Connect with us

BiH

Dragan Čović: Danas je više nego ikada prije važno učvrstiti pleter zajedništva, vodeći odgovornu politiku

Objavljeno

-

U povodu nastupajućih božićnih i novogodišnjih blagdana u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održan je koncert i tradicionalni božićni prijam, čiji je domaćin bio predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

– Ove godine prijem održavamo u Mostaru, zajedno okupljeni u iščekivanju, za nas kršćane najradosnijeg blagdana, Božića. U duhu Božića, duhu mira, ljubavi i nade, uzvratimo ljubav tako što ćemo stati jedni uz druge te skrbiti o svim članovima naše društvene zajednice. Ohrabreni našom vjerom i sjedinjeni u različitosti suočavamo se s mnogobrojnim kušnjama i izazovima za koje duboko vjerujemo da ćemo ih nadvladati ujedinjeni oko zajedničkih vrijednosti na kojima moramo ustrajati za dobro svakog čovjeka, obitelji i naše domovine – poručio je dr. Čović u svom pozdravnom govoru.

Predsjednik Čović se osvrnuo na društvenu situaciju u Bosni i Hercegovini, naglasivši kako svi moraju zajedno djelovati kako bi se prebrodila kriza i kako se moraju otkloniti sve diskriminacije u društvu.

– Zbog toga, upravo je danas više nego ikada prije važno pokazati i učvrstiti pleter zajedništva, vodeći odgovornu politiku kako prema našem hrvatskom narodu, tako i prema drugim narodima u BiH. Svjesni smo dubokih procjepa u našem društvu i nikad izraženijem odnosu nepovjerenja između konstitutivnih naroda. Svi zajedno moramo predano raditi na jednoj od najvažnijih političkih misija, a to je ostvarenje potpune ustavne jednakopravnosti tri konstitutivna naroda, a osobito naglašavam pravo njihovog legitimnog predstavljanja u institucijama Bosne i Hercegovine. Istovremeno, moramo otkloniti sve postojeće vidove nejednakosti i diskriminacije u našem društvu te snažno nastaviti integracijski put prema europskim vrijednostima – istaknuo je dr. Čović.

Gosti su posebno uživli u jedinstvenoj i prvoj u svijetu pop-misi “Mediteranija” hrvatskog eminentnog skladatelja i umjetnika Tončija Huljića, koji je skupa s Hanom Huljić i uz suradnju Simfonijskog orkestra Mostar izveo svoju vanvremensku koncertnu misu.

Gosti na prijamu bili su pripadnici kulturnog, gospodarskog, diplomatskog, političkog i vjerskog života iz BiH i inozemstva, a među njima srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić s izaslanstvom ministara, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, don Nikola Menalo, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, muftija mostarski Salem Dedović, veleposlanik Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, veleposlanica Republike Austrije Ulrike Hartmann i veleposlanik Narodne Republike Kine Ji Pingkao i mnogi drugi.

Takvu Bosnu i Hercegovinu kakvu hoće Bakir Izetbegović više nitko neće

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari