Connect with us

Politika

Dragan Čović čestitao Plenkoviću na izbornoj pobjedi

Published

on

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je u nedjelju predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću na pobjedi na izborima za Hrvatski sabor izražavajući očekivanje da će uz potporu Zagreba Hrvati u BiH ostvariti jednakopravnost u toj zemlji.

“U ime sestrinske Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine te u ime Hrvatskog narodnog sabora BiH i svoje osobno ime želim Vam uputiti najiskrenije čestitke povodom uspjeha kojega je Hrvatska demokratska zajednica, s vama na čelu, ostvarila na parlamentarnim izborima”, stoji u Čovićevoj čestitki Plenkoviću.

Izrazio je očekivanje da će Plenković i HDZ nastaviti voditi “prosperitetnu europsku Republiku Hrvatsku na njezinom putu razvoja”, te nastaviti davati snažnu potporu sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini.

“Temeljem dosadašnje uspješne suradnje, uvjeren sam u naš zajednički rad na budućnosti europskih vrijednosti Bosne i Hercegovine i hrvatskoga naroda kao jednakopravnog konstitutivnog naroda, istodobno jačajući prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske te radeći na unaprjeđenju razvoja regije Zapadnog Balkana”, ističe se u čestitci.

Neslužbeni rezultati DIP-a od 21,30 sati pokazuju da HDZ na parlamentarnim izborima osvaja 69 mandata, a Restart koalicija predvođena SDP-om 43 mandata. (Hina)

Davor Božinović: Andrej Plenković će biti budući premijer, to je sigurno

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari