Connect with us

Intervju

Dr. Željka Markić: “Ratifikacija koristi samo političarima koji se dodvoravaju EK i udrugama koje će dobiti novac!”

Objavljeno

-

Dr. Željka Markić dala je intervju za Večernji list.

Što mislite o prijedlogu raspisivanja referenduma oko ratifikacije Istanbulske konvencije?

Dr. Markić: Za tu ideju čuli smo prekjučer, prokomentirat ćemo ju kad više doznamo od predlagatelja. Načelno podržavamo referendumsko izjašnjavanje građana. Inače, zna se da U ime obitelji već nekoliko mjeseci surađuje sa širokom platformom građana raznih svjetonazora na pripremi referenduma o promjeni izbornog sustava. Bez promjene načina izbora političara, nema promjene načina na koji političari upravljaju Hrvatskom. A svima je jasno da korupcija, trgovina među političkim strankama, zakoni u interesu povlaštenih kasti – osiromašuju i koče Hrvatsku.

Koji su, po Vama, razlozi da to premijer Plenković sada predlaže?

Dr. Markić: Analiza koristi i šteta ratifikacije IK koju smo jučer dostavili svim ministrima i saborskim zastupnicima pokazuje da od nje neće imati korist niti žrtve nasilja niti hrvatski građani. Teško je reći je li premijer baš sada usmjerio pozornost javnosti na Istanbulsku da bi odvratio pažnju od afera oko ministrice Dalić ili zbog pritiska EK. Sigurno je da ignorira argumente i rezultate javne rasprave.

Tko i što dobiva ratifikacijom IK?

Dr. Markić: Kako je svih 48 mehanizama IK za sprječavanje nasilja i zaštitu žrtava od siječnja ugrađeno u pravosudni sustav Hrvatske, jasno je da od IK korist imaju samo dvije skupine – političari koji se žele, suprotno interesima građana, dodvoriti Europskoj komisiji i udruge koje će od Istanbulske imati veliku financijsku korist, a najglasnije su u zahtjevima da ju se ratificira.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas