Pratite nas

Razgovor

Dr. Miroslav Tuđman: ‘Pad rejtinga HDZ-a uzrokovan Plenkovićevim inzistiranjem na ratifikaciji IK’

Objavljeno

na

Saborski zatsupnik HDZ-a Miroslav Tuđman u razgovoru za N1  komentirao je ratifikaciju Istanbulske konvencije. Tuđman je jedan od onih koji se od početka izjašnjavaju protiv ratifikacije.

“Mislim da bi to trebalo sagledati u širem kontekstu. Istanbulska konvencija je sastavljena, puštena u proces ratifikacije 2011., znači sedam godina je prošlo od toga. Od 47 zemalja članica Vijeća Europe, 29 ih je potpisalo, s time da jedno četiri, pet sa zadrškom.To nije pitanje samo Hrvatske, nego i vrijednosnog sustava u Europi. To je daleko širi problem, to je dilema koja će pratiti svaku buduću Vladu bez obzira u kojem sastavu bila. Radi se o najtemeljitijem vrijednosnom sustavu Europske unije. Onaj dio kršćanstva koji je u temelju Europe nije ušao u preambulu EU i to je otvorilo prostor da se stalno preispituju te vrijednosti”, kazao je Tuđman.

 

“Imate paradoks, nakon godinu dana halabuke oko Agrokora kad se pokazalo da je to bio racionalan potez, umjesto da HDZ-u rejting raste zbog dobro odrađenog posla, rejting pada”, kazao je Tuđman.

Je li Plenkovićevo inzistiranje na ratifikaciji Istanbulske razlog pada rejtinga?

“Pa pretpostavljam da jest jedan od glavnih razloga”, kazao je Tuđman.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Razgovor

Roko Antić – Čovjek koji je rekao ne politici nemorala i interesa

Objavljeno

na

Objavio

Ovaj čovjek je rekao ne politici nemorala, interesa i izdaje.

Gost emisije Agape bio je Roko Antić koji je dao ostavku na sve dužnosti u HDZ-u vidjevši što i kako rade. On je rekao ovo: “Ne možeš se pozivati na demokršćanstvo kad živiš neurednim bračnim životom, kad pobačaj smatraš “ljudskim pravom” žene, kad živiš s ljubavnicom, a pozdravljaš s “Hvaljen Isus i Marija”, kad se nazivaš kršćaninom – a djeluješ kao ateist. Uvijek sam se protivio lažnom predstavljanju. Ne moraš misliti i živjeti kao ja, ali nemoj se lažno predstavljati.”

Poslušajte emisiju i u sklopu nje vrlo zanimljive izjave: Davora Ive Štira, Efendije Izeta Čamdžića, Branimira Glavaša itd.

fratar.net

Roko Antić: HDZ je puno puta znao zastraniti, ali se od ovoga neće nikada moći oporaviti

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Razgovor

(VIDEO) Zekanović: Srbiji ne bismo trebali pomagati, a koalicija HDZ – SDP je dogovorena!

Objavljeno

na

Objavio

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta, u emisiji Večernji TV, komentirao je incident Vojislava Šešelja u Beogradu, odnose Hrvatske sa Srbijom, a govorio je i o hrvatskoj Vladi, Istanbulskoj konvenciji, Hrastu…

– Mene nije iznenadio Šešeljev postupak u Beogradu jer cijela srbijanska politika je zadnjih 27 godina na istom tragu. Nikad nismo čuli njihovu ispriku za ratna događanja devedesetih, niti gdje su posmrtni ostaci brojnih branitelja. Nikad nije bilo riječi o ratnoj odšteti, a znamo tko je Šešelj i da je Aleksandar Vučić bio četnički vojvojda.

I onda se čudimo takvim događajima. Čudi me što uvijek mi trčimo ususret Srbiji. Neka plate odštetu i otkriju gdje su posmrtni ostaci branitelja pa onda mogu dobiti našu podršku za ulazak u EU – kazao je Zekanović na početku i dodao:

– Mi bismo trebali uspostaviti bratske odnose s Mađarima koji vodi Orban, ali on odgovara establišmentu u Bruxsellesu. A Srbiji ne bih pomagao u njezinom europskom putu jer Hrvatska od toga nema ništa.

Osvrnuo se i na Vladu.

– Nažalost ova Vlada će ostati na vlasti. Glasači HDZ-a sigurno su razačorani i Vlada ne bi trebala imati potporu, no mislim da će se ovo nastaviti još dvije godine – kazao je i dodao:

– Trudio sam se dok sam bio dio vladajuće većine, ali nije bilo odjeka. Hrvatska je izgubila suverenitet, gospodarski je na koljenima, a tisuće ljudi napustile su zemlju… Isto tako siguran sam da će doći i do koalicije HDZ-a i SDP-a, ona je već dogovorena!

Cijelu emisiju pogledajte u videu:

Večernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati