Pratite nas

Komentar

Dr. Željka Markić: ‘Za najviše sam znanstvene i etičke standarde – ali da vrijede za sve, ne samo za one koji nisu nekome po volji’

Objavljeno

na

“Ja sam za to da su svi jednaki u odnosu na znanstvene kriterije – bez obzira jesu li “lijevo” ili “desno”. Jer, svima nam je stvarno dosta svih ovih – jednakijih”, napisala je dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, na svom Facebook profilu.

Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

“Većina onih koji napadaju ministra Barišića to ne čine zato što im je važno da su u Hrvatskoj znanstveni radovi, magistariji ili doktorati napisani prema najvišim standardima – već zato što ga žele maknuti sa pozicije ministra. Da im je po volji kao ministar, bili bi im po volji i njegovi znanstveni radovi. Čast iznimkama.

Ja sam za najviše znanstvene i etičke standarde. Ali da vrijede za sve, ne samo za one koji nisu nekome po volji.

Zalažem se da se svi standardi koje se sada izvlači kao oružje protiv ministra Barišića – istovremeno primijene, osim na njega i na još, za početak, stotinjak znanstvenika. Recimo, na sve ministre kulture, znanosti i vanjskih poslova u zadnjih 15 godina RH,pa na nositelje najviših funkcija u državi – predsjednike države, predsjednike Sabora i Vlade i, recimo, neke dekane i neke, nasumično izabrane profesore – neka po 15 njih odabere HNS, SDP, Most i HDZ – iz redova “onih drugih”. Preporučam da se krene od starijih profesora prema mlađima i da se u prvoj skupini profesora i dekana usredotoči na društvene znanosti.

Pa ćemo onda, nakon analize samo 100 znanstvenika, doktora znanosti, docenata, profesora – moći lakše i pravednije odrediti gdje točno stoji i ministar Barišić unutar znanstvene zajednice u Hrvatskoj i lakše procijeniti kakvu štetu može izazvati u tom sustavu. Usput ćemo doznati i tko sve može ili ne može u budućnosti postati ministar.

Jer, stvarno, ako gospoda Đikić, Silobrčić i dr. istim mjerama ne izmjere i, npr., ministra Jovanovića – moglo bi ispasti da u pozadini svega stoji politička borba za nametanje ideologije kroz obrazovni sustav – a ne zalaganje za prevažnu znanost.

Da ja mogu birati – predložila bih da se krene od prof. Vesne Pusić. Za nju se već više od desetljeća na društvenim mrežama navodi kako joj doktorat “znanstveno” hvali samoupravni socijalizam. Bilo bi dobro doznati je li to istina.

Ja sam za to da su svi jednaki u odnosu na znanstvene kriterije – bez obzira jesu li “lijevo” ili “desno”.Jer, svima nam je stvarno dosta svih ovih – jednakijih”, napisala je.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Jurič: Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića?

Objavljeno

na

Objavio

Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića? Pa tko tu koga u zdrav mozak..?

Kakvo ograđivanje, ako su Stankovićevi stavovi u suprotnosti s temeljima ove države, onda treba dobiti otkaz.

Čak štoviše, proglasiti Domovinski rat građanskim je teška kleveta, veleizdaja Republike Hrvatske i govor mržnje prema svim onima koji su sudjelovali u tom ratu braneći Hrvatsku od agresije.

Stoga bi Agencija za elektroničke medije trebala zabraniti emitiranje programa HRT-a, barem na tri dana.

HRT se ograđuje od Stankovićevih stajališta iznesenih u Nedjeljom u 2

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović: U Hrvatskoj se svašta može! Samo ako si ljevičar!

Objavljeno

na

Objavio

U Hrvatskoj možeš biti demokrat i borac za ljudska prava. Ali samo ako si u prošlom režimu bio totalitarist i gazio ljudska prava. Ostalima nije dozvoljeno kititi se demokracijom i ljudskim pravima.

U Hrvatskoj možeš biti tolerantan, ali samo ako si u prošlom režimu slao ljude u zatvor zbog vica ili pjesme. Ostalima nije dozvoljeno da se povezuju s tolerancijom.

U Hrvatskoj možeš biti moderan i zazivati tisuće izbjeglica, tolerirati njihovu vjeru i sve devijacije te vjere, ali samo ako u isto vrijeme pokušavaš deratizirati javnost od katolika i katoličke vjere. To jednostavno nije moderno. Isus očito za Europu nije više trend, ali Muhammed jest.

U Hrvatskoj se možeš borit za prava homoseksualaca, ali samo ako u isto vrijeme hodaš s Titovim transparentom. Da. Onog Tita koji je homoseksualce proganjao, zatvarao i ubijao.
U Hrvatskoj možeš biti aktivist za prava činčila, bogomoljki i roda kao sto su Klepetan i ekipa. Ali samo ako u isto vrijeme zagovaraš sjeckanje djeteta u majčinoj utrobi.

U Hrvatskoj možeš bez problema studentima predavati o slobodnom tržištu i slobodi. Ali samo ako si do jučer propovijedao o socijalizmu i marksizmu.
U Hrvatskoj se uistinu može bit i priznat i medijski popraćen redatelj. Ali ipak, uvjet je da u vašim predstavama prikažete Isusa Krista kako siluje muslimanku.

U Hrvatskoj možeš biti osoba koja je relevantna za komentiranje žrtve Vukovara po dokumentarnim filmovima. Ali samo ako si taj Vukovar osobno granatirao.

U Hrvatskoj možeš svaki dan pljuvat po Hrvatima iz BiH. Ali samo dok zastupaš stav da su svi ljudi jednaki i da ne treba raditi razlike među ljudima.
Svašta se u Hrvatskoj može. Samo je potrebno u CV-u naglasiti da si ljevičar ili još bolje – da ti se nazadna i licemjerna desnica gadi.

P.S. Isto vrijedi i za Bosnu i Hercegovinu.

Marijan Knezović

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari