Pratite nas

Reagiranja

dr.sc. Vlatka Vukelić: ‘Hrvati su mazohisti!’

Objavljeno

na

Tužno je i žalosno vidjeti što se sve u Hrvatskoj financira iz Državnog proračuna. Hrvatska je prvak svijeta u financiranju državnih neprijatelja i mrzitelja. Ipak, vrhunac ovog sramotnog apsurda je financiranje pročetničkih novina Novosti.

Glasilo za propagiranje mržnje i omalovažavanje svega što ima predznak hrvatski ili povijesni nacionalni značaj, građane je koštalo u 2 godine 26 milijuna kuna. Niti jednu pozitivnu riječ nisu posvetili finalistima Svjetskog nogometnog prvenstva, a pitam se, da nije Thompson pjevao jednu pjesmu na dočeku Vatrenih, da li bi uopće i vijest objavili o viceprvacima svijeta.

Upravo zbog “profesionalnog Srbina” Milorada Pupovca i šačice njegovih istomišljenika Thompson je otpjevao samo jednu pjesmu unatoč želji igrača. Tragično je da se vlast pokorava mišljenju mrzitelja, a zakida one koje su učinili više na promociji Hrvatske nego bilo tko drugi od osamostaljenja.

Koliko su Novosti beznačajne potvrđuju upravo pripadnici srpske nacionalne manjine koji se žale da u svom glasilu nema ničega o ključnim problemima s kojim se suočavaju kao manjina.

Kome su u interesu huškačke neprijateljske novine koje sustavno potpiruju strasti te siju razdor i mržnju? Kako je moguće da se jednog “profesionalnog Srbina” boji čitava vlast i da njegovo mišljenje može kreirati unutrašnju politiku države.

Hrvati su mazohisti! Komentirala je dr.sc. Vlatka Vukelić.

Antifa-kamp SNV-a – ‘Jednan novi pristup za obrazovanje i povezivanje mladih u RH’

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Glasan za istospolne parove, za branitelje je šutio

Objavljeno

na

Objavio

Danas se u Hrvatskom Saboru zastupnik SDP-a Nenad Stazić obrušio na odluku Centra za socijalni rad Grada Zagreba da odbaci zahtjev životnih partnera Ive Šegote i Mladena Kožića za udomljenjem djeteta, piše Herman Vukušić

“To si je dopustila nekakva Tatjana Brozić Perić”, šefica toga Centra, konstatirao je zastupnik, naglašavajući kako je to učinila unatoč presudi Upravnog suda.

Kako osobno poznajem gospođu Tatjanu Brozić Perić mogu samo ovim putem posvjedočiti da se u njezinom slučaju radi o vrhunskom stručnjaku i profesionalcu, a što se pak tiče “nepoštivanja suda” tu Stazić pokazuje apsolutno neznanje upravno-pravnih procesa države u čijem parlamentu sjedi.

Naime, u razdoblju od 2000. do 2004. godine na tisuće presuda upravnog suda donešeno je u korist hrvatskih branitelja koji nisu mogli regulirati svoj status zbog postojećih zakonskih odredbi.

Taj broj je bio toliko velik da je tadašnji ministar hrvatskih branitelja i Stazićev partijski drug, Ivica Pančić, prozvao sudove u Hrvatskoj da “proizvode nove invalide”!

Međutim, u svim tim slučajevima presude su značile samo mogućnost ponovne procjene braniteljskih statusa, a koje bi (opet) u pravilu završavale negativno!

Stazić, i puno onih koji danas dreče zbog tate Ive i tate Mladena, tada su mučki šutjeli.

Stoga, jedini “svinjski skandal” po ovom pitanju može biti licemjerje svih onih koji poput Stazića imaju takva dvostruka mjerila.. komentirao je Herman Vukušić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Hvidra reagirala na Beljakove ‘destruktivne govore mržnje i objave na društvenim mrežama’

Objavljeno

na

Objavio

Povodom zadnjih javnih istupa Kreše Beljaka, predsjednika HSS-a, saborskog zastupnika i gradonačelnika grada Samobora, ovim putem najoštrije osuđujemo njegove destruktivne govore mržnje i objave na društvenim mrežama usmjerene protiv hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Imenovanom je očito postalo normalno raditi na blaćenju ugleda i časti hrvatskih branitelja pa je tako na zadnjem političkom skupu u Kalniku, izjavio, kako je, tadašnji predsjednik Vlade Zoran Milanović, „trpio više od dvije godine šator tamo neke šačice pijanaca u Savskoj“, nastavljajući sa uvredama izjavom da „nema hrvatskog generala koji nije multimilijuner“.

Sramotno je i žalosno takvo ponašanje jednog saborskog zastupnika u javnom prostoru koji neskrivenim govorom mržnje ispoljava svoje ekstremne stavove nazivajući „šačicom pijanaca“ najteže hrvatske ratne vojne invalide i članove njihovih obitelji, koji su demokratskim metodama pokušavali riješiti svoje dugogodišnje probleme i regulirati zakonska prava, te upozoriti hrvatsku javnost na narušene vrijednosti Domovinskog rata, nakon višemjesečnog ignoriranja njihovih zahtjeva od strane tadašnje Vlade i nadležnog ministarstva.

Radi zaštite vrijednosti Domovinskog rata, kao i ustavne zaštite prava stradalnika DR-a, regulirane čl. 58. st. 3. Ustava RH, ovim putem tražimo očitovanje od nadležnih institucija, te smatramo potpuno neprihvatljivim ovakvo vrijeđanje i izrugivanje nad žrtvom hrvatskih branitelja, posebice iz pijeteta prema obitelji pokojne 100%-tne HRVI Nevenke Topalušić, čija je smrt obilježila razdoblje mirnog prosvjeda ispred nadležnog ministarstva, te također osuđujemo stigmatiziranje hrvatskih generala koje je imenovani nazvao „multimilijunerima“, kojom izjavom je iskazao netrpeljivost prema ratnim zapovjednicima koji su časno zaslužili svoje činove u oslobodilačkom Domovinskom ratu i predvodili hrvatske branitelje u borbi protiv velikosrpskog agresora.

Također osuđujemo i ovim putem tražimo očitovanje nadležnih institucija na izjavu imenovanog kojom je izjednačio partizanske zločine u Bleiburgu sa VRO akcijom Oluja, kojom je prekršio Ustav RH i Deklaraciju o Domovinskom ratu, te nastavljajući svoj ljevičarski ekstremizam i govor mržnje, izjavio žaljenje što zloglasna tajna policija UDBA nije pobila dovoljan broj hrvatskih emigranata i članova njihovih obitelji, a njegova mlaka isprika ni u kojem slučaju ne može biti dovoljna, budući da je izvršio napad i na civilizacijske tekovine moderne Europe koja je svojim aktima, kao i zadnjom rezolucijom Europskog parlamenta od 19.9.2019. jasno osudila i izjednačila zločine totalitarnih komunističkih i nacističkih režima.

 

Predsjednik HVIDR-a RH                                 Predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH

Josip Đakić                                                            Josip Periša

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari