrvatskog društva političkih zatvorenika Marka Grubišića koji je optužio profesora Antu Barišića s Fakulteta političkih znanosti da ga je vezao lisicama za radijator i batinao ga. “On i danas predaje studentima, a čini se da to nikoga na Sveučilištu ne smeta,” bio je jasan dr. Jonjić.

U emisiji je objavljena i sramotna objava s facebooka osnivača mladeži HNS-a iz Sv. Ivana Zeline Gordana Bičaka koji je napisao da će biti krvi i da će padati glave onima koji pokušaju promijeniti naziv Titova trga.

Napisao je i da su „Hasanbegović, Stier i Esih te njihova družba dokaz da partizani na Bleiburgu ni u poslijeratnoj Jugoslaviji posao nisu obavili kako treba… Previše je te fašističke bande ostalo na životu i posijalo svoje sjeme zla…“ Objavu koja je čisto kazneno djelo HNS-ovac je ubrzo obrisao, ali ostala je zabilježena. Na potezu su DORH i policija.

>>> Igor Peternel: U Zagrebu će građani na referendumu o Titu odlučiti je li masovni ubojica zločinac

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Don Damir Stojić: Gledam u Vukovaru lik Isusa koji je prolazio Kalvariju

Objavljeno

na

Objavio

“Gledam u Vukovaru lik Isusa koji je prolazio Kalvariju. Isusa koji je trpio odbačenost, nepravdu i patnju u krvi i suzama, s teškim križem na leđima, na kojem raspet umire.

Ponovno isto proživljava gledajući Vukovar, kojeg razaraju neprijatelji zbog kojih slane suze teku po Njegovim otvorenim, krvavim ranama. O kako to boli! Bože oprosti im jer ne znaju što čine! On je tu, suosjeća. Raspet je s njim. Gleda u nebo i vapi Bogu. Ispod križa evo Majke tješiteljice s glavom polegnutom na zemlju natopljenu suzama i rukama sklopljenim u molitvu. Opet osjeća onu istu bol u srcu.
Svršeno je!
Došao je kraj patnjama, početak novog života. Grad mrtvih postaje gradom živih s novim domom na nebu.

O sveti Vukovaru, hvala ti što si dao svoj život za mene i ostatak Hrvatske. Neka ova ilustracija bude moj mali znak velike zahvalnosti ljudima koji su stradali u ratu i njihovim obiteljima.
Blagoslovile vas Božje ruke i ruke naše nebeske Majke.”

Don Damir Stojić

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

PENAVA: Ne odričem se HOS-a! JURČEVIĆ: ZDS smeta onima koji su rušili Vukovar!

Objavljeno

na

Objavio

Vukovar se nikada neće odreći branitelja i postrojbi koje su ga branile, tako ni HOS-a! U Koloni sjećanja vijorit će se njihova zastava, a sliku Jean-Michel Nicoliera s grbom HOS-a na njegovu ramenu čuvam ispred svog ureda – izjavio je u Bujici vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i tako jasno stao uz postrojbu koja je pod pozdravom ‘Za dom spremni’ branila i Grad heroj.

Bujica emitirana u predvečerje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje ugostila je dr. Josipa Jurčevića, profesora suvremene hrvatske povijesti. Voditelj Velimir Bujanec u studiju je zapalio svijeću i pozvao ostale televizije da učine isto. U emisiji su izrečene ozbiljne optužbe protiv bivšeg čelnika SDSS-a Vojislava Stanimirovića, a objavljen je i letak kojim Rade Leskovac i Milorad Pupovac pozivaju na srpski dernek u Bršadin pokraj Vukovara, gdje će se 19. studenoga pod krinkom  “kulturno-umetničkog programa” zapravo slaviti pad grada.

PENAVA: KAD BI SMO SE ODREKLI HOS-a, TO BI ZNAČILO DA SE ODRIČEMO I DOMOVINSKOG RATA!

Penava se u program Z1 i partnerskih televizija javio uživo iz Hrvatskog doma u Vukovaru tijekom ‘Večeri pijeteta’ koji svake godine organizira Nacionalni sindikat policije.

“Niti je ikada itko pomislio – niti će se dogoditi da se Vukovar odriče branitelja i svojih postrojbi. HOS-ova zastava uvijek u sklopu svih ratnih postrojbi, predvodi Kolonu sjećanja, tako će biti i u subotu, most u središtu Vukovara nosi ponosno ime HOS-ovca Jean-Michel Nicoliera, a ispred mog ureda stoji njegova slika s grbom HOS-a na njegovu ramenu. Ne možemo ih se odreći, to bi značilo da se odričemo Domovinskog rata! Ne pričam o konotacijama pozdrava ZDS u Drugom svjetskom ratu, što se tiče Domovinskog rata – tu je stvar čista. Sviđa mi se izjava u kojoj se reklo da ako je i bilo prljavštine na tom pozdravu, branitelji HOS-a isprali su je svojom krvlju,“ rekao je Penava izvjestitelju Bujice iz Vukovara Igoru Petroviću, dodavši da pri obilježavanju Dana sjećanja uvijek daje svoj maksimum i nema razloga da i ove godine ne bude tako.

“Pozivamo sve da nam se pridruže, a oni koji ne mogu, neka upale lampion u svom domu. Želim svima sretan put prema Vukovaru i odlasku iz njega i da u miru i sa pijetetom mislimo na žrtve, da prođemo u koloni dostojanstveno i odamo im dužno poštovanje. Koliko god se neki trudili prikazati drugačije, mi smo jedinstveni, a sve će i ove subote biti korektno i ispravno. Krenule su razne inicijative – poput one da se odjednom ne pale lampioni diljem Hrvatske i da se umjesto toga donese hrana za gladne Vukovarce… Poručujem im: gladnih Vukovaraca nema, za to smo se pobrinuli, a lampione za heroje Domovinskog rata trebamo paliti dok je svijeta i vijeka,“ zaključio je Penava, bez dlake na jeziku u Bujici.

JURČEVIĆ: MERČEP JE HEROJ, A STANIMIROVIĆ ZLOČINAC – SVE DRUGO JE PERVERZIJA!

Voditelj Bujice je rekao, prema informacijama koje je dobio iz pouzdanih izvora u policiji, da su neki ljudi iz Negoslovaca propjevali protiv bivšeg predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića kao osobe koja je sudjelovala u planiranju i zataškavanju ratnih zločina. Stanimirović je Bujanca već tužio, na što je voditelj Bujice odgovorio da mu je to čast, pogotovo jer je Stanimirovićev odvjetnik Anto Nobilo… Jurčević se, komentirajući Stanimirovića, prisjetio prvog zapovjednika obrane Vukovara.

“Tomislav Merčep ustrojavao je tu obranu, lomljenje kičme na njemu višestruko je značajno jer je on iznio demokratske promjene na vukovarskom području. Maknut je pod čudnim okolnostima, a opravdao je obraz hrvatskog vojnika i u Slavoniji i u Lici. Svi koji su upoznati s događanjima u Vukovaru, znaju da je Merčep bio heroj, a ratni zločinac je Vojislav Stanimirović! Ovo je perverzija gdje se heroj medijski i pravosudno proglašava ratnim zločincem, a Stanimirović, osim što je sudjelovao u agresorskoj vlasti, aktivno je sudjelovao i u ratnim zločinima, za što postoje žive svjedoci! Stanimirović je donedavno bio predsjednik SDSS-a, stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, a danas je vodi Milorad Pupovac – pa sve postaje puno jasnije,“ rekao je bez ustručavanja gost Bujice.

U istom kontekstu spomenut je logor Velepromet, iz kojeg je “nestalo” na tisuće Vukovaraca!

“Velepromet je najveći logor koji je postojao za vrijeme rata na području bivše Jugoslavije, uključujući BIH! Prema podacima UN-a, kroz taj zastrašujući logor prošlo je između pet i 10 tisuća Vukovaraca… Prošli su najgore torture, još uvijek, 26 godina kasnije, 500-ak osoba traži svoje najmilije. Od tamo su distribuirani na druga stratišta, o tome postoje brojni iskazi, postojala je i evidencija u odjelima za ratne zločine u policiji, ali Erdutskim sporazumom sklopila se prljava politička trgovina protivna međunarodnom pravu, čak se trgovalo brojem onih koji se mogu procesuirati – i ništa se zločincima nije dogodilo. Sve je obavijeno velom tajne, a Velepromet je najsnažniji argument protiv ovakve nepravde,“ dodao je Jurčević i nastavio: “Velepromet je masovna zločinačka priča, da otvorite jedan slučaj, došli bi do cijelog sustava! Brojna svjedočanstva s obje strane, nedvojbeno govore o veličini tog zločina, čime bi se egzaktno mogao dokazati genocid u Vukovaru nad svima koji se nisu uklapali u velikosrpsku projekciju. Hrvatska politika dopustila je da se agresor artikulira, a etnički Srbi koji su branili Hrvatsku, progonjeni su i marginalizirani isto kao i svi hrvatski branitelji!“

BUJICA OBJAVILA SNIMKE: CIJELA DUBRAVA PODRŽALA HOS-ovce I NJIHOVA OBILJEŽJA U PARKU ŽARKA MANJKASA – CRVENKAPE!

Emisija je na početku, posebnim prilogom podsjetila na oduzimanje HOS-ove zastave i transparenta te privođenje četvero mladih domoljuba, na otvorenju Parka Žarka Manjkasa – Crvenkape, legendarnog HOS-ovca koji je poginuo u Bogdanovcima pokraj Vukovara. Prije tjedan dana privedeni su studentica iz Međimurja Barbara Turk te još trojica sinova hrvatskih branitelja, a u četvrtak ujutro su na isto mjesto došli vukovarski HOS-ovci, brojni branitelji i hrvatski domoljubi koji su ponosno nosili HOS-ove zastave i znakovlje. Na ulice je izašla cijela Dubrava, a pridružili su se i BBB-ovci. Na spomenik je tom prigodom nalijepljen znak HOS-a koji sadrži i pozdrav ‘Za dom spremni’. General Željko Sačić, ratni načelnik Stožera specijalne policije MUP-a RH, na skupu je rekao da se oduzimanjem znaka HOS-u, oduzima i budućnost Hrvatskoj te se pritom zapitao: “Gdje su bili ’91. ovi koji sada skidaju oznake HOS-a!?” General je poručio HOS-ovcima: “Nemojte odustati od vaših simbola jer će te tako pljunuti na vaše mrtve!“

Barbara Turk je u četvrtak u zagrebačkoj Dubravi dobila ovacije stotina okupljenih branitelja i građana, a vukovarski dragovoljac HOS-a Damir Markuš ogrnuo ju je njihovom zastavom. Policija ovaj puta nije intervenirala, a praktički je nije ni bilo, kao ni Petra Janjića – Tromblona… Ekskluzivnu izjavu za Bujicu dao je i Paul Nicolier, brat Jean-Michel Nicoliera: “HOS je vrlo važan za obranu Hrvatske. To nisu fašisti! Ljudi vole HOS, pogledajte!”

Izjavu Paula Nicoliera komentirao je gost Bujice: “Tragično je da se brat jednog od heroja hrvatske obrane mora osvrtati na optužbe i lijepljenje etiketa, što pokazuje svu apsurdnost i neodrživost situacije u kojoj se vodi specijalizirana medijska kampanja i lomi kičma Domovinskog rata!“

Prof. Jurčević je iznio svoje mišljenje o pozdravu ‘Za dom spremni’: – Koristile su ga mnoge postrojbe u Domovinskom ratu, 1. gardijska, 7. gardijska… Ne samo HOS. Oni kojima smeta ZDS napadali su Vukovar! To je obrambeni i patriotski pozdrav. Prvi pokušaj njegove kompromitacije dogodio se prije nekoliko godina kada je tu vrstu agresije izvršio ministar Jovanović, a usprkos promjeni vlasti, začuđen sam šte se sada nasjelo na tu podvalu. Sve ranije vlasti – i HDZ-ove i Račanova, legalizirale su taj pozdrav bez problema, nitko ga nije problematizirao niti spominjao dva i pol desetljeća. Pitanje je tko sada ruši temelje Hrvatske i hrvatskog obrambenog rata?

BRŠADIN – SRPSKI DERNEK POVODOM PADA GRADA HEROJA!

U emisiji je prikazan letak koji, kako je rekao voditelj, po Vukovaru dijele Rade Leskovac i njegova ekipa… Naime, 19. studenoga u Bršadinu pokraj Vukovara, mjestu s većinskim srpskim stanovništvom, neki će slaviti! U letku se poziva na događaj koji počinje u 18 ‘časova’: “Kulturno umetničko društvo Vaso Đurđević iz Bršadina i Srpsko kultrurno društvo Prosvjeta, pododbor Bršadin, organiziraju tzv. KONCERT NARODNIH IGARA I PESAMA kojima će navodno “obeležiti KRSNU SLAVU KUDA SVETOG STEFANA DEČANSKOG”.

“Učesnici programa” po navodima Bujice su “KUD MOSLAVINA IZ GAREŠNICE, KUD SEDMICA UGRINOVCI – SRBIJA I KUD VASO ĐURĐEVIĆ BRŠADIN“.

Jurčević je ovaj dernek nazvao čistom provokacijom.

“To je nastavak priče o utakmici ‘Zvezda’ – ‘Sinđelić’ koja se nije odigrala u Trpinji. Provokacije vezane za 18. studenoga, događaju se svake godine, ali i 02. svibnja, na obljetnicu pokolja u Borovu Selu. Potpuno je jasno o kome i čemu se tu radi… Ovo je test dokle se može ići u rehabilitaciji agresije. Ponavlja se priča s početka 90-ih godina…”

Bujanec je na kraju emisije pustio prilog o bajkerima koji su u tri dana prešli cijelu Hrvatsku, od Prevlake do Dunava. Po lošem vremenu putovali su prema Gradu heroju, posjetili su Knin i Škabrnju, Plitvička jezera gdje su se poklonili Josipu Joviću, a u Zagrebu su stali na Mirogoju gdje su zapalili svijeću predsjedniku Tuđmanu i poginulim braniteljima… U petak navečer sretno su stigli u Vukovar.

“To je duh koji će pobijediti sve neprijatelje, kao i ’91.“ zaključio je u Bujici Josip Jurčević.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari