Connect with us

Hrvatska

Dr.Tomac – Ivo Josipović dosljedno provodi plan Barbika!  

Objavljeno

on

Nešto se čudno događa u nekoć najčitanijem hrvatskom dnevnom listu koji sebe nerjetko naziva i narodnim listom. Čitateljima brišu komentare s povijesnim činjenicama o Titu, ali to nije sve: odbili su i tekst uvaženom prof. Zdravku Tomcu pod naslovom “Ivo Josipović dosljedno provodi plan Barbika”, kojeg ovdje prenosimo:


 

Smatram da je važno da se hrvatska javnost upozna s činjenicom da plan Barbika nije potrošen nego da je on nažalost temelj djelovanja predsjednika Ive Josipovića i da se ne smije prešućivati kako to radi većina medija u Hrvatskoj, tvrdi prof. Tomac.

tomacU intervjuu u Večernjem listu od 22. kolovoza 2014. godine Ivo Josipović još jedanput dokazuje da je idejni tvorac plana Barbika i da ga pokušava dosljedno provesti prikazujući svoju konkurenticu Kolindu Grabar Kitarović kao lutku Barbiku “koja ima sliku a nema ton”, koja lijepo izgleda ali koja ništa ne zna, koja iako je zamjenica glavnog tajnika NATO- a po mišljenju Josipovića baš ništa ne zna ne samo o našim oružanim snagama nego čak i o NATO-u.

Naslov članka po mom mišljenu je sramotan jer u njemu Josipović konstatira da njegova konkurentica pojma nema ni o čemu. Evo toga naslova pa neka sami čitatelji prosude je li sramotan: “Kolinda Grabar Kitarović nema pojma o našem sustavu obrane” te podnaslova “niti poznaje nadležnosti niti zna pojmove poput air policinga”. Dakle, već u naslovu Ivo Josipović svoju konkurenticu prikazuje kao lijepu glupu plavušu, kao lutku koja ništa ne zna čak ni o NATO-u u kojem je pomoćnica glavnog tajnika čime sugerira kako tek ništa ne zna o bilo čem drugom.

U cijelom intervjuu vrlo grubo i neargumentirano predsjednik Josipović prikazuje Kolindu Grabar Kitarović kao osobu koja frazira, koja govori gluposti, koja nije pročitala čak ni naše zakone i tvrdi kako ona ni o čemu pojma nema. Metoda je zastrašujuća. Josipović ne navodi nikakve dokaze nego citira izvan konteksta dijelove njenih rečenica kako bi zaključio da je neiskrena i proračunata, da mu želi oteti njegove glasače (lijeve), ali se istodobno ne želi zamjeriti desnim glasačima. Intervju Josipovića je odgovor na kritiku Kolinde Grabar Kitarović stanju u oružanim snagama posebno u zrakoplovstvu te njenoj procjeni da će kampanja biti prljava.

Optužnica za Kornate

Ivo Josipović kao vrhovni komandant oružanih snaga ne samo da pokušava skinuti bilo kakvu odgovornost za loše stanje u oružanim snagama, za sramotu sa remontom aviona u Ukrajini i za pad MIG-a, nego ni manje ni više on za to stanje kao sukrivca optužuje svoju konkurenticu Kolindu Grabar Kitarović. Josipović ispisuje pravu optužnicu i tvrdi da je Kolinda Grabar Kitarović sukrivac kao bivša ministrica vanjskih poslova i član Vijeća za obranu i član Vijeća za nacionalnu sigurnost jer se suglasila da jedan kanader ode u vrijeme tragedije na Kornatima pomagati gasiti požare u Grčkoj tako da je Hrvatska ostala na samo jednom kanaderu. Toj svojoj optužnici Josipović dodaje rečenicu: “posljedice znamo”, čime sugerira da je Kolinda Grabar Kitarović čak sukrivac za smrt vatrogasaca na Kornatima.

Nažalost, novinar Večernjeg lista Marko Biočina nakon nekoliko dana podržava Josipovićev plan Barbika i u svom članku pod naslovom: “Kolinda bi štedjela na savjetnicima i istodobno kupovala skupe avione”, iznosi niz netočnosti koji idu u prilog Josipoviću i njegovom provođenju plana Barbika. Novinar Biočina počeo je članak sa konstatacijom “da predstoji još jedna poprilično besmislena izborna kampanja jer je kampanja prije kampanje, po mišljenu Marka Biočine, počela konfrontacijom “oko broja zaposlenih u uredu predsjednika”. Biočina smatra da je nevažno za izbor predsjednika da li predsjednik Hrvatske ima dvostruko veći aparat nego predsjednici Slovenije i Austrije zajedno.

Moralni lik predsjednika države

Ivo-Josipovic-0Smatram da je takvo stajalište opasno jer, kako je još utvrdio prije više od 500 godina filozof Erazmo Roterdamski, vođa naroda može biti sjajna zvijezda koju u dobru i moralu slijedi narod ali može i njegova rastrošnost, nemoralni postupci djelovati kao kuga koja razara moral naroda. Dakle, bitno je kakav je moralni lik predsjednika države, da li je on štedljiv, skroman, da li svojim ponašanjem daje primjer moralnosti ili svojom rastrošnošću daje vjetar u leđa mnogima u Hrvatskoj koji žive na velikoj nozi, na grbači hrvatskog naroda koji živi jako teško. Umjesto da podrži kritiku rastrošnosti, neskromnosti, da podrži opravdanu kritiku Kolinde Grabar Kitarović on joj se na neki način ruga jer kaže Kolinda bi štedjela na savjetnicima a u isto vrijeme bi kupovala skupe avione.

Pitam kakve veze ima štednja i skromnost u obnašanju dužnosti predsjednika sa dužnošću obnove hrvatskog zrakoplovstva.

Još nešto se mora reći. Netočno je da je besmislena prljava kampanja počela s kritikom stanja u zrakoplovstvu i njenom napomenom i njenim predviđanjem da će kampanja biti prljava. Prljava kampanja počela je mnogo ranije sa aferom Barbika.

Prof. dr. Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske i kandidat na predstojećim izborima, brižljivo je uz veliku pomoć njemu sklonih medija izgrađivao sliku o sebi kao finom gospodinu, profesoru krivičnom prava, kompozitoru i profesoru na Muzičkoj akademiji ali kao i političaru i predsjedniku države kojeg se građani neće morati sramiti zbog njegovog ponašanja kao što su se sramili ponašanja njegovog prethodnika Stjepana Mesića. Moglo bi se čak reći da je oko lika Ive Josipovića izgrađena prava pozlata. Zato se s pravom postavlja pitanje zašto je Ivo Josipović krenuo u prljavu kampanju, zašto je i prije službene kampanje počeo žestoko napadati i vrijeđati svoju konkurenticu Kolindu Grabar Kitarović, zašto se odlučio da mu strategija bude prikazati Kolindu Grabar Kitarović kao lutku Barbiku u rukama Karamarka i paraobavještajnog podzemlja?

‘Ustaška zmija u srcima Hrvata’

kolinda-grabar-kitarovic-karamarko-reiner-sinj-100Mislim da je Josipović procijenio da bez prljave kampanje ne može pobijediti Kolindu Grabar Kitarović, da ga je šokirala mogućnost da ga pobjedi “osoba koja ima sliku, a nema ton”. Ovacije koje je doživjela u Kninu i Sinju i njeni emotivni nastupi kod Josipovića su stvorili pravu paniku. Ona je jasno rekla da je Hrvatica čime je Josipovića pogodila u srce jer se on u svom mandatu nikada nije obratio Hrvatima i Hrvaticama nego samo kao građanima. Ona je odmah rekla da je Katolkinja čime je opet pogodila u srce Josipovića agnostika koji se udvara Crkvi i vjernicima ali u tom ne uspijeva jer je s Milanovićem vodio pravi rat protiv katoličkog identiteta hrvatskog naroda. Kolinda Grabar Kitarović je jasno rekla da voli svoj hrvatski narod, a Josipović je u cijelom svom mandatu pokazivao da nema nikakvih emocija za svoj hrvatski narod čak štoviše omalovažavao ga je i vrijeđao izjavama da u srcima Hrvata živi ustaška zmija i da je Hrvatska zmijska dolina u kojoj sa svih strana vreba zlo. Zbog svih tih razloga Josipović je shvatio da bez prljave i podle kampanje nema nikakve šanse u duelu sa Kolindom Grabar Kitarović jer je ona u prvim istupima pokazala ne samo da ima lijepu sliku nego da ima izvrstan ton, da jednostavnim rečenicama osvaja simpatije hrvatskog naroda. Zato je Stožer smislio plan Barbika. Detaljno ga razradio i počeo provoditi a pojavu pamfleta Barbika pokušao je podmetnuti Kolindi Grabar Kitarović i HDZ-u.

Između ostalog bez ikakvih ograda je optužio HDZ i Kolindu Grabar Kitarović slijedećim riječima: “Žele me prikazati kao čovjeka koji se služi prljavim sredstvima.” Također je lažno optužio HDZ da ponovno koristi obavještajno podzemlje jer kako je rekao “to je rukopis kao u onoj prošloj kampanji koji je najgore nasrtao na mene i moju obitelj podmećući mi afere”. I ono što je najnemoralnije i najpodlije optužio je Kolindu Grabar Kitarović da je prihvatila usluge paraobavještajnog podzemlja, da je prihvatila da paraobavještajno podzemlje bude njena udarna pesnica u njenoj prljavoj kampanji, da je otišla tako daleko da je prihvatila da se u pamfletu Barbika nju osobno diskreditira i oblati kako bi mogla to blaćenje pripisati Ivi Josipoviću. Na temelju lažnih optužbi on je cinično rekao slijedeće: “Možemo li zamisliti državu u kojoj je na vlasti predsjednica koja iza sebe ima političko podzemlje”.

Umjesto isprike – uvrede!

U svojim optužbama otišao je i dalje pa je bez ikakvih ograda optužio Kolindu Grabar Kitarović da prije početka kampanje stvara političku kaljužu. U istom broju novina u kojem je izašao intervju Josipovića kao teška lažna optužba i pokušaj diskreditiranja svoje konkurentice izašla je na vidjelo i istina o pamfletu Barbika. Javio se autor Barbike i jasno rekao da iza njega ne stoji ni jedna stranka i organizacija odnosno da mu je cilj bio diskreditiranje i svađanje dvije najjače političke stranke HDZ-a i SDP-a jer po mišljenu autora Barbike i HDZ i SDP vode antihrvatsku politiku.

Nakon potpunog fijaska njegove strategije i blaćenja Kolinde Grabar Kitarović, nakon što je u pripremljenu političku kaljužu za Kolindu Grabar Kitarović sam upao i oblatio se od glave do pete i skinuo lažnu pozlatu sa svoga lika i djela, Ivo Josipović bio je dužan ispričati se hrvatskoj javnosti i ispričati se svojoj konkurentici Kolindi Grabar Kitarović. Međutim, umjesto isprike Ivo Josipović u svojim optužbama vraća se na realizaciju plana Barbika i u već spomenutom intervju Večernjem listu on potpuno aktivira plan Barbika.

Ivo Josipović se dnevno više puta pojavljuje na nacionalnim televizijama i tu iz dana u dan tvrdi da nije u kampanji. Zatim tvrdi, da se nikada nije služio prljavim metodama te pokušava ponovno optužiti svoju konkurenticu. Kolinda Grabar Kitarović kao prava dama nije optužila Josipovića za prljavu kampanju koju protiv nje vodi, nije se pobunila, jedino je s punim pravom konstatirala da će kampanja biti prljava i podla jer je već prije početka službene kampanje Josipović stvorio političku kaljužu. Josipović lažno tvrdi da se nikada nije služio prljavim metodama i da on ne zna ništa o prljavoj kampanji pa cinično dodaje “o tome trebate pitati Kolindu Grabar Kitarović, kada o tome govori, možda nešto zna a možda nešto i priprema”.

Dakle, nema nikakve dvojbe da je Ivo Josipović sam skinuo lažnu pozlatu sa svoga lika i djela te da nastavlja s provođenjem plana Barbika.

Autor: prof.dr. Zdravko Tomac

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari