Connect with us

Komentar

Dr. Ružica Ćavar – Ima li prisega saborskih zastupnika ikakvog značenja?

Objavljeno

-

Drage prijateljice i prijatelji, Hrvatice i Hrvati!

Kao što znamo, nakon parlamentarnih izbora 8. studenog 2015. godine i relativne pobjede Domoljubne koalicije, konstituirajuća sjednica današnjeg 8. saziva Hrvatskoga (državnog) sabora održana je 28. prosinca 2015. godine, a Vlada je potvrđena na sjednici Hrvatskoga sabora 22. siječnja 2016. godine.

[ad id=”93788″]

Dakle, nema ni dva mjeseca otkako je nova vlast Domoljubne koalicije u suradnji sa Mostom preuzela svoju dužnost.
No, svi smo svjedoci da oporbeni zastupnici bivše vlasti SDP-a i njihovih partnera u Kukuriku koaliciji, koji još uvijek u svojim rukama drže poluge moćne medijske vlasti, dižu toliku buku i histerično uznemiruju hrvatsku javnost, da se nova vlast teško stabilizira i da joj oporbeni zastupnici i njihovi korifeji u medijima ne daju gotovo ništa raditi. Ostvaruje se ono što je rekao poraženi predsjednik bivše Vlade, gubitničke i svega hrvatskoga rušilačke vlasti, da će novoj vlasti stvarati pakao. Da je to zaista tako, vidi se na svakoj dosadašnjoj sjednici Hrvatskoga (državnoga) sabora i to će tako biti sve dok nova vlast bude bojažljivo i defanzivno nastupala i dok odlučno i principijelno, na temelju čvrstih načela, te pravde i istine, na demokratski način ne uvede reda u medije, pravosuđe, sigurnosne službe i unutarnje poslove.

Zapravo, bilo bi normalno da oporba u svojoj kritici bude pravedna i konstruktivna, u interesu boljega života građana i u interesu vlastite države, Republike Hrvatske. No, kod nas to nije tako, jer nije izvršena lustracija i odstranjenje iz javnoga života onih koji su sudjelovali u totalitarnom komunističkom zločinačkom sustavu i kršili tolika ljudska prava, kao i onih koji takve simpatiziraju, vole i veličaju.
Takvi su, na žalost, ostali i u Hrvatskome saboru i u medijima na čelnim pozicijama, kao i u gotovo svim drugim institucijama i službama.

Oni, osim što su nas doveli, planski i nepotrebno, u dužničko ropstvo, i dalje sve rade protiv interesa naroda i države u kojoj debelo žive, a koja im nije po volji, iznoseći i u Saboru sve moguće laži i optužbe kojima uznemiruju javnost, a koje šire namjerno i u Europu i svijet. To su oni poput Zorana Milanovića, Milorada Pupovca, Nenada Stazića, Željka Jovanovića, Igora Dragovana i sličnih, te raznih antihrvatskih udruga, koje su izdašno plaćene hrvatskim novcem, kao i novcem stranih antihrvatskih moćnika.

Njima je svima cilj nanijeti štetu Hrvatskoj i spriječiti gospodarski razvitak i opstanak mladih u svojoj zemlji. Znaju oni, kao i mi svi, da u ovakvom dužničkom ropstvu nema napretka bez stranih ulaganja, a tko će ulagati u nestabilnu zemlju i takvu kakvu je ti unutarnji neprijatelji u svijetu prikazuju.

Takvim nelustriranim zastupnicima u Saboru ništa ne znači prisega koju su položili. Časti ni dostojanstva na koje se u prisezi pozivaju svakako nemaju, Ustav i pravedni zakoni ih ne zanimaju, a pogotovo im ne pada na pamet zauzimati se za svekoliki napredak države koju ne drže svojom.

Dakle, ta prisega koju svi zastupnici polažu, slušajući izgovor teksta od strane predsjedatelja Sabora i potvrđujući ga svojom riječju “Prisežem!”, glasi: “Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske!”.

Upitajmo se što o tome misle saborska etička i zakonska tijela, te ima li ikakva institucija u državi koja bi pozvala na odgovornost one narodne zastupnike koji se ponašaju protivno svome obećanju i protivno duhu i sadržaju teksta same prisege?

Znači li išta i Članak 151. Kaznenoga zakona – Povreda ugleda Republike Hrvatske?

Dr. Ružica Ćavar (glasbrotnja.net)
počasna predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj i

počasna članica Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari